Gott nytt år!

Insåg att jag inte hann skriva en redovisning av året idag, tiden är för knaper.
Nej, dags att fortsätta att göra i ordning sig.
 
Gott nytt år allihop!

Klockan 10

Tro det eller ej, men idag gick jag upp klockan 10. Det var nämligen så att bloggerskan Karolina Skande, även känd som Hotspot pratade om vårens mode. Det kände jag att jag inte ville missa, så jag pallrade mig upp. Jag har hunnit äta frukost och bäddat sängen till och med, i vanliga fall sover jag nu, haha. Det enda som jag inte gjort är att ta på mig utan jag glider fortfarande runt i min turkosa siden morgonrock, på minner om en kimono, men denna är nästan hellång.

Idag är det sista dagen på året och nu under dagen så kommer det att komma upp en resume om vad som hänt under året. Jag har tänkt väldigt länge att jag ska göra det, då får man en överblick om vad man gjort under året. Har även sett att många olika bloggar också verkar tycka att det är en bra grej att resumera året.

Nu börjar jag bli riktigt taggad inför kvällen. Har ännu inte bestämt vad jag ska ha på mig, oooops!

Väcker...

Läste några inlägg som jag skrivit i slutet av sommaren och de väcker en hel del känslor...

Kvälls babbel

Åh, min pappa kom in med lite glögg till mig nu, mysigt!

Tidigare ikväll så ringde jag till Sofia och det var underbart att prata med henne, var alldeles för längesedan sen sist! En tanke som slog mig var att jag saknat att höra hennes röst och att det var underbart att höra den igen. Man blir både glad och lugn av att höra den! :) Vi hade i alla fall ett väldigt trevligt samtal, det brukar jag i och för sig alltid ha när jag pratar med henne.

Ikväll har jag tänkt att inte lägga mig alldeles för sent, de senaste kvällarna har jag lagt mig vid två tiden. Vilket har resulterat till att jag sovit till ungefär halv ett och sedan så har man fortsatt att sega hela dagen. Imorgon hade jag tänkt att gå upp vid 10-tiden, vi får väl se hur det blir med den saken ;)

30 december

Mitt rum
Bild från mitt rum tagen någon gång innan julafton, lite suddig bild dock.

Nu är mitt rum städat och jag har tänt levande ljus. Vi har vilken årstid det än är så har vi jämt tänt ljus hemma, tycker att det är riktigt mysigt. Har även gjort en städning av mig själv, i form av att ta mig en dusch och sedan smörjt in mig i bodylotion. Lånade mammas bodylotion från The Body Shop som doftar clementine, den doftar så himla gott så jag sitter nästan och luktar på mig själv, haha. 
Nu efter att jag duschat har jag dragit på mig tights, mys strumpor, röd längre tröja och över det min Sebago hood. Sebago hooden som jag köpte i somras är verkligen hur mysig som helst. Jag är verkligen glad att jag slog till på den när jag var i Strömstad. Först så såg jag den i en butik som heter Pettersons, men tvekade att köpa den då över som den kostade 800 eller 900 kr. När Natalie, Andrea och jag åkte upp till köpcentret Nordby så fanns hooden i en butik på rea för 500 kr tror jag att det var. Då kunde jag minsann inte annat än att slå till!

Det som jag tänkt göra resten av kvällen är att läsa, kanske sticka och ringa till Sofia.
Usch, jag kom på att det bara är en vecka kvar av lovet nu, det är ångest framkallande! Har inte alls lust att börja skolan igen, men vem har det? haha Vi har en hel del arbeten som ska vara klara andra veckan efter lovet och jag tänkte ta tag i det nästa vecka. Vill hinna klart med så mycket som möjligt, så att man inte sitter där de sista dagarna och har panik. Denna termin ska jag försöka att slippa den paniken, den förekom denna termin som var och det är inte roligt vill jag lova!

Solen sken in

Idag vaknade jag av att solen sken in genom mitt fönster, kan inte minnas när jag vaknade av det senst. Den senaste tiden har det bara regnat i den här staden och jag är glad att det inte gör det idag.
Idag har jag inget inplanerat så jag får se vad jag hittar på. Något som jag måste är att dammsuga mitt rum och fixa i ordning lite. Efter det så ska jag nog ta mig en dusch och läsa lite. Eller så kanske det blir att jag stickar på min halsduk, har redan stickat klart ett nystan. Nu ska jag ta tag i städningen, ciao!

Kameleon



Denna låt har jag lyssnat på många gånger den senaste veckan, tycker att den är otroligt skön! En riktig gammal goding! Det som fick mig att börja lyssna på den mycket var att den sjöngs då vi sjöng Singstar på en väns middag när jag var i Stockholm senast. Självklart så hade jag hört låten innan, men det var då vi sjöng den som jag riktigt fastnade för den. Kanske var det för att den sjöngs i ett otroligt bra sällskap?
Den kvällen var riktigt rolig, speciellt när vi sjöng Singstar. Först så var i fyra tjejer i ett lag alltså Mickis, Lovisa, Maria och jag, självklart vann vi. Sedan så bytte vi lag två gånger. Andra gången var Anton, Mickis, Johan och jag ett lag. Tredje gången var det Tobbe, Anton, Johan och jag. Synd att inte Anders jag var i samma lag någon gång. Om jag inte minns helt fel så vann de lagen jag var med i alla gånger, rätta mig om jag har fel. Inom laget så sjöng vi en duett och det var Anton och jag som sjöng den. Vi fick antingen det högsta eller näst högsta betyg som man kan få och då var vi stolta, haha.

Anton & Emma
Anton och jag efter att vi sjungt Singstar. Mitt ansiktsuttryck på bilden är väldigt smickrande. Eller inte...haha! Men det bjuder jag på ;)

Jag älskar att prata i telefon!

I eftermiddags så knatade jag iväg till Anna för att fika och byta julklappar/födelsedags presenter eftersom vi inte hann det innan jul. Det var kanon mysigt och vi fick väldigt många glada skratt som alltid! Av henne så fick jag ett presentkort på MQ och boken "Alla var där". Det är samma författarinna som till den kändad boken "Djävulen bär Prada". Jag har hållt i boken jag fick ett antal gånger, men har aldrig köpt det så jag blev kanon glad när jag fick den. Min present till Anna var en kofta och hon blev himla glad, tur var väl det, haha.

Hemifrån Anna, eller Alexander rättare sagt, kom jag vid kl. 19 ungefär. Sedan dess så har jag pratat i telefon med några av mina kära vänner. Först så ringde jag till Clare, vet inte hur många gånger denna vecka som jag pratat med henne, men många är det och det gör mig absolut ingenting! Jag älskar verkligen att prata med Clare, vi är verkligen själsfrände. Vi har samma smak på kläder, tycker om samma smak på killar och hundra andra saker! Vi förstår varandra otroligt bra. Undra vad jag hade gjort utan henne...

Direkt efter att jag pratat med Clare så ringde jag till Anton. Jag har tänkt ringa honom flera gånger, men det har aldrig blivit av så nu tog jag mig i kragen. Pratade med honom i över en timma och det var underbart att höra hans röst. Eftersom vi inte bor i samma stad och inte kan träffas var dag så då får man hålla kontakten ändå, det lyckas vi väldigt bra med tycker jag! Den killen är verkligen för bra för att vara sann, han är en otroligt nära vän till mig. Jag finner knappt ord om hur underbar han är. Åh, jag älskar verkligen den killen!

Som ni säkert redan märkt så älskar jag att prata i telefon. Jag hade tänkt slå en pling till min kära vän Sofia, men sedan så läste jag att hon var på middag, så det får vänta tills imorgon. Ha en fortsatt trevlig kväll mina vänner!

Vart ska detta sluta?

Nu ikväll så åt min kära familj och jag en jättegod middag och sedan bänkade vi oss framför TV:n och kollade på en Wallander film. När jag var mitt uppe i filmen slog det mig hur mycket jag älskar att bara vara hemma och mysa med familjen. Hur underbart är det inte att krypa upp i soffan med myskläder, duntofflor och kolla på film med familjen? Nu framställer väl jag mig själv som världens tråkmåns, men självklart älskar jag att parta också! Jag gillar att vara ute och dansa benen av mig och ha galet roligt, men samtidigt tycker jag att det är hur mysigt som helst att bara vara hemma och mysa också. Detta lov har hittills bestått av mycket mys och mer kommer det att bli!

Förresten så blev jag kanon nöjd med håret! Var otroligt skönt att bli av med de slitna topparna. Det blev ungefär 2 cm som åkte av på längden och det kändes faktiskt väldigt skönt. De topparna som var längst på håret rök det mest av, men det gjorde absolut ingenting. Mitt hår brukar tunnas ut när jag klipper mig och de topparna som var längst var så tunna så att de kändes risiga och slitna även fast de inte var så risiga. Så det känns jätteskönt att de är borta nu för att håret känns mycket tjockare nu. Även fast de längsta topparna var långa så såg man inte riktigt det för att de hade tunnats ut så mycket, så nu när de är borta och håret växer så kommer det ser längre ut. Det är i alla fall vad jag inbillat mig, men jag tror att det stämmer, haha.
Mamma tyckte att toningen blev kanon bra och jag kan inte annat än att hålla med. Färgen är ungefär samma färg som Mischa Barton hade det för ett litet tag sedan, då hon hade mörkt hår.

Jag började sticka en halsduk nu ikväll och hade tänkt att fortsätta med den nu. Jag är ingen höjdare på att sticka, men jag försöker, haha. I mina dar har jag börjat sticka flera halsdukar, men ingen har blivit klar. Nu är mitt mål att bli klar med den som jag nyss påbörjat. Tycker det är jättemysigt att sitta och kolla på en film samtidigt som man stickar. Nej, nu kommer jag på mig själv att jag låter som världens tråkmåns. Först älskar jag mysiga hemmakväller och sedan att sticka, vart ska detta sluta? hahaha

Nyårsplanerna kirrade!

Nu är nyårsplanerna kirrade och jag börjar bli taggad. Väldigt många har varit taggade inför nyår ett bra tag, men de senaste dagarna har jag inte vara taggad alls. Har till och med övervägt att vara hemma och det är ILLA! Jag har har blivit bjuden på lite olika saker så det är inte det, men jag vet inte varför jag inte varit så exalterad inför nyår. Nu är det i alla fall bestämt att jag ska på tjemiddag med Fanny och några andra tjejer, det ska bli riktigt roligt! Så nu börjar väl tankarna om vad man ska ha på sig. Jag har en LBD (little black dress) hemma så i nödfall så tar jag den. Ska höra lite med Fanny om vad hon tänkt ha på sig, man vill ju inte komma dit alldeles för finklädd och så är de andra inte det, haha.

Oj, vart tog den här dagen vägen?

Oj, vart tog den här dagen vägen? Klockan har redan hunnit bli över tio... Hur har jag spenderat den här dagen då?
Jo, jag gick upp sent och hade på mig min pjamas lite väl länge. Efter det ringde min själsfrände Clare mig och efter vårt samtal tog jag mig en dusch och satte på mig myskläder. Sedan dess så har jag ätit, kollat på de första fyra avsnitten ur första säsongen av Desperate Housewives och bara glidit runt. Åh, vad jag älskar DH! Jag minns inte när jag började kolla på det, men jag har inte sett de avsnitten som jag såg idag innan. Så jag är i himmelriket när jag ligger under filten i soffan och drömmer mig bort i deras värld, haha.

Imorgon bitti så blir det hair-make over, det kanske dyker upp en före och efter bild, vem vet? Nej, nu ska jag återgå till mitt drömmande om sommaren och våren!

Är detta något som jag kan ha i vår?

Imorgon så tror jag att det är många som har siktat in sig på reorna som börjar. När det är rea så kan det lätt bli så att man köper bara för att det är billigt och sedan så hänger plagget bara i garderoben, eller så blir det tvärtom att man verkligen använder det. Hur brukar det bli för er?
Jag har gått och längtat efter rean ett tag, men ändå så känner jag inte ett större shopping sug. Jag har nästan allt jag behöver just nu känner jag, men visst vore det inte fel med lite nytt. Det är några godbitar som jag spanat in och hoppas att de kommer på rean, men annars hade jag tänkt att ligga lite lågt. Det är inte likt mig att ligga lågt när det gäller shopping, men ibland måste man tänka ett steg längre. Det blir lätt att när man fått julklappspengar så försvinner de snabbt igen, men min plan är att spara dem lite så att man inte står där sedan och inte har några pengar kvar alls. Jag låter ganska förnuftig nu, men undra hur det är sedan när jag väl är på rean, haha. De reor som jag siktat in mig på att besöka är Jolinas och Lyckas, sedan finns det säkert andra som jag kommer att gå på, men dessa är spikade.
Eftersom det inte ligger någon vit snö på backen så har jag börjat längta efter våren och sommaren. Framför allt alla snygga kläder! Så en sak jag kommer tänka på när jag springer runt i butikerna är: Är detta något som jag kan ha i vår?

Laura Ashley anda

Tidigare ikväll så kollade hela familjen på film, det blev en Beck film. Jag minns tyvärr inte vad den hette, men bra var den. Det har varit en otroligt skön dag idag, har nästan inte gjort någonting utan bara glidit runt här hemma. Det har verkligen varit otroligt skönt!

Imorgon så ska vi ner till min faster, som bor i Varberg, på middag. Det var nog ett år sedan som jag var hemma hos henne sist, så det ska bli mysigt att komma dit. Nu lät det som om jag inte träffat henne på ett år, men så ligger det inte till. Min faster är 61 eller 62 år och är otroligt chic för sin ålder. Hon har Seven jeans, skjortor och tröjor från Ralph Lauren, Mulberry väskor och en massa andra otroligt snygga saker. Hennes hus är jättefint, det är i ren Laura Ashley anda.
På tal om Seven jeans, vart har mina tagit vägen tro? Ett par vet jag är i garderoben, men vart är mina favoriter?
Hm...

Systrarna Björnram, detta är till er!

Igår efter midnattsmässan, som var väldigt mysig, så träffade jag ett av de bästa syskonparen jag vet, nämligen systrarna Björnram. Jag har nämnt dem här i bloggen tidigare, men jag kan inte göra annat än att göra det igen!
Elisabeth, den äldsta av dem, hon åker till Paris i början av januari och ska vara där som au pair sedan i höst så flyttar hon till Stockholm. Gissa om Louise, och jag kommer att besöka henne ofta? Lousie och jag har redan smidigt väldigt bra planer! Jag minns inte riktigt när jag lärde kände Elisabeth första gången, men då jag började lära känna henne bra var för ett år sedan. Jag var nämligen modell på modevisningen som hon hade (den var hennes projektarbete). Hon är otroligt rar och är alltid väldigt fashion!
Louise och jag lärde känna varandra i början av högstadiet och sedan dess har vi bara blivit tajtare! Hon är en väldigt, väldigt god vän till mig! Vi har otroligt många roliga minnen ihop och vi fick inte mindre när även hon var i Frankrike samtidigt som mig!
Ni är underbara!

Hair

Jag pallrade mig in i duschen trots allt och det var otroligt skönt! Att vara ny duschad och lukta fräscht är en känsla som är svårslagen, eller håller ni inte med?

Något jag tänkt på de senaste dagarna är att mitt hår verkligen växt och börjat bli riktigt långt och det tackar jag inte nej till!
När jag var mindre hade jag väldigt rakt hår. Jag minns väldigt väl att håret också var "halt". Det var någon gång när vi skulle iväg och då lockade mamma håret på mig, men de lockarna höll inte länge. Nu är håret inte lika "halt" längre utan jag kan göra frisyrer utan att de försvinner på en kvart och tur är väl det, haha. Jag har haft väldigt tur som ärvt min mammas hår, som i sin tur ärvt det av morfar. De har nämligen otroligt tjockt hår och det har jag också fått, vilket jag är väldigt tacksam för. I början av högstadiet så började jag få självfall i håret och det sitter i än.
På fredag så ska mitt långa tjocka mellanbruna hår med självfall i få en liten make over. Jag ska nämligen tona och klippa det, men jag ska bara klippa av topparna. Jag är nämligen sugen på att hitta på något nytt med mitt hår, men eftersom jag varken vill klippa av eller färga det så var att intensiv tona det en bra lösning! Hur det kommer ser ut återstår att se, måste säga att jag längtar!

Gran

Granen

Lovade er en bild på vår kära gran och här är den!
Usch, jag har inte kommit in i duschen än utan jag fastnade här. Nu ska jag verkligen pallra mig dit och efter det funderar jag på att fixa lite med mina naglar. Hur ser er kväll ut?

The big day

                                 Kusinerna
Här är vi alla kusiner.
I bakrunden kan ni även se min gammel mormor, pappa och min mormors sambo.

Först idag så vaknade jag klockan 13, men jag trodde inte att klockan var det så jag somnade om och vaknade sedan klockan 14. Jag var tvungen att gå upp och kolla på mobilen så att det verkligen var rätt och visst var det de, mobilen visade 13.55. Jag kan inte minnas när jag sov så länge senast, men antagligen så behövde min kropp det, hehe.

Den stora dagen igår var riktigt mysig och lyckad. Vid 12-tiden så var vi hos mormor och åt mat i mängder. Hon hade två stora bord fulla med mat, sedan ett bord med godis. Först så bjöds det på glögg, sedan den efterlängtade julmaten, ostkaka, kaffe/te och kakor i olika sorter och sedan toppa det med godis. Ja, nu förstår ni att jag inte tog i när jag skrev mängder av mat, haha. Hemma hos mormor var vi till 16.30 eller någonting sådant. Självklart kollade vi på Kalle Anka och innan dess var det julklapps utdelning. Det som gömde sig i paketen jag fick av mormor och hennes sambo var. Ett par svarta jeans med högmidja, underkläder, Diorshow mascara, ballerina i svart lack med rundade nitar på och pengar. Av min gravida moster och hennes familj så fick jag underkläder och första säsongen av Desperate Housewives. Gissa om jag blev glad för de fina julklapparna jag fick!

När vi varit hos mormor så åkte vi och hämtade upp morfar. På vägen hem sedan såg vi ett hus som verkligen gått inför julen. Huset var verkligen klätt på amerikanskt vis, ni vet med en massa ljus överallt. Det var faktiskt riktigt roligt att se!
Väl hemma sedan så bjöds det på mer mat. Jag plockade åt mig lite, men fick minsann inte ner mycket. Innan maten så öppnade vi resten av julklapparna som väntade på oss under granen. Min lillebror var så himla ivrig så han kunde inte vänta till efter maten, haha. Det som gömde sig i paketen som jag fick av mina älskade föräldrar var:
En jacka, en sjal, bronzing pearls från The Body Shop, underkläder och pengar som jag kan spendera på reorna.
Av min faster så fick jag ett svart ribbat Filippa K linne och en tomte. Det är nämligen ett par speciella tomtar som jag samlar på och gjort i flera år. Tomtarna görs av en man som heter Rolf Berg om jag inte minns helt fel.
Av min morfar så fick jag en lång kedja till mitt Tomas Sabo halsband, samt två berlocker till. Ett läppstift med rött stift och svart hylsa och sedan Eiffeltornet. Eiffeltornet önskade jag mig så att när jag bär det eller tittar på det så ska det symbolisera och påminna mig om den fantastiska resan som jag gjorde i Frankrike med några av mina underbara vänner.
Av min farbror som bor i Norrland fick jag pengar och av min kusin och hennes son fick jag en klänning från Koppartrans.
 
Så, nu tror jag inte allt jag glömt att nämna någon julklapp. Jag är verkligen jätteglad för alla mina fina julklappar. Fick en massa saker som jag själv inte går och köper mig och det är riktigt roligt att få sådana! Som ni säkert märkte så fick jag mycket underkläder och det är jag otroligt glad över. Jag älskar fina underkläder!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan hela dagen går, men som jag tidigare sagt så hade jag inte tänkt att göra många knop idag, haha. Efter att jag duschat så har jag tänkt att jag ska börja kolla på första säsongen av DH.

God Jul!

Jul
Bild: DeviantArt

God Jul allihop!
Hoppas att er dag har varit helt underbar och att kvällen fortsätter så! Min dag har varit toppen. Den har bestått av mycket god mat, mys med familj och släkt, sedan självklart en massa fina paket. Är verkligen jättelycklig för allt jag fått. Mer uppdatering kommer imorgon, nu ska jag fortsätta mysa.
Senare sen så ska min kära vän Clare slå en pling och vid halv tolv så ska mamma, morfar, kanske Johan, min moster och jag på midnattsmässa. Det är verkligen ett mysigt avslut på en sådan här dag!

Dan före doppare dan

Idag är det dan före doppare dan, min morfar och hans tjej Eva är här på middag. Vi har ätit massa god mat och nu så sitter i framför Bingolotto och bara myser. I vardagsrummet så brinner både en brasa och levande ljus, väldigt mysigt. Jag kan inte riktigt förstå att det är julafton imorgon, allt har gått så himla fort. Man har haft fullt upp hela tiden så man har knappt hunnit infinna sig i någon julkänsla även fast huset är pyntat. Nu börjar julkänslan sakta men säkert krypa över mig. Tror att man får mer imorgon, annars är det ju något fel, haha.

Tidigare nu ikväll så kom jag på att nu under lovet så kan jag läsa klart Östermalmsmorden, en bok som jag började på under hösten. Samt börja läsa någon av de andra böckerna som jag köpte på bokmässan. Det är skrämmande att jag inte har hft tid till det, men nu på lovet så ska jag göra det som jag inte hunnit med under hösten. Det finns bland annat en massa nya filmer som vi har hemma som jag inte sett. Mina planer inför juldagen är att glida runt hela dagen i myskläder, läsa, kolla på film, äta god mat och beundra mina julklappar.

Förra juldagen så stod packa på schemat, vi åkte nämligen till Spanien på annandag jul. Det var verkligen inte en dålig julklapp jag fick av mormor då. Önskar att vi skulle åka dit i år igen för det var så himla mysigt. Att komma ner till Spanien i 8 dagar där det var vår värme (och ibland ännu varmare), shoppa och umgås med släkten på mammas sida. Alltså de från Stockholm, min mormor, moster och mina kusiner. Ja, det var minsann en mysig resa! Förra året så var alltså lovet fullspäckat, vilket var kanon kul. Detta året så har jag inga planer alls, inte ens för nyår, vilket börjar göra mig lite små nervös, men det löser sig. Det som jag tänkt göra detta lov är att ta det lugnt och träffa vänner. Jag är väldigt sugen på att åka till Stockholm, men så blir det nog inte. Hur ser era planer inför lovet ut?

- Du veta sådana där ögonpåsar?

- Du vet sådana där ögonpåsar?
- Ögonpåsar? Menar du öronproppar?
- Nej, ögonpåsar, sådana svarta som man brukar ha under ögonen ibland!
- Jaha, du menar påsar under ögonen, hahahaha.

Det var ett givande samtal med min 8-åriga kusin Arivd igår, haha. Han är för skön den killen. Vi började prata om att de jättesnart ska få en lillasyster och då kom han tydligen in på "ögonpåsar" som han kallar det, jag hängde inte riktigt med i svängarna, haha. Jag drog upp lite härliga gamla minnen med honom, som han inte tyckte var så roliga. Ett av dem var att han var jättekär i mig när han var lite, haha. Det trodde han inte ett dugg på, sedan så sa jag att han ritade en massa teckningar till mig då. Då sa han:

- Har du kvar dem?
- Ja, vissa finns nog kvar tror jag, svarade jag.
- Bränn upp dem eller gör vad som helst! utbrast han då.

Ja, han är en trevlig prick en lillekillen! Nu ska jag in i duschen. Håller nämligen på att göra en renovering av mig själv inför imorgon, haha. Har gjort ansiktsmask, ska duscha och skrubba kroppen, göra hårinpackning och slutligen smörja in kroppen med body lotion.


Joy to the world


En av mina favorit julskivor är Mariah Careys, den är verkligen otroligt bra! Det finns inte en enda låt på skivan som inte är bra. Det är tredje julen, om jag inte minns helt fel, som jag lyssnar på den och jag tröttnar aldrig! På skivan så finns allas favorit, All I want for Christmas. Jag tänker inte sitta och skriva hur bra och fin jag tycker att den, för det vet nog alla redan :) Istället så tänker jag tipsa om låten här ovan, även den kommer från Mariah Careys julskiva och låten heter Joy to the world.

Idag gick jag upp vid 12-tiden och vart förmiddagen tog vägen sen vet jag inte riktigt, men vid 15 tiden bestämde jag mig för att fixa mig i ordning lite och ner till stan. Till stan kom jag någon gång efter 16 och vilka möter jag inte i den första butiken som jag går in i? Jo, min kära familj, de åkte nämligen ner klockan 12 och var fortfarande kvar.
Väl på stan så köpte jag två julklappar, en till mamma och en till Johan. Det känns som riktigt bra saker och jag hoppas att de blir glada. Till pappa ska vi köpa en present tillsammans, men jag tror faktiskt att jag köper mig en egen till honom också, min älskade pappa.
Vid 17.30 var jag klar med min julklapps shopping, så då tog jag bussen hem. Resten av familjen hade inte kommit hem då, så då passade jag på att fixa med deras julklappar lite. Gömde samtidigt påsarna så att de inte vet vart det kommer ifrån, haha.
Resten av kvällen så har jag inte gjort så mycket. Har suttit här och kikat runt på lite olika grejer, pratat med två av mina favoriter (Tobbe&Anton), ätit middag, pratat med min 8-åriga kusin Arvid i telefon och pyntat min lilla gran. Oj, det blev visst en hel del som jag gjort ändå, haha!

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa nya Glamour och kika på TV. Johan, min lillebror, gick runt och kom på en massa dåliga rim innan, som han självklart tyckte var jätteroliga men inte hans syster. Jag hoppas att han har slutat med det och inte börjar med det igen när jag går in i vardagsrummet, haha. Ha en mysig kväll!

21 december

Ja, nu har jag jullov och den känslan är inte att leka med!

I morses så var det julavslutning på skolan, i form av en julshow som utfördes av elever på skolan. Den var verkligen toppen! Vilka talanger det är som går på skolan säger jag bara. Efter den så var det fika i klassrummet och sedan slutade vi.
Resten av dagen har jag hittat på lite olika. Sov en stund när jag kom hem, legat i sängen med min bärbara dator och kikat runt överallt. Var också iväg och lussade på Grand Hotel (jag vet att lucia är över, haha). När jag kom hem sen så klädde mamma och jag granen. Vi brukar jämt göra det dagen före julafton, men i år ville vi vara ute i god tid. Jag var lite skeptisk till granen först, vi brukar jämt ha kungsgran, men inte i år. Det visade sig i alla fall sedan att granen blev riktigt fin, kanske dyker upp en bild på den här på bloggen.

Imorgon så tänker jag bege mig ner till stan och handla mina julklappar. Vissa får säkert panik nu för att jag gör det så sent, men jag är väldigt lugn. Har nämligen knappt haft möjlighet att hinna med och köpa det förens nu. De som jag ska köpa till är mamma, pappa och Johan. Till pappa ska mamma, Johan och jag köpa en gemensam present till. Så det är bara mami och Johan som jag ska köpa till, har ett hum om vad jag ska köpa i alla fall.

ÄLSKA BÄCKÄNG!

Storma planen
                                                        Bild: Bt.se

Idag var det den stora dagen, vilken av stadens två största gymnasieskolor skulle ta hem segern och därefter får priset att den är den bästa skolan?

Klockan 12.25 var det samlig utanför den stora entrén på skolan. Alla var laddade till max och alla, nästan i alla fall, hade något rött på sig. När lite information getts ut så började marschen mot Teknis och hallen. Jag måste säga att det var otroligt mäktigt att se hela skolan marschera genom staden sjungandes olika ramsor med flaggor och banderoller i mängder. När vi väl kommit till hallen så stod vi där utanför och både Bäckäng (H.A.L.I.B) och Teknis försökte överrösta varandra med diverse ramsor, men jag tycker faktiskt att vi gjorde det bäst! Vissa från Teknis kastade ägg, vilket var otroligt omoget. Då undrar man ju vilken nivå de sjunkit till. De kastade också under tävlingens gång även fast vi fått klara och tydliga instruktioner om att inget fick slängas in på plan. Vi Bäckängiter klarade det gallant!

                                                   Bild: Sandra

Det hela avgjordes med en femkamp och finalen var en hinderbana. I femkampen blev det 4-1 till Teknis, så de fick 6 sekunders försprång i finalen. Även fast vi var i underläge lite under femkampen så höll vi ändå vår omtalade Bäckänganda uppe! Det var minsann inga besvikna eller sura miner som visades utan att vi fortsatte att heja på laget som aldrig förr. Fanny och jag skrek och stod upp under hela tävlingen, jag kan meddela att jag aldrig skrikit så mycket i hela mitt liv! Den adrenalinkicken som man fick där och när man kände stämningen, ja det var något alldeles speciellt!
Åter till finalen igen. Som sagt Teknis fick 6 sekunders försprång, men det hjälpte dem tyvärr inte. Utan vårt älskade lag från H.A.L.I.B fixade pusslet med skolans logga långt före dem. När vi var klara med hinderbanan så var de på andra stationen. Var betydde då detta? Jo, det betydde att Bäckängsgymnasiet VANN och alla stormande planen! Detta var verkligen lycka! Teknis smet iväg väldigt snabbt iväg ifrån hallen.

Det var verkligen en helt fantastisk dag och jag älskar verkligen Högre Allmänna Läroverket I Borås (H.A.L.I.B står för detta)!

För er som inte var där och tittade på den spännande kampen så kan ni gå in på länken. Där är webb-tv, men även bilder och artiklar.
http://www.bt.se/nyheter/boras/webb-tv-backang-vande-och-vann(381332).gm

Inte vilken dag som helst utan...

Är i fullgång med att skriva på min novell. Det gick ganska så trögt i början, men nu är det lite mer flyt i det hela.

Imorgon är det inte vilken dag som helst, utan det är Bäckäng vs Teknis som gäller. För er som inte vet så är det en skolkamp mellan de två gymnasieskolorna. Jag hoppas på att Bäckäng, även kallat H.A.L.I.B (Högre Allmänna Läroverket I Borås), tar hem segern i år igen! Allt kan hända så man kan inte vara säker på hur det går. Det ska i alla fall bli otroligt roligt och det kommer att bli en kanon bra avslutning på terminen. Att få stå i klacken, heja fram laget och känna Bäckängandan, det är aldrig fel! Kommer säkert inte ha någon röst kvar när jag kommer hem, haha. För varje dag så känns det bara mer rätt att jag valde Bäckäng. Länge leve Bäckäng!

Mys vid brasan

Det blev inte att jag såg hela första avsnittet av Ugly Betty, men hela andra såg jag. Det blev att jag drog fram våra stora sittkuddar och satte mig framför brasan och skrev julkort som jag ska skicka till några av mina vänner. Efter
Ugly Betty, så satte jag mig framför brasan igen med en kopp te och skrev klart korten. Borde tillbringa mer tid att mysa vid brasan för att det är så otroligt mysigt!

Glömde nämna innan att jag faktiskt jobbade idag. Jobbade på mammas jobb med att packa jullådor och prismärka lite (min mamma jobbar inte med det, utan hon jobbar på kontoret). Måste säga att det var riktig kul, så det var lättförtjänta extra pengar i kassan!

Jag tänker inte gå och lägga mig sent ikväll känner jag, det blev alldeles för sent igår och det orkar jag inte. Godnatt på er!


Julkalender

Ligger just nu i min säng och knaprar lite på chokladen från mina julkalendrar. Jag har glömt av att öppna dem varje dag, så jag har några dagar att äta ikapp, men äta choklad tackar man ju inte nej till. Känns faktiskt lite små hemskt att jag glömt av det, när man var mindre kunde men ju knappt bärga sig för att få öppna nästa lucka. Nu för tiden har jag knappt tid, hinner inte ens kolla på julkalendern (min yngre bror och jag har bestämt att vi ska ha en kväll vi kollar på avsnitten vi missat) . Alltid är det något som jag måste plugga på, som ni säkert märkt väldigt tydligt. Om det inte är att plugga som står på schemat är det något annat. Som tur är så har vi bara en grej kvar i skolan och det är att skriva en novell tills på torsdag, men det är a piece of cake som tur är. Vi har julavslutning på fredag och efter det är jag fri! Detta lovet är nog det som har varit välbehövligast av alla lov jag haft faktiskt, det och novemberlovet.
´
Nej, nu är det dubbelavsnitt av Ugly Betty som gäller!

Jag trodde...

Jag börjar känna efter saknaden efter dig igen...
Jag vill inte göra det, men jag kan inte låtsas längre att jag inte gör det. Egentligen så borde jag inte göra det, men ändå gör jag det. Jag trodde att jag gått vidare helt och lagt allt detta bakom mig, men tydligen har jag inte släppt taget helt. Det sista taget är så svårt att släppa.
Nu i efterhand har jag fått reda på saker som egentligen gör det väldigt lätt att känna att det verkligen är ett avslutat kapitell. Jag har länge trott att jag lagt detta bakom mig, att jag har klarat av att gå den väg som så fint heter "gå vidare". Antagligen har jag inte kommit ända fram till mål, utan jag har snubblat på mållinjen.
Spår av dig finns fortfarande kvar och jag är inte tillräckligt stark att kunna radera dem än. Jag trodde verkligen att jag gått vidare, men sen kommer känslor tillbaka, att jag vill att det ska bli vi igen. Jag blir arg på mig själv för att jag vill det, men ändå kan jag inte bara slänga iväg de tankarna. Det känns som om ingen kan mätas med dig och att du forfarande är den enda jag vill vara med...


Jag vill härifrån...


Tredje adventsfika hos Frida

Igår var hela familjen nere i Göteborg och det var riktigt mysigt. Vi fick tag på lite julklappar där nere, men jag som hade siktat in mig på att hitta lite saker på Monki hade fel. Det var ett par byxor som jag spanat in på hemsidan som jag tyckte var riktigt fräscha, men de såg förskräckliga ut på mig. Så det blev inget där ifrån.
Det som står på schemat idag är att åka hem till Frida på tredjeadvents fika vid 15-tiden, det ska bli riktigt mysigt. Det som är synd är att Lollo/Mowgli är i Linköping och kan inte komma. Frågan är vad man ska sätta på sig för kläder till adventsfikat, hm...

Stranden

81424-42                                                                            Bild tagen i Källviken, Strömstad

Jag går ner mot stranden som jag så många gånger innan besökt, enda sedan barnsben faktiskt.
De senaste två åren har gjort denna plats ännu mer betydelsefull. Det har fötts så otroligt många minnen här som kommer att följa med mig hela livet.
Medan dessa tankar och känslor virrvlar runt inom mig sätter jag mig på bänken som bara är några meter ifrån vattnet. Vattnet är salt och man kan inte definiera temperaturen på det.
Så fort jag sätter mig på bänken känner jag ett lugn. Jag tar av mig skorna och låter sanden silas mellan tårna. Jag låter blicken vandra från sanden till solnedgången. Jag ser solen gå ner i horisoonten. Tanken slår mig om hur vackert det verkligen är, det är ofattbart. Det är inte bara vacker utan det är något mer som man inte kan sätta fingret på. Runt omkring mig finns det klippor och skog. Jag sluter ögonen och tar ett djupt andetag och låter havsdoften tränga in genom mina näsborrar.
Det enda jag kan höra är vågorna som rullar in mot stranden och kanske en och en annan fiskmås som flyger förbi. Musiken från kvällens andakt hörs nu inte mer, men inom mig finns den alltid.
En kallare vind sveper förbi och jag drar tröjan tätare omkring mig. Jag tar på mig skorna igen och bestämmer mig för att tillbringa resten av kvällen med mina underbara vänner...

Monki

För ett tagsen så var jag inne på Monkis hemsida och fann en rad snygga saker. För att vara lite kreativ av mig tänkte jag göra ett käckt kollage med de plaggen som jag fastnade för, men den idén brast. Det fungerade inte riktigt som jag ville med bilder, men inom en snar framtid är kanske problemet löst. På lördag så åker hela familjen ner till Göteborg för att julshoppa, så jag tänkte ta mig en sväng dit.

Strax blir det te och mer läsning av nya VR!


Luciavaka

Pratade nyss en snabbis med Anton. Hur glad blir man inte när någon svarar "Hej söt!" när man ringer?
Åh, den grabben är för bra för att vara sann. Åter till det jag tänkte skriva.
Anton, Tobbe och en massa andra befinner sig just nu ute i kyrkan i Saltis för att där är det lussevaka. Där kommer först ett lite större band spela och sedan så bär det av till församlingshemmet där lokalaband från Saltis kommer att spela. Hela vakan kommer att hålla på till efter tolvslaget och sedan så berättade han att det skulle bli party hela natten lång. Partyt är självklart inte anordnat av kyrkan utan det är väl samma som med andra fester, att det är fest hemma hos folk. Hur avundsjuk blir man inte när man hör det här? Förstå vilken vardagslyx att hitta på något sådant mitt i veckan! Något sådant här finns inte här hemma, i alla fall inte vad jag vet. En sådan här grej som lussevaka skulle locka väldigt många ungdomar tror jag. Anton blev jätte förvånad när jag sa att det inte fanns något sådant här hemma. Man märker mer och mer att man bor i en småstad, suget på att flytta härifrån blir ju inte mindre om man säger så...
"Det skulle vara mycket roligare om du bodde här i Saltis" sa han och jag håller med. Jag sa till honom att de aldrig skulle bli av med mig då, utan att jag skulle hänga med dem jämt, då skrattade han bara.
En vacker dag efter jag gått ut gymnasiet kommer jag ta flytta dit upp, det är en sak som är säker...

12 december

Sitter nu och väntar på att engelska lektionen ska börja, har nyss haft geografi. Att jag var uppe ganska så länge igår har satt sina spår, men det gör ingenting för att vi går ändå bara i skolan till 13.30. När jag kommer hem idag ska jag bara mysa.

11 december

Idag har det faktiskt varit en riktigt mysig dag. I skolan så var det håll i gång med Fanny, Sandra och mig, höll på att flumma som bara den, vilket var väldigt kul. Fanny var verkligen på g vill jag lova, haha.
Efter skolan så satte jag mig i skolbiblioteket och fortsatte att skriva på min svenska arbeten och jag kom faktiskt riktigt långt. De är numera klara, vilket är en lättnad. Därför sitter jag uppe och firar, haha. Kanske inte riktigt, men jag har så kul när jag pratar med Anders så jag kan inte riktigt slita mig, haha.
Efter att jag kommit hem från skolan i alla fall så var jag bara hemma en kort sväng för att sedan åka ner till stan. I stan mötte jag Linda och Tove och vi gick och kollade på bio, vi kollade på Hairspray. Det var en riktigt bra film med ett otroligt bra budskap, om du inte sett den så se den! När vi sett klart på bion så var vi inte så hungriga så vi gick och satte oss på Café Latte där Sofie kom och mötte upp oss.

Det var en otroligt mysig kväll och nu är det dags för Lilla Emms att krypa till kojs!

Build a snowman

Istället för att läsa så ligger jag i min säng med den bärbara datorn och gör en snögubbe på Facebook, bra där Emma... Jag gör allt annat än vad jag borde göra, händer det också er när ni ska plugga? Jag måste ta tag i boken nu igen, förra gången sa jag att det var sista gången jag skulle hets läsa boken de sista dagarna, men nu sitter jag här igen. I och för sig hade jag läst en del innan jag började igår. Well well, det jag ska göra nu är att borsta tänderna, krypa ner under duntäcket och fortsätta läsa. Måste också fundera på vad jag önskar mig i julklapp av morfar, vi ska nämligen ut på stan imorgon och handla julklapp/klappar till mig, detta ska göras innan jag träffar Linda och company.

Godnatt på er!


Grattis Linda!

Först och främst så vill jag gratta en av mina bästa vänner, Linda, på 17-års dagen! Hoppas att du haft en helt underbar dag!
Imorgon ska hon uppvaktas ännu mer, genom att gå på bio och gå ut och äta. Det ska bli riktigt mysigt, det är vi och två av hennes kompisar, Tove och Sofie som ska med. Tyvärr så missar jag säsongsavslutningen av DH, men det är det värt!

Jag sitter och håller inne på ett inlägg som jag har i tankarna, men tyvärr har jag inte tid att utföra mina idéer här på bloggen, som alltid nu för tiden, så det kommer senare. Har nämligen en bok som ska vara utläst imorgon och jag har en del kvar på den, så nu ska jag inte sitta här och skriva en massa strunt utan återgå till Glasfåglarna, ciao!

Jaha ja, då var det söndag

Jaha ja, då var det söndag och helgen börjar lida mot sitt slut. Denna helg har bara bestått av mys, vilket har varit välbehövligt. I fredags efter julavslutningen med Royal Cheer & Dance åkte Linda med mig hem och sov här, vi hade lika roligt som alltid.
Igår var en fullspäckad dag, först så fikade jag med Lollo vid 13-tiden och sedan klockan 18 så kom min kusin, hennes son och min faster hit. Vi hade nämligen en liten "mini julafton" här hemma eftersom min kusin och hennes barn åker till Bali över jul. Det var riktigt mysig kväll med god mat. 

Det som jag ska göra resten av eftermiddagen/kvällen är att fortsätta att läsa i min svenska bok, hinna med att ringa Clare och Anton, sedan klockan 20 så ska jag kolla på Love Actually. Den visas på kanal 5, så den får ni inte missa! En julig och gullig film är perfekt att avsluta helgen med!

Inom en snar framtid

Ber om ursäkt för det otroligt dåliga uppdatering, men som vanligt så har vi mycket i skolan. Då blir det att jag prioriterar bort bloggningen, men när allt lugnat ner sig så ska jag ta tag i det, troligtvis blir det i helgen. Har nämligen ett matteprov på fredag som det måste pluggas till nu i veckan. Det är det sista provet innan jul, tror jag... Så jag försöker att lägga krut på det. Fick tillbaka spanskaprovet idag och jag är nöjd, fick VG, låg inte så jättelångt ifrån MVG gränsen. Känner att min blogg börjar att handla mer och mer om skolan och pluggande, det är illa. En bättring utlovas inom en snar framtid!


Vaken ett helt dygn

                        
Jag, Lovisa, Sofia & Mickis                    Anders


Det blev visst allt att jag hann med att blogga lite. Sitter nu i mitt kära andra hem på Kungsholmen och det kan inte bli bättre. Är dock väldigt trött eftersom jag gick och lade mig klockan 6.30, vi hade det så himla mysigt och kul så vi kom aldrig till sängs. Det var bara sex av sommarens konfirmander som kom, men bara tre av dem sov över. Det var lite tråkigt, men vi hade det kanon mysigt i alla fall! Vi åt pizza, kollade på filmen Crash, en mysig upplevelsevandring i kyrkan som det så fint kallas och sedan så snackade vi en massa.
Mickis kom förbi en sväng, så Lovisa hon och jag hade tjejsnack, vilket inte var så populärt hos vissa, haha. man märkte att en person blev lite små avundsjuk och ville ge igen det, men det lyckades inte vidare bra.
Anders, Lovisa och jag följde Mickis hem och sedan så blev det vi tre resten av natten. När vi kom tillbaka och skulle joina de andra, så höll de på med någon lek som inte vi fick vara med på, men det gjorde in oss något. Vi tände massa ljus, drack te och pratade i flera timmar Anders, Lovisa och jag. Det var verkligen helt underbart! De andra som höll på med "leken", tror att det var sanning och konsekvens, de frågade minst tio gånger om vi ville vara med, men vi kände inte riktigt för det. Vi hade ju det så himla mysigt så varför gå ifrån det?
Tror det var vid kl. 5, då spräckte Lovisa och jag nollan, haha. Resten är en hemlighet, bara Anders som vet än så länge, haha.

Strax ska jag ner till Västermalmsgallerian en sväng för att jag ska köpa mig en svart polotröja som jag ska ha under en klänning ikväll. Vi som var i Frankrike tillsammans ska hem till Johan, vilket jag nog nämnt. Det ska bli jättemysigt. Det ska bli roligt att träffa alla nu ikväll igen, jag får verkligen inte nog av dem, haha. De är verkligen hur underbara och sköna som helst, det går knappt att beskriva!

Nej, nu ska jag kila ner dit. Kanske hinner mer en powernap innan jag drar iväg? Om jag inte hinner det så blir det i alla fall att jag ska ta en dusch och fräscha till mig, hoppas att jag blir lite piggare.