Dancy time!


Dancy time - Priddyboys

Nu har jag packat ner det sista som ska med i resväskan, hoppas att jag fått med allt. Imorgon går tåget mot huvudstaden kl. 16.03 och där ska jag spendera ungefär fyra timmar, på tåget alltså. För en gång skull så behöver jag inte plugga en massa på varken dit vägen eller hemvägen, känns väldigt skönt! Så jag kan bara njuta av det nya numret av Damernas Värld, en bra bok och skön musik, lovely! Jag är hur taggad som helst, ska bli otroligt kul att träffa mina kära vänner och släktingar!
Innan det bär av till Stockholm så är det självklart skola som gäller, dock inte så länge. Eftersom jag hade historia-provet idag så har jag ingen historia imorgon bitti, vilket betyder att jag börjar kl. 10.10. Sedan så har jag ingen spanska heller, det resulterar till att jag slutar efter tidningsjournalistiken kl. 13.20. Då ska jag hem till min älskade mormor, där ska jag fräscha till mig och sedan umgås lite med henne innan tåget går. Kände att jag inte ville ha samma kläder på återträffen i Saltis som under dagen i skolan, lite fräsch måste man ju vara, haha. Så då är det perfekt att mormor bor i stan så att jag kan slinka in och duscha hos henne.

Nu är det läggdags som gäller, ska bli skönt med sovmorgon imorgon!

Rosa himmel

Oj, helt plötsligt blev himlen alldeles rosa utanför mitt fönster, fint! Det var inte det jag skulle skriva egentligen, utan jag tänkte bara slänga iväg ett inlägg och säga att nu ska jag iväg och träna afrodans, ciao!

History of Victoria Secret Angel Wings


Förresten!

Förresten, vart tog sommarens bränna vägen egentligen?!

Jag har en bra känsla inom mig


Bild: Mitt fadderbarn Victor och jag på konfirmationsmiddagen denna sommaren

Jag har en väldigt bra känsla inom mig. På fredag så är det nämligen återträff i Saltsjöbaden för sommarens konfirmationsläger som jag var ledare på. Det ska bli otroligt att träffa igen! Sist vi sågs allihop var i början av september och det var väldigt längesedan. Pratade med Mickis en snabbis innan och vi båda längtar otroligt mycket efter att ses. Det är verkligen en stor saknad man har inom sig när man inte har träffat några av sina bästa vänner två månader. Hur som helst är är jag otroligt taggad inför veckan som kommer. Den kommer att bestå av en del pluggande, har nämligen två prov som väntar. Ett prov i historia och ett prov i spanska, dock så tycker jag om de båda ämnena så det ska bara bli roligt.

Next: Shower

Nu ska jag bege mig in i duschen och sedan så ska jag ringa Mickis!

Söndagspromenad


Bild: Jag under min och pappas promenad


Efter den härliga söndagsfrukosten som bestod av varm choklad, ny bakat bröd, och saffransbullar så gick pappa och jag ut och gick. Det blev att vi var ute och gick i en och en halv timma, det var helt underbart! Solen sken och snön glittrade, kan vädret bli bättre?

Viva la vida


Viva la vida - Coldplay


Ett mål innan jul


Bild: Sandra och jag

Sandra och jag har ett mål innan jul. Dock ser det mörkt ut att nå detta mål, i alla fall för min del, haha. Vi har en månad på oss att nå vårt mål och på den månaden kan det hända mycket! haha

Work

Nu har jag nyss duschat och tagit på mig. Det blir ingen utgång i kväll, utan Fanny och jag ska jobba. Tråkigt tänker ni, men kul tänker jag. Att jobba tillsammans med en av sina bästa vänner är minsann aldrig fel, sedan att man får ihop lite cash gör det hela ännu bättre!

Six days left!


Bild: Mickis, jag och Amelie

Om sex dagar så får jag träffa dessa girls, can't wait!

Pantyhose

Se billede i fuld størrelse
Bild: sneakyfox.dk

De svart/grå-randiga strumpbyxorna ovan skulle gärna kunna få flytta in i min garedrob, de rosa också. Strumpbyxorna (förutom de röda) finns att köpa på Jolina och de kostar 249 riksdaler.

Vintervädret har kommit till stan

Jag funderade ett tag på att gå ut och gå i det härliga vintervädret som kommit till stan. Snön ligger vit på backen och solen strålar som aldrig förr, perfekt promenadväder. Dock så lade jag ner detta förslag och började städa i mitt rum i stället, otroligt mycket tråkigare, men tyvärr nödvändigt. Nu är rummet i ordning gjort och promenaden blir av imorgon i stället, med mamma och pappa.

Afrodans i stället för aerobics

Aerobicspasset hade blivit inställt så det var afrodans i stället, otroligt roligt! Det var första gången jag tränade det och på onsdag blir det min andra!
Pappa, mamma och jag har precis ätit middag. Lax, spenat och färskpasta stog på menyn, otroligt gott. Nu ska jag lägga mig i soffan, läsa lite tidningar och kolla på Idol.


Roligare att träna i snygga träningskläder

Nu sitter jag här och är redo för att träna mitt favorit pass, aerobics 2. Fick ett par nya träningsbyxor igår så de ska invigas idag. På något sätt blir det ännu roligare att träna om man har snygga träningskläder. Är det samma för er? Det behöver inte vara några jätteflashiga träningskläder, men kläder som man själv känner sig bekväm och snygg i. Nej, nu ska jag ta mig något att äta innan jag tar en liten promenix till Friskis, ciao!

Tre jobbiga dagar avklarade

Denna veckas tre jobbiga skoldagar som har varit fulla med läxor, inlämningar och referat är nu avklarade. Känns verkligen sm en lättnad! Det enda som vi har kvar är ett läxförhör i pressetik, skönt skönt. Det som jag ska göra nu är att besöka min fantastiska gammelmormor och sedan ikväll ska jag träna yoga. Kändes som om yoga var ett bra pass att träna idag då det varit så mycket. Nu ska jag kila, ciao!

Pics




Här är lite pics ifrån den otroligt trevliga middagen hemma hos Sofia. Det bjöds på god mat, dans och de bästa girlsen. Sådana här tjejmiddagar borde man minsann ha oftare!

Breathing your love


Breathing your love - Darin feat. Kat DeLuna

Måste faktiskt erkänna att jag tycker att denna låt är riktigt bra. Jag är inget fan av Darin i vanliga fall, men med denna låt har han verkligen lyckats!

Te, choklad och plugg

Sitter i skrivandet stund och dricker te, äter lite choklad och pluggar. Det sistnämnda skulle jag gärna kunna vara utan dock.

Gossip Girl-dinner


.
This is me at the fantastic Gossip Girl-dinner yesterday!

Next: Gossip Girl-middag

Klänningen är på, håret är klart och sminkningen är klar! Mamma gjorde sminket och jag gjorde i ordning håret. I stället för att locka det som jag hade tänkt , så framhävde jag mina mitt egna självfall. Jag gjorde så att jag blåste håret och sedan så kramade upp lockarna med hjälp av wax. Fick precis sådana lockar som jag hade tänkt ifrån början. Har nu sedan satt upp håret i en låg hästsvans och knutit stort svart siden rosett i håret. Blev lite Serena-aktigt, haha.
Sminkningen blev ganska neutral, precis så jag vill ha det. Mamma gjorde så att hon fyllde i mina ögonbryn och sedan lade hon två olika bruna skuggor på ögonlocken. Till det så har jag färgad dagkräm, concealer, mascara, rosa rouge och highlighter. När jag räknar upp det så låter det ganska mycket, haha. Det är "mycket" till skillnad mot vad jag har i vanliga fall. Då har jag endast mascara, concealer och rouge/bronzing pearls.

Nu ska jag fixa det sista lite här hemma innan jag tar bussen ner till stan och möter de andra. Ida, Sandra, Elin, Fanny och jag tar nämligen bussen tillsammans upp till Sofia. Tror att det kommer att bli en toppen kväll!


Blair or Serena?

Leighton Meester, Ed Westwick EW Cover
Bild: gossipgirlinsider.com

Sitter och försöker hitta lite inspiration till ikväll. Jag har ju reda bestämt vilken klänning jag ska ha på mig, men jag har inte bestämt hur jag ska ha håret. Antingen blir det uppsatt a la Blair eller utsläppt och lockar a la Serena. Det lutar mest åt lockarna, men vi får se...

Fredag = Officiell mys dag

Fredagar är mina officiella mysdagar. Ikväll har ätit en god fisksoppa och lite godis. Som vanligt så var jag och tränade aerobics i eftermiddags, alltid lika roligt! Denna gången var Elin också med, roligt med sällskap. Imorgon ska jag minsann inte vara hemma, utan då är det tjejmiddag som gäller. Temat för kvällen är Gossip Girl, spännande! Hade tänkt att gå in för det ganska mycket, kommer att anlita min mamma som stylist. Vad jag ska ha på mig vet jag redan dock, köpte mig en ny LBD (little black dress). Den kommer ifrån Gina Tricot och hur den ser ut får ni se imorgon eller på söndag. Nej, nu ska jag kolla på en film eller läsa, puss!

If I were a boy



If I were a boy - Beyoncé Knowles

Matte B prov avklarat!

Avklarade nyss mitt första prov i matte B, så jag hoppas att det gick vägen. Känns väldigt skönt att ha det avklarat och kunna lägga det bakom sig. Nej, nu ska jag återgå till tidningsjournalistiken, vi pratar om krönikor, kul!

Någon som hörde mitt rop

Det kryper en nyckelpiga på min datorskärm. Kanske var det någon trots allt som hörde mitt rop efter sommaren?

Behålla eller returnera?

Jag har fått mina stövlar nu, men jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar dem eller inte. Så det återstår att se ifall jag behåller dem eller returnerar dem.

Resursdag, scones och matte

Idag så har vi haft resursdag, vilket är detsamma som studiedag. Jag började dagen med att gå upp vid tio tiden, sedan så satte jag igång att fixa och trixa lite hemma. Vid tolv tiden sedan så kom Fanny hem till mig och då var jag i full gång med att baka scones. Till en början trodde jag att det skulle bli en katastrof av allt ihop, men tillslut så fick jag ihop något som liknade och smakade som scones. Hemma hos mig så åt vi scones, drack julmust och snick snackade innan vid tog oss en kort sväng på stan. Efter att Fanny åkt och jag hängt undan en klänning så tog jag bussen hem.

Sedan dess har jag räknat en massa matte, druckit te, ätit mer scones och ätit middag. Det som jag ska göra resten av kvällen är att plugga matte fram tills klockan blir nio och sedan så ska jag kolla på "Oskyldigt dömd", om våra parabol vill samarbeta vill säga.

Sommar


Bild: Mickis och jag på båten ifrån Koster

Sommar, kom tillbaka!

Försov mig

Lyckades försova mig till klockan tjugo i nio imorses och jag börjar kvar över nio. Det var minsann ingen höjdare när det tar 15 minuter att gå till skolan. I panik ringde jag mamma och sa att hon fick ringa skolan och säga att jag klunde bli sen, sedan var det bara att skynda sig in i duschen, klä på sig, packa idrottskläder och skynda till skolan.

Lite väl tidigt med julmusik?

Sitter och lyssnar på spellistan "Högsta betyg" på iTunes och har valt att blanda alla spåren. Nyss kom en jullåt upp och jag kan inte annat än att längta till julen! Förra veckan när jag satt och pluggade så spelade jag Mariah Careys julskiva, kanske lite väl tidigt, men mysigt.


Dags att ta tag i eländet!

Funderade ett tag på om jag skulle bege mig till Friskis, de har nämligen aerobicsdag, men jag bestämde mig för att stanna hemma. Har redan tränat yoga och aerobics denna vecka, så det får räcka, haha. Det blir att jag tränar bräda imorgon i stället, kändes inte så lockande att gå ut i regnet. Det jag ska göra nu i stället är röja upp i mitt rum, det ligger kläder överallt, usch. Nej, dags att ta tag i eländet!


Stövlar

Zooma
Bild: ellos.se

Jag har letat i princip överallt efter ett par stövlar att ha nu i vinter. Det jag har letat efter är ett par svarta skinn i ridstövelmodell. Jag har hittat flera som har haft potensial, men att lägga ut en halv förmögenhet känns inte särskillt lockande. Det finns ju så mycket annat fint att lägga pengarna på, än att lägga 2500 kr på ett par stövlar.
Nu har jag i alla fall äntligen hittat ett par stövlar som jag tycker om! Hittade de, tro det eller ej, på Ellos hemsida. Så nu har mamma beställt dem och jag hoppas på att de är lika fina i verkligenheten. Beställde snabbleverans så det är beräknat att de kommer på tisdag, så jag får hoppas att jag inte blir missnöjd!

Dags att gå loss med saxen


Bild: aftonbladet.se/sofismode

För ett tag sedan skrev jag om att jag var sugen på att klippa hål i mina tights och nu har suget blivit ännu större! Mina vänner Fanny, Erika och Sofia har gjort det och de bär upp det med bravur! I stället för att klippa i sidan som många gjort så klippte Fanny mitt fram på låret, otroligt snyggt! Spana in hennes blogg,
www.soderstrome.blogg.se, för att se mer!
Så nu i dagarna hade jag tänkt att ta mod och också klippa hål i tightsen. Eftersom jag ändå behöver köpa ett par nya så kan jag lika väl exprimentera med de gamla. Min tanke är att klippa hålen så att de blir som modellen Anja Rubik (bilden ovan) har på sina. Vad tror ni om det?  

Fars dag


Bild: Pappa när vi var i Grekland

Oh daddy dear, you know you're still number one!

Middag på Viskan

Har tillbringat min lördagkväll i goda vänners lag. Ida, Sandra, Elin, Fanny och jag satte oss på Viskan och åt middag, otroligt mysigt. Senare sedan så kom även Sofia och Viktor förbi. Blev att vi satt där i fyra timmar, men ändå kändes det som om tiden bara sprang iväg. Efter Viskan så gick vi hem till Sandra, eftersom varken någon av oss skulle gå ut och parta. Dock var alla nog ganska sugna på det, men vi sprarar oss till nästa helg i stället. Då ger vi järnet, eller vad säger ni? Jag stannade bara hos Sandra en liten stund, sedan kom pappa och hämtade mig. Kände att jag inte ville vara hemma försent en lördag för en gångs skull, haha.


Romantik


Bild: sigrids.se

Natasha Poly

Fin skapelse


Bild: my-wardrobe.com

När jag var inne en kort sväng på Jolina idag såg jag denna fina skapelse. Den kommer ifrån By Malene Birger, som är ett av mina favoritmärke. Koftan skulle mer än gärna få flytta in i min garderob, dock så var väl priset inte så vänligt. Men men, önska kan man ju. Det som står på prioritet nummer ett är nog ett par Filippa K jeans, är väldigt sugen på att köpa mig ett par. Jag har en salig blandning av jeans sedan tidigare. Allt ifrån två par Seven for all mankind, Lord Richard till Gina Tricot och H&M. Dock så har jag inga ifrån Filippa K och jag har spanat in dem ett bra tag nu. Tycker att de har snygga tvättar och modeller. Så som det ser nu, så skulle det vara en bra investering.

Tacka för idag

Om man skulle ta att tacka för idag kanske? Jag nu skickat in min labbrapport om estersyntester, som nästan varit klar i en vecka, sedan så har jag knepat och knåpat med min och Sandras artikel. Känns som om den bra rätt bra faktiskt, men den kan väl inte bli annat med det team worket?
Imorgon är det fredag, vilket betyder skola, träning och jobb. Sov gott!

Longchamp


Bild: longchamp.com

Igår inhandlade jag en finfin liten sak, nämligen en brun Longchampväska. Att köpa en Longchampväska har stått på tapeten i säkert ett år, om inte mer. I går så blev det ett ypperligt tillfälle att köpa en då de var 50% på dem på Väsklagret i stan. De ska nämligen inte ha de mer eftersom de tydligen inte hade gått så bra i Borås. De tyckte att de var lite konstigt eftersom var och varannan går runt med en på armen i Stockholm.

Jag stod i valet och kvalet om jag skulle köpa en svart, brun eller grön. Helst hade jag velat haft marinblå, men det fanns inte. En svart hade jag tänkt köpa innan jag fick min marinblå portmonä och necessär/clutch och i somras. Den passar nämligen bra till min svarta och bruna Mulberryplånbok, men det blev inte att jag köpte den. Mamma och jag kom  på att det är snyggare med marinblått och brunt, än marinblått och svart. Så till min bruna nya darling kan jag både ha min marinblå portmonä och necesär/clutch, samt min svarta och bruna Mulberryplånbok. Stormatcharen som jag är, haha.
En ny väska betyder verkligen lycka för min del!

Finally done!

Finally, I'm done with my Shakespeare-news item with the topic "Shakespeare found inspiration with a muse". It was a quite difficult task, but instructive! Tomorrow morning I'm going to take a last check on it and then I'm going to hand it in, lovely.


Grått och dimmigt

Det är helt grått och dimmigt ute, ingen höjade direkt! För att bli lite piggare innan jag börjar skriva på en news item så ska jag ta mig en powernap, ciao!

"Hamburgaren!"


Hela dagen har jag gått och skrattat åt saker som hände igår. Ja, även fast roliga saker hände igår, förra veckan eller för ett år sedan så kan jag fortfarande tycka att det är lika kul, haha. Jag älskar att återberätta massa roliga händelser och sedan skratta åt dem igen, gärna flera gånger om, haha. Vissa tycker inte alls det är roligt att återberätta saker, men det tycker jag! Igår skrattade jag så mycket vissa gånger så att jag knappt kunde stå. Bland annat när en viss ung herre körde sitt partymove och verkligen shaka till "Alla som inte dansar". Sedan när Ida och jag körde vår klassiker, hamburgaren. När vi kör den annars så brukar vårt bestående offer utbrista "Nej, nej, nej", även fast man ser att personen i fråga tycker det är lite små kul. Vårt nya så kallade offer sa minsann inte nej, utan dansade glatt med, haha.
Han frågade vem som var brödet och osten, eftersom han var köttet. Vi sa att vi var brödet och att han kunde få vara osten. "Jag har dressing också!" utbrast han ironiskt. Både Ida och jag blev ganska ställda och sedan brast vi alla ut i asgarv. Jag älskar när folk kommer med klockrena kommentarer!


Over my shoulder



Looking back over my shoulder
I can see that look in your eye
I never dreamed it could be over
I never wanted to say goodbye

Looking back over my shoulder
With an aching deep in my heart
I wish that we were starting over
Oh instead of drifting so far apart

Everybody told me you were leaving
Funny I should be the last to know
Baby please tell me that I'm dreaming
I just never want to let you go

We know how to work it!


Bild: Sandra, Ida, Erika, jag & Fanny

Det var en otroligt rolig kväll igår, som alltid då man umgås med underbara vänner! Kvällen började med att jag åkte till Fanny ganska tidigt för att göra i ordning mig där. Väl ett tag efter så fick vi sällskap och Sandra, Erika och Ida. Där hade vi tjejer en rolig förfest med spel och grejer i väntan på att killarna skulle komma. Efter en stund så fick vi reda på att killarnas förfest hade urartat till en fest, då var det bara för oss att ta bussen som gick vi kl. 21 och pallra oss till dem. När vi väl kom till Philip så var festen i full gång och alla verkade på g. Det var en salig blandning av folk som man kände och folk som man inte träffat tidigare. Så när vi kom dit så var det bara att inta dansgolvet and visa hur det ska gå till helt enkelt. Dansade, skrattade och pratade höll vi på med tills klockan blev halv tre, då Fanny, Viktor och jag tog bussen hem till Fanny. Väl hemma hos Fanny så var det rostade mackor med ägg på som gällde och lite snick snack vid köksbordet, klockan fyra sedan så gick vi och lade oss.
Klockan elva idag ställde Fanny och jag klockan på och käkade frukost. Viktor orkade inte pallra sig upp, haha. Efter frukosten så låg vi och pratade en stund och vid ett tiden sedan så kom mamma och hämtade mig.

Sedan dess så har jag pluggat lite och träffat Anna. Nu hade jag tänkt att fortsätta att plugga, tyvärr.

I det fina vädret

Gick nyss ner till stan och uträttade lite ärenden, kändes skönt att komma ut i det fina vädret. Det som ska göras nu är att röja upp lite i rummet, äta middag och sedan bege sig av till Fanny där jag kommer att tillbringa resten av kvällen. Tror att det kommer bli kanon!


Vad skulle jag göra utan honom?

Jag har nyss pratat med Anders i telefon i en och en halvtimma. Han är bäst helt enkelt. Vad hade jag gjort utan honom?