Birthday party


Mamma och pappa

Jag skulle vilja tacka mina älskade föräldrar för det fantastiskt mysiga födelsedags kalaset som de ordnade för mig. Det var verkligen kalas för hela slanten! Partytält på tomten, utsökt mat, balonger och mycket mer.

För er nyfikna så tänkte jag berätta lite vad jag har fått:
Parfymen Daisy ifrån Marc Jacobs
Mörkblå Longchamp portmonä
Blommig klänning
Dusch creme och body lotion ifrån Donna Chang
Nagellack
Trenchcoat
Rosa armband ifrån Tomas Sabo plus två berlocker
Mörkblå sminkväska ifrån Longchamp, som jag också kommer att använda som kuvertväska
Strumpor
Svart långklänning ifrån Twist & Tango
Pengar

My fantastic friends

Så bra som jag hade det i veckan i Saltsjöbaden, bättre kunde jag inte haft det!
Om dagarna så var det konfapass som gällde och på eftermiddagen och kvällen var jag med killarna. Att umgås så mycket med mina bästa killkompisar som jag gjort var helt undebart. Bättre killar än dem finns inte! Lite av sakerna som vi hittade på var att bada ute på kobben, spela poker (jag spelade inte), bada i Johns pool, chilla hos Tobbe, käka på Jugges och en massa mer. Stackars Anton fick stå ut med mig hela veckan, haha. När vi inte umgicks med de andra så spelade vi Guitar Hero, kollade på film och bara snackade. På något sätt så känns det så lättsamt att umgås med killar, vilket jag älskar. Det var kul att träffa några av deras vänner som man tidigare bara haft namnet på, alltid kul att få se ett ansikte. Att jag var helt själv när jag umgicks med dem led jag verkligen inte av, snarare tvärtom! Även fast jag bara vart ifrån dem i 12 timmar så saknar jag dem lite smått redan. Då förstår ni hur mycket jag tycker om dem...


Tjejkväll som jag aldrig ville skulle ta slut


Lovisa, jag & Mickis

Var bara tvungen att lägga in en bild ifrån Mikaelas, Lovisas och min tjejkväll som vi hade ute i Saltis. Den kvällen var verkligen fantastiskt! Ni vet när man har en riktig feel good-känsla som spridit sig i hela kroppen och man vill aldrig att kvällen ska ta slut?
Vår kväll bestod av middag på Sayonara där vi åt otroligt god mat. Därefter satte vi oss på Aqua som ligger nere vid vattnet och tog varsin kaffe drink och en efterrätt, eller det var Lovisa och jag som gjorde det, hehe. Efter att vi spenderat flera timmar tillsammans promenerade vi tillsammans en bit hem. Lovisa cyklade hem till sig, Mickis gick hem till sig och jag gick hem till John där killarna spelade poker.

P.S. Mickis och Lovisa är lika snygga som alltid, medan jag gick direkt ifrån att ha badat i Johns pool. Det är orsaken varför jag ser lite halv sliten ut, haha. D.S

Seventeen, baby!

Ja, då har man gått och blivit ett år äldre, nämligen 17. Känns väldigt bra måste jag säga! Första gången på tre år som är jag hemma och firar min födelsedag, se senaste två åren har jag spenderat den i Strömstad. Åkte ifrån Strömstad och min kära vänner i morses för att fira med familj och släkt hemma, men jag åker tillbaka redan imorgon. Längre än så klarar jag inte av att vara utan dem!

Anders och Anton



Just nu befinner jag mig hemma hos Anders med honom och Anton. Jag har vikt mig av skratt åt dem när de har hållt på med utklädningsgrejerna tills imorgon. De två är hel sköna!

Ja, som ni förstår så har jag det helt underbart!

I'm off to Stockholm and Strömstad

Imorgon, eller senare idag rättare sagt, beger jag mig till Stockholm. Tåget går klockan 10.02 och jag är framme kl. 13.50. Efter veckan i Stockholm så åker vi till Strömstad. Sammanlagt blir jag borta 3 veckor, så jag har ingen aning om hur det blir med bloggandet. Dock kommer jag hem på min födelsedag den 29:e juli, då kanske jag slänger iväg ett inlägg. Tills dess så får ni alla ha det så bra, för det ska jag minsann ha! Ciao.

Little sailor girl



Att vara kusin med mig är inte lätt vill jag lova! Jag småretas, kramas, kittlas och gullar mer än gärna! Carl och Arvid få stå ut med alla ovannämnda saker, men Thilda får bara stå ut med att jag pussar och gullar med henne, haha. Ovan har vi den lilla damen iförd mina solglasögon. I släkten har hon fått ta efter mitt smeknamn som jag hade när jag var liten, nämligen Buddha. Jag var väldigt rund när jag var liten och det är även lilltjejen. Men är det inte fantastiskt att se en välmående bebis?

Thilda får stå för kvällens outfit inspiration, haha. Hon har en marininspirerad jumpsuit, den lilla sötnosen. Dock blir det ingen jumpsuit för min del, men marininspirerat blir det! Sedan några år tillbaka har jag varit helt tokig i det och det håller i sig än. Marininspirerade kläder kan aldrig bli fel!

Cupcake-day picture!



Här är en bild ifrån Louises och min Cupcake-day vi hade innan jag åkte till Grekland. En riktigt lyckad dag och vilka cupcakes vi gjorde. Visst matchar Louise fodralet bra med sitt nagellack? Kan det varit det hon fick av mig tro? Hm...

Om 45 minuter ungefär så ska min vän Jesper ifrån Enköping(mammas bästa vän son) möta upp henne för en fika. I can't wait!

Melon, mineralvatten och The Kooks

Jag slutade nyligen jobbet, skönt! Sitter nu och äter honungsmelon, dricker mineralvatten och lyssnar på The Kooks, kan det bli så mycket bättre? Solen skiner faktiskt idag också, även fast det är lite små kyligt så ska jag sätta mig ute en stund hade jag tänkt. Känns som om brännan försvinner lite annars, haha.

Organisera mera!

Pratade nyss med Anton och Clare, vi pratade lite om den kommande veckan. Det visade sig nämligen att Clare ska vara hemma så jag ska sova en, två nätter hos henne. Resten av nätterna ska jag sova hos Anton, som är bestämt sedan tidigare. Åh, vad jag längtar nu! Jag kommer att krama om dem alla med en jättekram, minst sagt.

Igår satt jag och skrev ner en packlista, en ganska organiserad sådan. Gjorde en "tvättat" och en "ej tvättat" spalt och markerade sedan alla kläder som är tvättade med en rosa prick. Mina vänner som läser detta kommer säkert tänka "Åh, det är så typisk Emma", haha. Jag måste hålla koll på grejer och ha saker någorlunda planerat, annars så får jag lite ångest.

Next: Duscha, fixa med packningen och spela kort med Jesper och Johan!

Många nya ansikten i bloggen

Jag har märkt att det är många nya ansikten som kikar in i bloggen, kul! Det vore roligt som ni slängde iväg en kommentar och berättar hur ni hittade hit.

Nu är det dags för middag!


Mocca, moccachino, mocca latte



De två sista kvällarna på Karpathos var vi på det mysigaste cafét jag varit på. Cafét låg på själva "gågatan" i gick in dit för att vi tyckte att det va så mysig uteservering, men när vi kom in fann vi något mycket bättre! Om man gick till ändan av cafét så hade man hela havet framför sig och självklart slog vi oss ner där.

Jag som har en förkärlek till allt vad mocca, mocca latte och moccachino hete. Tog självklart en sådan. Om jag ska vara ärlig så smakar dessa nästan likadant, bara att de har olika namn. Dock känner man om den är välgjord eller inte. Den moccachinon som jag drack på det cafét var verkligen lovely! Det var en stor härlig kopp med en massa grädde och ovan på det chokladsås och smulor ifrån en brownie.

Det är inte konstigt att man längtar tillbaka då vädret bara är grått här hemma...

Himlen öppnar sig, igen

Jaha ja, nu öppnade himlen sig återigen, suck...

Trött och väder

Efter att jag kom hem idag gick jag och lade mig och sov i en och en halv timma, skönt! Även fast jag sovit en bra stund så kan jag ju inte påstå att jag blir piggare av vädret vi har här nere. Imorses var det verkligen kanon väder, men det vädret är ju som bortblåst. I luften hänger tunga grå moln, usch. Tur att jag åker till Stockholm om några dagar, förväntar mig att vädret ska vara bättre där!


Nails

Jag berättade ju innan att mina naglar blev mycket bättre i Grekland. Det är tyvärr som bortblåst nu, har klippt ner varenda en. Hade lyckats få långa naglar, men de var så himla sköra och de flikade sig. Så nyss klippte jag av dem, tänkte att det vore bäst att låta dem växa upp på nytt igen.

Nu ska jag pensla på lite mandelolja på dem och sedan ta mig en powernap innan träningen!


14 juli

Jag är helt slut i mina fötter och i mina ben, men det har faktiskt varit roligt måste jag säga! Även fast jag är helt slut så hindrar inte det mig ifrån att träna idag. Om en timma så kommer min moster, som är min nya träningspartner, och hämtar mig för ännu ett härligt Friskis och Svettis-pass i Stadsparken. Är faktiskt lite små stolt över mig själv, för att om somrarna annars så brukar jag inte träna. Brukar gärna dra mig ifrån det, hehe. Denna sommaren har det varit tvärtom, har nog tränat en gång varje vecka, förutom när jag var i Grekland. En gång i veckan kanske inte är jättemycket, men det är bättre än inget! Nu på sommaren har man ju all tid i världen till att träna, så varför inte hålla igång kroppen?

Det börjar dra ihop sig!



Det börjar dra ihop sig till årets konfirmationsläger som jag ska vara ledare på, endast en vecka kvar. Det ska bli otroligt roligt att träffa alla igen, har saknat dem väldigt mycket! Känns obeskrivligt bra att veta att man har en vecka i Stockholm och två veckor i Strömstad framför sig. Det är en ny blandning av ledare i år, några nya har tillkommit och några gamla ska tyvärr inte vara med. Även fast vi inte är samma härliga gäng som förra året, så tvivlar jag inte på att dessa tre veckor inte kommer att blir bra.

Så om en vecka gott folk, så kommer jag säkert vara i fullgång med umgås en massa med mina vänner. Kan knappt bärga mig...

Kort update

Det är inte blivit mycket bloggat de senaste dagarna, men det är för att mammas bästa vän och hennes barn har varit här. Vi har haft en riktig toppen helg med en hel del shopping!
Nu ska jag gå och lägg mig, blir att gå upp tidigt imorgon då jag ska hjälpa till på mammas jobb.

Dagen till ära skiner solen

Idag är det en ny dag med nya möjligheter, lite klyschigt jag vet, men det är sant! Klockan halv tio idag bar det ut på en promenad i skogen, väldigt mysigt faktiskt. Även fast promenaderna inte blir så långa, så är det skönt att komma ut en sväng. Dagen till ära skiner solen och är jag tacksam för! Man märker verkligen hur mycket vädret påverkar en, jag känner mig mycket piggare och gladare idag. Nu bär det av in till duschen, Linda kommer hit idag och då måste man ju vara lite fräsch, haha.

9 juli


Utanför fönstret öser regnet ner, då kan man inte annat än att längta sig tillbaka till Karpathos. Vid den här tiden förra veckan så låg jag i en solstol vid poolen och solade. Jag kan inte förstå varför jag tyckte att det var ganska skönt att komma hem! Det enda som det gör här är att regna, vem vill vara hemma då?


Städmani

Jag har drabbats av någon slags städmani! Att ha en liten hund i huset som drar med sig alla möjliga saker in är inget jag är van vid. För en stund sedan hoppade han upp i min säng och lade sig, mysigt tänkte jag och lade mig bredvid honom. Mindre mysigt var det när han hoppade ner ifrån sängen. Det var inte riktigt en säng då, utan en sandlåda, vilket var mindre trevligt. Då var det bara att ta fram dammsugan och dra bort lakanen. Från och med nu får han inte vara i min säng, haha. Dammsög även mitt golv, även fast jag dammsög det i gårkväll. Ja, ni hör ju, jag har fått städmani!


Higgins och jag

När andra sover vaknar vissa kl. 6.30 för att någon snor åt sig ens ena kudde. Lite små jobbigt var det, men det är okej för att han är så söt. Klockan 9.20 imorses begav jag mig ut på en promenad med honom, måste säga att det var ganska skönt att komma upp i tid. Just nu ligger han vid min säng och vilar, men strax bär det av ut igen. Ska ner till stan och träffa Fanny, så innan dess ska vi ta en liten runda. Higgins och jag.


Hundvakt


Higgins och jag

Ifrån tisdag till fredag så ska jag vara hundvakt åt den här lille krabaten. Får betalat för det och det är ju aldrig fel!

Last episodes



Igår kväll bunkrade jag upp med te och rostade mackor och kollade klart på de tre sista avsnitten av Gossip Girl. Åh, det var verkligen helt underbara! Måste nog faktiskt ta och säga att Gossip Girl är den bästa serien jag vet, den innehåller verkligen allt!

Om en timma ungefär så kommer Fanny hem till mig, det ska blir mysigt. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på för skoj, men det återstår att se. Ikväll ska min moster och jag träna ett pass på Friskis och Svettis i Stadsparken. Just nu öser regnet ner utanför fönstret, men jag hoppas att de blir bättre ikväll. Är riktigt sugen på att träna!




Resumé av resan



De två veckorna som vi tillbringade på Karpathos, Grekland var helt fantastiska! Turen var på vår sida under hela resan och vi hade 32-34 grader varmt varje dag. I havet låg temperaturen på 25 grader. Som ni ser på bilden så är vattnet alldeles sådär härligt turkost som man ser på vykort. Intill strandkanten var vattnet alldeles kristallklart och ju djupare det blev, desto blåare blev det. Dagarna spenderade vi antingen vid havet eller vid poolen. Där vi svalkade oss då det blev för varmt för att sola, läsa böcker eller lyssna på musik. Jag kan meddela att det solades en hel del. De sista dagarna drömde jag att jag var jätteblek, haha. Det ledde till att jag fick panik och pressade ännu mer de sista dagarna.  

Om kvällarna åt vid god mat, myste runt i stan eller satt på vår balkong. Vi spelade kort, spel och prata en massa. En kväll som jag minns väl satt pappa och jag ensamma ute på balkongen. Han löste korsord medan jag satt och njöt till låtarna i min iPod. Att kunna sitta där kvällstid iförd endast ett linne (underkläder också såklart), fortfarande i 30 graders värme, inte behöva känna en massa måste, ingen skola att behöva tänka på eller några andra bekymmer. Utan att bara kunna njuta av tillvaron var verkligen underbart. Det är sådana tillfällen som man tänker tillbaka på och värdesätter. Jag är verkligen evigt tacksam för att vå åkte på den här resan, den gjorde hela familjen gott. Efter ett tufft år i skolan var det verkligen pricken över i:et.

Självklart så blev det en del shopping under resans gång. Bland annat så köptes det klänningar, skor, solglasögon och lite annat smått och gott. Är riktigt nöjd med mina inköp!

Lefkos


Inget planerat

Idag glider jag bara runt här hemma, väldigt skönt faktiskt. Sedan jag kom hem så har det varit fullt upp så det känns skönt att inte ha något planerat, men man vet aldrig om det dyker upp något. Nu ska jag hoppa hur morgonrocken och fräscha till mig lite!

Hoppa ur bikinin

Om man kanske skulle hoppa ur bikinin och in i duschen tro? Frågan är bara vad man ska ta på sig när man ska på bio ikväll? Eftersom det kommer vara en massa fantastiska kreaktioner med i filmen, så vill man ju inte sitta där i biosalongen med några gamla trasor, haha.


Press play

Några favorit låtar som snurrar runt i min iPod för tillfället:

Forever - Chris Brown
Somebody told me - The Killers
Closer - Neyo
Just can't get enough - Depeche Mode
See the world - The Kooks
Gammal sång - Veronica Maggio
Tell it to my heart - Taylor Dayne
Secret - The Pierces
Enjoy the silence - Depeche Mode
Stop - Veronica Maggio
Sway - The Kooks
Det snurrar i min skalle - Familjen


Fransk manikyr och sol

Det blev faktiskt att jag satte mig i trädgården och solade i alla fall. Dock gick solen i moln efter ett litet tag, men jag hann vara ute lite i alla fall. Kände att jag var tvungen att ta vara på solen, man vet aldrig när den tittar fram igen!

När solen gick i moln begav jag mig upp på altanen när jag beslutade mig för att måla franskmanikyr. Min naglar har nämligen växt som bara den i Grekland. Har under en tid haft väldigt sköra naglar, men nu är de på bättringsvägen. Resultatet av den franska manikyren blev faktiskt riktigt bra, även fast det är väldigt svårt att få det snyggt.

Mamma & syskonen Wayfarer


Mamma och syskonen Wayfarer

Har suttit och lagt in en massa bilder på Facebook, så om ni är nyfikna får ni gå in där och kolla. Dock är inte alla bilder uppladga än. Även här på bloggen kommer det att dyka upp bilder, så don't worry! Här kommer första bilden och den är tagen näst sista kvällen på Karpathos, tycker att det är en riktigt fin bild. Synd bara att fotografen papi saknas.

Jag sitter fortfarande här i min sidenmorgonrock, illa. Jag borde egentligen vara ute i solen och steka för att behålla brännan min, men tyvärr blir det inte något sådant idag, tror jag. Jag ska strax hoppa in i duschen och om en liten stund kommer mamma och pappa och hämtar mig med mormors cab, nice!

Happy!



Today I'm very happy, because tonight I'm going to see the Sex and the City-movie with my beloved friend Fanny!

Nu är det slut på lugnet

Nu är det slut på lugnet, jag är tillbaka igen! Vårt plan landade vid 16.50 på Landvetter, så jag har vart hemma ett tag. Det som har gjorts sedan dess har jag uppdaterat mig på olika håll bloggar, Facebook och via telefon med Fanny. Hade tänkt att ringa två till samtal, men vi pratade så pass länge så att det blir lite för sent, haha. Var ju tvungen att höra allt som hänt under de två veckor som jag varit borta! Det känns som om jag endast varit borta i en dag, men på ett annat sätt känns det som om jag varit borta jättelänge. Ja, man blir väl lite virrig efter att ha varit utan mobil, dator och tv i två veckor. Det har varit ganska skönt på ett sätt måste jag säga, men de två sista dagarna kliade de i fingrarna efter min mobil och min Facebook, haha.

Resan har varit helt fantastisk, så bered er på uppdatering med en massa bilder här i dagarna. Strax ska jag krypa ner i min säng, oj vad skönt det ska bli att få sova i sin egna säng...