Missa inte!

Gänget
                                     Nästan hela ledargänget vid Eiffeltornet

Pratade nyss med Tessan och bestämde lite om hur vi ska göra imorgon och så, alltid lika roligt att prata med henne. Hon berättade lite kul saker som Leo bus, ska bli mysigt att träffa min lille favorit!
Anledningen till att jag åker till Stockholm denna gången är för att det är återträff för sommarens konfirmander, men vad jag har förstått så kommer inte alla, vilket är väldigt tråkigt. Även fast alla kanske inte kommer, så kommer vi ha kanon kul tror jag! Eller vad säger ni? Ser verkligen fram emot detta, träffa sommarens konfirmander som man inte träffat på jättelänge plus att träffa mina älskade vänner.
Efter återträffen på lördag (vi ska sova över ute i Saltis) ska jag umgås med Tessan, Leo och Henke (min extra familj), sedan på kvällen så ska nästan alla vi som var i Frankrike tillsammans hem till Johan, det blir mysigt. På söndagen sedan så åker jag inte hem förens kl. 17.15 och då hela dagen ska jag mysa med Leo och dem en massa! 

Detta kanske blir det enda inlägg jag skriver innan jag åker, ska nämligen fortsätta att plugga spanska och sedan packa vad som ska med i helgen.

Om ni har Borås Tidning hemma så får ni inte missa sidan 18 i första delen! Det är nämligen så att vår artikel som vi skrev när vi praktiserade förra veckan har publicerats. Första gången en artikel man skrivit publiceras är verkligen något speciellt, så missa inte att läsa detta!

28 november

Åh, mina danstjejer var så duktiga idag, är verkligen jättestolt över dem! Nästa vecka är det uppvisning och jag är inte ett dugg nervös, men jag är lite små nervös inför cheerdancen, haha. Efter min dansgruppsträning så hade Natalie och jag en idrottskola, vi har haft den i fyra veckor och den gruppen var också kanon idag. Så det var verkligen en bra träningsdag!

Idag kunde man nästan tro att Elin och jag hade ringt varandra på morgonen och bestämt vad vi skulle ha för kläder. Båda hade latextights, blommigsjal och sedan helsvart. Elin hade svart kjol med högmidja och en svart tröja. Jag hade min ballongklänning som jag sytt själv, bild på den finns i bloggarkivet om ni är nyfikna och över den en svart kofta. Vi såg verkligen ut som tvillingar. Åh, på tal om tvillingar så måste jag berätta att på vår skola så går det ett tvillingpar och de har exakt likadana kläder på sig, jämt!

Somnade alldeles för sent igår, halv ett, på grund av att jag var tvungen att läsa i engelska boken. Idag ska jag inte gå och lägga mig så sent, utan jag ska faktiskt krypa ner nu, men med spanska boken. Ska plugga lite till innan jag somnar. Har sagt att jag inte kan vara med och lussa imorgon, hoppas att det funkar. Känner att jag inte kommer att hinna annars, jag måste ju packa för jag åker ju till mitt andra hem på fredag också, yeeey!

Pluggmiljö

Sitter och pluggar inför spanska provet vi har på fredag, men ska strax bege mig av till bussen för att åka och träna dansgruppen. Man kanske inte tror att jag pluggar eftersom jag har musik dundrande ut ur högtalarna, men jag pluggar nästan bättre om jag hör musik, spelar ingen roll hur högt det är, haha. Pappa förstår inte hur jag kan plugga samtidigt som jag lyssnar på musik högt. Hur vill ni helst ha det när nu pluggar?


Tillbaka till det gamla vanliga

Käckt, då var man tillbaka till det gamla vanliga. Alltså att man måste plugga varje dag, jag får spader när jag tänker på allt vi har! På fredag har vi spanska prov, tills imorgon ska ett visst antal sidor i en engelska bok vara utlästa, samt att vi har mattetal tills på fredag. Om någon är sugen på att byta så är jag väldigt öppen för förslag. Avskyr att det är så mycket hela tiden, man kan nästan aldrig koppla av längre för att man har alltid något man måste plugga på. Det är bara att bita ihop och försöka se positivt på det även fast man bara vill skrika och riva böckerna itu.
För några veckor sedan så hade jag ett historia prov som jag tyckte att det kändes kanon på, svarade på alla frågor och kände mig säker. Fick reda på resultatet idag och blev otroligt missnöjd. Bara för att en sak gick lite sämre så känns det som om allt går åt skogen fast det inte gör det. Usch...

När jag ändå är igång med klagandet så kan jag ju berätta att jag hade sovmorgon till klockan 9.30 idag, men våra klasskamrater hade inte berättat det för oss som var på BT, så vi kom till skolan kl. 8. Då blev jag otroligt sur!
Nej, nu får det vara slut med mitt klagande för idag. Vidare till spanskaboken och tyvärr blir det att jag får slippa Ugly Betty och Desperate Housewives idag.
En sak som har förgyllt dagen var när jag var hemma hos en av mina bästa vänner och fikade, Anna, eller vi var i hennes pojkväns nya lägenhet rättare sagt. Hennes pojkvän, Alexander, bor bara 3 minuter från mig, så det är toppen. Måste bara tillägga att de är ett så otroligt sött par!

Bleeding love - Leona Lewis



I bilen på väg till skolan så hörde pappa och jag den låten och båda fastnade för den. Efter det sen att jag hörde den imorses så har jag hört den två gånger till på radion. Tycker att den är otroligt bra, vad tycker ni?
Tyvärr fick jag inte tag i den riktiga musikvideon när jag sökte efter låten på You Tube, men där kan ni gå in och kolla på den om ni är nyfikna.

Favorit

Som vanligt så kunde jag inte somna igår kväll och somnade vid kl. 1, som de tre senaste söndagarna. Även fast jag kände mig lite små seg så klarade jag av dagen bra. Slängde på mig min favorit kofta, lavendel blå Ralph Lauren, har inte använt det på väldigt länge. Den blommiga Tommy Hilfiger klänningen som jag hade under har jag inte heller haft på otroligt länge, förstår inte varför? haha Nu ska jag packa träningskläder, sedan ska min kära skvallrande lillebror och jag ta bussen ner till stan och möta mamma. Planerna om att sola sprack, så det får bli en annan dag.

Dansmoves

Vissa sover nu, men det gör inte min bror och jag. Vi diggar loss som bara den i mitt rum till en massa sköna låtar. Nyss var det Justice och nu är det "The way I are" som gäller, inte den vanliga utan en grymt skön remix jag fått av älskade Tobbe. Min lillebror försöker sig på några dansmoves, men han håller inte måttet så jag får gå och lära honom, godnatt på er!

Tobbe & jag
Här är en bild på Tobbe och mig. Jag ser sleten ut efter en dag i Paris och Tobbe gör någon läcker min, sötnos!
Tillsammans har Tobbe och jag bildat ett oslagbart team, men det är bara vi som ingår i det, haha. På fredag återförenas teamet igen! <3

25 november

Det doftar nybakt mjuk pepparkaka i hela huset och jag bara väntar på att få smaka på den.
Den snön som föll igår har nu mer övergått till slask, vilket känns tråkigt. Idag har jag tänkt att cykla lite på vår motionscykel och efter det sätta igång med att plugga. Det är en massa matteuppgifter som ska göras och det ska läsas i den engelska versionen av Bridget Jones Dagbok.

Snögubbe

Nu kan man verkligen säga att vinter är här, för det har snöat större delen av kvällen. Utanför mitt fönster nu ser jag ett tjockt lager snö och barn som gör en snögubbe. Det är absolut ingen liten snögubbe heller utan den är säkert över två meter hög. Jag får ju verkligen inte mindre julkänslor nu.
Mamma har varit borta hela dagen i Västerås och nu när hon kom hem så har vi satt upp nya gardiner i mitt rum, det blev verkligen ett lyft. De är röda med vita små stjärnor på, får nästan kanske ta och lägga upp en bild på dem någon gång. Så de färger jag har i mitt rum nu är rött, vitt och blått. Älskar de färgerna som bildar marint tillsammans. Med nystädat rum och nya gardiner så kan jag verkligen inte klaga på rummet, men det är lite små plock kvar att fixa.
Fick mig faktiskt en ny mysoverall av mamma, en mörklila i velour. Jag älskar verkligen velour mjukiskläder, skulle kunna bo i det. Nu har jag i alla fall en ny fräsch dress med hood och byxa. Det är ju inte så att jag ska ha den i skolan, men när man åker iväg och ska ha med sig myskläder är det kul att inte ha något sunkigt. Just det, nu kan jag ju ha med den här till återträffen nästa helg, det blir ju perfekt, haha.

Nu ska jag lägga mig i soffan igen, läsa Klick och äta pistagenötter!


En månad kvar till jul

Jul
Bild: Deviantart

Ligger fortfarande kvar under mitt varma duntäcke och känner inte riktigt för att gå upp. Utanför fönstret skiner solen, det var ett tag sedan jag såg den sist. Ute i trädgården har den glittrande frosten täckt vår gräsmatta, vilket faktiskt är ganska så fint. Man märker att vintern verkligen är på väg eller kan man säga att den redan är här?

Idag är det exakt en månad kvar till julafton. Tänk att det bara är en månad kvar, den månaden kommer nog att gå väldigt fort. I skolan brukar det jämt vara en massa olika roliga händelser att se fram emot, vilket brukar vara väldigt roligt, samt en massa saker man har planerat på sin fritid.
Det känns som om tiden innan jul är ganska så lätt att ta sig igenom för att man vet att man har något roligt att se fram emot. Alla förberedelser, tankar om julklappar och mys med vänner och familj. Längtan till jul är ganska så stor måste jag säga.

Hur ska jag tillbringa dagen idag då? Det var en svår fråga eftersom jag inte har något inplanerat denna helgen, men det har jag nästa! Då bär det nämligen av till min kära extra familj och vänner i Stockholm! Ska bli lika mysigt som alltid.
Åter till vad jag ska göra idag, först och främst ska jag kliva upp ur sängen. Börjar nästan få lite ångest över att jag fortfarande ligger här, haha. Efter att jag pallrat mig upp så ska jag fixa lite i rummet, duscha och till sist plugga. Detta är planerna, men som ni vet så kan planer ändras.

22 november

Det blev aldrig att jag skrev något på reportaget igår, men det hade väl ni nästan listat ut? Så istället så sitter jag och skriver det nu. Egentligen så är det nog ingen panik om jag inte lämnar in det imorgon, men jag vill gärna har det ur vägen för att som vanligt så finns det annat att plugga på, tyvärr.

Dagen idag har innehållt lika många skratt som vanligt och de blev inte mindre heller när jag träffade Linda som också var med och lussade.

Imorgon är det sista dagen på BT, det känns både lite skönt, men ändå inte. Veckan har ju varit väldigt lugn och det har varit roligt att skriva en egen artikel mer på riktigt, men det roligaste av allt måste nästan varit allt snack och alla skratt. 

Stans nya kvartett?

Glömde berätta om vår trevliga lunch idag! Efter mycket om och men så blev det att vi åt på Thai Silk. Där åt vi fyra precis som om vi aldrig sett mat vilket ledde till att vi mådde därefter den, haha. Under våran två timmars (!?) långa lunch så blev det väldigt mycket prat och skratt. Man får alltid sig flera asgarv under dagen när man är med girlsen. Känns nästan som om vi är stans nya kvartett, eller?

Tre år och inte tre månader

De senaste dagarna har jag tillbringat på BT med Sandra, Elin och Fanny. På BT är det ganska så roligt, eller de är väl mina kära vänner om gör det kul. Oj, oj, oj, vilka tjejer säger jag bara, de går inte av för hackor! De är verkligen helt amazing, snacka om att de kommer att göra gymnasietiden till något otroligt kul. Vi pratar om allting med varandra, men det slutar alltid till att vi hamnar på ett visst ämne, haha. Igår bekände vi vad vi tyckte och tänkte om varandra i början. Sådant gör folk efter att de känt varandra i ett år, vi kör istället på tre månader. Igår sa jag till dem att de kändes som jag känt dem i tre år och inte tre månader. De senaste dagarna har jag verkligen insett vilka kanon tjejer jag hänger med och framför allt vilken underbar skola jag går i! Ja, som ni förstår så är allt verkligen tip top!

Något som kanske inte är tip top är min kära hy just nu, den lever sitt egna liv om man säger så. Okej, så farligt är det inte, men om man brukar ha rätt bra hy så är ju några kvisslor här och där mycket, haha.

Egentligen så borde jag ha forsatt att skriva på rese repotaget vi ska skriva i geografin idag, men jag har inte orkat. Istället så har jag tränat min dansgrupp, en idrottskola och pratat med älskade Clare. De senaste veckorna har bara bestått av pluggande varje dag och tillslut orkar man inte. Som tur är så har jag inte så mycket denna veckan eftersom jag är på praktik. Repotaget ska vara inlämnat i slutet av veckan så det blir väl att jag gör det mesta imorgon, men då ska vi i Flugan lussa på Grand Hotel på kvällen. Så det bästa vore ju om jag lade mig i sängen med min bärbara och skrev lite, det var ju faktiskt en ganska bra idé. Ja, så får det bli att jag gör!

Dykarn?

Det var så pinsamt idag, men saken är den att det var jag själv som utsatte mig för den pinsamma situationen.
När Elin, Fanny, Sandra och jag hade käkat lunch på skolan och skulle gå tillbaka BT, så säger Elin plötsligt att hon ser en kille i trean som jag träffade i fredags. Jag tittar bakåt och gör en stört dykning ner bland skåpen. Alla undrar vad jag håller på med och sedan så reser jag mig upp lite sådär lagom röd om kinderna. Antagligen så såg han detta, men jag hoppas inte på det. Sandra känner killen, så jag får fråga henne imorgon om han sagt något, haha. Förstår inte varför jag handlade som jag gjorde, det skulle ju vara mindre pinsamt om jag hade hejat. Jag som aldrig brukar bli generad heller kände hur jag blev röd om kinderna när jag såg honom.
På väg till BT sen så sa Elin att de kunde börja kalla mig dykarn, haha.
Jag pratade med Linda när allt detta hände och hon kommer säkert att reta mig för det ikväll, haha.

Första dagen på BT idag var kul första timmarna, sedan så hade vi inget att göra, men super brudarna och jag satt och snackade en massa och det var inte fel. Ikväll är det träning som gäller och då ska vi få våra mineraltabletter.

Det enda dagen behöver bestå av är söndagsmys

För en stund sen så tog jag mig en lång dusch, skrubbade kroppen och gjorde inpackning i håret. Man känner sig riktigt fräsch efteråt och smörja in sig i body lotion är pricken över i:et, så nu kuktar det cocos i hela mitt rum.
Nu har jag inte så jättemycket för mig utan håller på att checka lite bloggar och sådär. Funderar på att värma några saffransbullar, hälla upp ett glas julmust och sedan läsa lite. Hm...det låter inte helt fel. Eftersom Elin, Fanny, Sandra och jag ska praoa på Borås Tidning i veckan så har vi knappt några läxor. Detta resulterar till att jag har en pluggfri söndag som inte behöver bestå av något annat än söndagsmys. Låter inte det ganska så bra?

Chill i soffan

Skippade att följa med till morfar, kände att jag inte hade någon ork. Istället så blir det chill i soffan för min del, ska fortsätta att läsa VR och sedan kolla på en film. Till det ska jag nog äta bullar och dricka mjölk. Som ni ser så blir kvällen verkligen annan än vad den var igår. Kanske slår Linda en pling sen och fortsätter att prata om gårdagens bravader.

Otroligt lyckad kväll!

Kvällen igår var otroligt lyckad, den roligaste kvällen på länge. Linda och jag fick med oss väldigt många skratt och minnen ifrån kvällen som jag sent kommer att glömma!

Idag så känner jag mig ganska så seg, kanske inte så konstigt när man gick och lade sig vid kl halv 4. Mamma, pappa och Johan ska hem till morfar nu ikväll och kolla på fotboll, men jag tror att jag skippar det. Känner inte riktigt någon större lust att dra iväg någonstans, känner bara för att vara hemma och ta det lugnt. Igår kväll tyckte Linda att vi skulle dra ut ikväll igen, men idag kände vi att det fick räcka med att vi var ute igår. Annars kan det ju bli för mycket av det goda, haha.

Siktar på att få en grym kväll!

Det är verkligen helt underbart att sluta kl 11.05 varannan fredag. Det som jag tänkt göra nu är att äta lunch och sedan lägga mig under en filt i soffan. Antingen blir det att jag läser nya VR eller kollar på en film, vi har nämligen tre stycken nya filmer hemma. Tänkte ta att vila upp mig inför kvällen för ikväll är det party som gäller och då kan man absolut inte vara trött! Jag är verkligen riktigt partysugen och siktar på att få en grym kväll! Som mitt motto är:
Allt blir vad man gör det till!


Taggad inför party!

Dagen idag har bestått av väldigt många skratt. Det började i skolan att jag flummade ur lite titt som tätt, sedan när jag var med Linda efter skolan. 
Mötte Linda vid kl. 16 för att vi skulle gå och ta blodprov innan vi ska få våra mineraltabletter eller vad det är, alla i cheerdansen ska få det. Direkt efter att vi gjort det så åkte vi till Knalleland, där började vår jakt efter bodys. Vi hade nämligen tänkt att vara "aerobicstjejer" på maskeraden imorgon. Efter att ha provat några olika och vikt oss av skratt ett antal gånger kände vi att vi skippar vår idé och tänker ut något nytt. Jag var ganska så lugn, men Linda fick typ panik när vi inte visste vad vi skulle vara. Efter många om och men så hittade vi guld glitterhattar som vi köpte, sedan även guldiga hjärtörhängen, ni har säkert sett dem på HM. Till det så ska vi köra helsvart. Det blir ju inte något speciellt som vi klär ut oss till, men att man ändå har försökt lite. Det är verkligen otroligt svårt att komma på vad man ska va! Man vill vara utklädd, men samtidigt inte ha på sig en monsterdräkt eller liknande, haha. Det tog lång tid när Linda och jag irrade runt, kom inte hem förens vid kl 20 eller något. Så nu ska jag räkna matte, usch...

Jag är riktigt taggad inför partyt imorgon måste jag säga! Har varit sugen på att dansa hela dagen, detta är något som Sandra bl.a. fått stå ut med, haha. Så imorgon så blir det att dansa för hela slanten! Innan dess så ska jag hem till Linda. Där så ska vi äta, fixa i ordning oss och parta lite innan!

Stängs

Nu stängs historiaboken för idag! Borde egentligen gjort det för längesedan, usch...

Överge min TV-kväll

Har nyss pratat planer inför fredag med Linda, tror att det kommer att bli grymt! Samtalet med Linda blev en paus i pluggandet så nu ska jag fortsätta. Började vid klockan 17, men har tagit några avbrott. Pratade med Clare en timma och lite så. Tisdag brukar vara min TV-kväll, men tyvärr så kände jag att jag var tvungen att bli klar med så mycket som möjligt av pluggandet. Det får bli att jag ser repriserna på söndag istället. Nej, åter till pluggandet var det!

Sovmorgon

Sofia & Emma
Min älskade vän Sofia och jag är på väg till Oyak


Det har verkligen varit underbart med sovmorgon! Jag gick upp vid kl. 8.15 och då när jag kollade ut genom mitt fönster så möttes jag av att det kommit mer snö. Lite små mysigt måste jag ju ändå säga att det är...
Det har varit skönt att inte behöva stressa innan skolan börjar nu utan bara tagit det lugnt. Har kikat lite på nyhetsmorgon, hunnit ta god tid på mig för att klä på mig, äta frukost och att suttit här.
Hm...funderar på om jag ska gå till skolan eller och jag ska åka buss? Hade tänkt att antingen gå till eller från skolan. Det får nog bli till, det är ju så himla härligt väder ute!

Alldeles för många

Alldeles för många mornar vill jag ligga kvar i min varma säng. Det händer också väldigt ofta att jag gör detta vilket resulterar till att jag får det ganska så stressigt på morgonen. Det är mest min stackars pappa som det drabbar mest eftersom han får vänta på mig eftersom han kör mig till skolan nästan varje dag. Jag är nämligen för seg för att gå hemifrån kl. 7.20 och ta bussen. Då går jag nämligen hellre till skolan kl. 7.35 eller åker med pappa någon gång vid 7.30 snåret.
Imorgon hoppas jag inte på att det blir någon stressig morgon eller något liknande. Vi börjar nämligen kl. 10 istället för kl. 8 eftersom det är resursdag. Detta är något som ska bli otroligt skönt! Mina planer är att gå upp vid kl. 8 och sedan kunna ta en riktigt ordentlig frukost och njuta, kanske bläddra i tidningen eller kolla på TV.

Idag började Linda och jag smida lite planer inför maskeradfesten på fredag, men vi kom inte så långt, haha.

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan så ska jag läsa lite tror jag.


Mest spelade just nu



Denna låten är den som spelas mest här hemma just nu. Både min lillebror och jag diggar den skarpt!

Taizé och Paris




Resan till Taizé och Paris var verkligen helt fantastisk! Ytterligare en av mina resor med mina vänner från Stockholm som jag aldrig kommer att glömma. Resan var inte bara en turistresa utan så mycket mer. Tiden i Taizé var ganska speciell, men jag gillade det. Min första tanke var "vad har jag gett mig in på", men den ändrades snabbt. För er som inte vet så är Taizé ett kloster. Jag blir inte förvånad om ni tänker: Hur kan man ha det roligt i ett kloster? För att jag själv skulle nog också vara lite frågande om jag själv inte varit där.

Vi kom till Taizé på söndageftermiddag och åkte där ifrån sent på torsdagkväll. Under de dagarna fick vi ses hur bröderna/munkarna levde, vara med på böner, utföra ett lättare arbete två gånger, vara med i en pjäs och träffa andra ungdomar från Europa. En av de bästa sakerna var att man träffade så mycket nya människor samt även stärkte vänskapsbanden med de vänner man redan hade. Eftersom vi var indelade i grupper när vi städade toaletter (!?) och var med i pjäsen så träffade man en massa andra svenska ungdomar. Tobbe, Anton och jag var med i en grupp med folk från Linköping. Vi var de enda som inte kom där ifrån, men det gjorde absolut ingenting för att vi lärde känna en massa nya. De var verkligen hel sköna!
Varje dag så var det bön tre gånger om dagen och den första dagen var allt lite ovant, men med tiden så utnyttjade man de tillfällen som man var på bönen. Där kunde man verkligen känna lugn och ro, en stund som man kunde stänga av omvärlden och gå in i sig själv mer.

Det fantastiska med Taizé var att där var det över 3000 människor som var där av en och samma anledning, alla hade något gemensamt och de var så himla trevliga. Tiden i Taizé var verkligen en perfekt plats för att vidga sin bekantskapskret, stärka banden med vänner man redan har och gå in i sig själv.

I Paris var vi i en och en halv dag och på den tiden vi var där hann vi med väldigt mycket! Vi anlände till Paris på fredagmorgon och då startade vi med att käka frukost i Lutherska kyrkan där Nacka församling skulle sova, Vantör och vi i Saltsjöbadens församling skulle nämligen bo i Svenska kyrkan. Efter att vi installerat och fräschat till oss lite där vi skulle sova så bar det av ut i Paris. Vi startade vid Eiffeltornet fortsatte med Notre Dame, shopping, Sacre cour, stor middag med alla församlingarna, återigen Sacre cour och sedan till Svenska Kyrkan. Dagen i Paris var väldigt intensiv och vi hann med väldigt mycket. Den dagen saknar jag obeskrivligt mycket och den var verkligen helt otroligt underbar!
På lördagen sen så hade vi mässa i Svenska Kyrkan och sedan så åt vi lunch i Paris, sedan började vår resa hem till Sverige.

Bussresan till och från Frankrike var väldigt lång, men det kändes inte som det var så många timmar i bussen som det egentligen var. Tror det var närheten av mina vänner som inte fick tiden att kännas så lång. Som vanligt så hittade vi på en massa i bussen och självklart var jag vaken väldigt länge på bussen ner och röjde med killarna. Någon som är förvånad? haha. Tycker lite synd om Tobbe som fick stå ut med mig sovandes bredvid både på vägen ner och hem, haha. Ibland vaknade jag av att jag råkat lägga mitt huvud på hans axel i sömnen. Som tur är så har han sagt att han inte tyckte det var jobbigt och att jag bara inbillat mig det, haha.

Jag saknar tiden i Frankrike och mina vänner väldigt mycket! I början när jag kommit hem kändes det konstigt att inte ha dem runt omkring mig hela tiden eller att inte umgås med dem. Så känns det jämt när jag kommer hem och har varit med dem, man känner sig missplacerad här hemma på något vis då för att då vill jag bara vara med dem och inte vara här hemma, men detta brukar gå över. Har ju trots allt en massa underbara vänner här hemma också och dem får man inte glömma av!

Fars-dag

Igår så var Lollo hemma hos mig och vi hade det väldigt kul! På kvällen sedan så jobbade jag, detta var inget som jag hade planerat. Mormor ringde nämligen igår förmiddag och sa att en servitris vad sjuk och frågade om jag kunde hoppa in, så det gjorde jag. Var inte så taggad för det egentligen, men när mamma och jag väl var där och jobbade gick det toppen. Väldigt skönt att få lite extra cash måste jag säga! Det behövs nu när julen börja närma sig.

Som ni säkert inte har missat så är det ju Fars-dag idag. Hur ska ni fira er pappa? Först så ska vår familj plus min mosters iväg på fika hos morfar och sedan hem och pyssla om min egen pappa lite extra. Efter det så ska jag sätta igång med att plugga till Historia-provet. Vill verkligen vara ute i god tid med pluggandet, vill inte få panik dagen före provet som man kan få ibland. Senast jag fick det var i onsdags innan Geografi-provet, haha. Fick någon fix idé om att jag inte kunde någonting, haha.

Nu ska jag gå in och duscha. Min "Fars-dags outfit" får bli min nya klänning och latextights, puss!

9 november

Vet ni? Idag kom den första snön här hemma, kunde inte riktigt förstå det. Oftast blir man ju jätteglad när man ser den första snön komma, men tyvärr blev jag inte det. Snön hann inte ens lägga sig på marken eftersom det nästan regnade samtidigt, plus att det blåste. Då tycker jag inte att det är någon vits med att det snöar om det inte lägger sig. Tycker att snön ska komma i december och inte tidigare. Vad tycker ni?

Ringde och pratade med Johan för en stund sen, men det blev några andra på köpet också. Närmare bestämt Mickis, Sofia och Amelie. De är nämligen på Mässa & Mys nu och jag är verkligen avundsjuk! Fan, att jag inte bor i Stockholm, allt hade varit 10 gånger lättare då.
Vad gör jag i min ensamhet då? Okej, så synd är det inte om mig...
Jag håller på att läsa VR, samt käka godis. Har ätit på tok för onyttigt denna veckan. Inte för att jag brukar att bry mig om det, men nu så får det nog trappas ner lite, haha. Är sugen på en god sallad, så det ska jag nog ta och göra mig en. Som kompensation för allt godis som jag käkat i veckan, kanske inte riktigt, men nästan.

Skulle gett er en stor uppdatering om Frankrike idag, men om jag ska vara ärlig så har jag ingen ork till det. Så jag kommer att ge er en under helgen, en fullspäckad sådan! Resten av kvällen så ska jag kolla på TV och sedan måste jag röja lite i rummet så att Lollo inte får sig en smärre chock imorgon när hon kommer hit. Det ska bli mysigt att träffa henne!


Hunger och väntan

Sitter och väntar i datasalen på att Sandras italiano ska sluta. Håller på att hungra ihjäl så jag kommer springa till matsalen sen, haha. Efter att vi käkat har vi håltimma och sedan idrott. På idrotten så ska vi ha konditionstest och det ska faktiskt bli helt okej. Annars brukar det vara så att man bävar inför sånna saker, men konstigt nog så gör jag inte det idag.

Det känns så himla skönt att det är fredag idag, då har man hela helgen framför sig. För min del så kommer helgen att bli lugn, i alla fall som det ser ut nu. Ikväll så ska jag bara vara hemma och mysa och imorgon så ska jag träffa Lollo. Vi ska snacka en massa Taizé minnen, hon är ju den enda jag har här hemma som vet vad jag snackar om, haha. På söndag sedan så är det ju farsdag, så det blir väl att fira pappa lite extra. Tyckte jag hörde att vi skulle åka till morfars stuga och fika. Åh, när jag tänker på fika blir jag ännu mer hungrig, haha. Nej, nu tar jag och går ner och väntar på Sandor utan för hennes skåp. Stalker? Oh yes ;) haha När jag kommer hem så blir det en stor uppdatering om Frankrike! Puss på er!


Irriterad till max!

Åh, ni vet inte hur irriterad och arg jag är, snart får jag spader. Som jag nämnde igår så skulle ett grupparbete vara inne idag. Vi hade nästan allt klar förutom att en artikel skulle skrivas rent och delas in i spalter m.m. Detta skulle en i vår grupp göra, men gör han det då? Nej, det jag får i handen av honom är att han skrivit artikeln som en helt vanlig text med rubriken "Artikel". Tror ni att jag fick spader då? Han och en annan kille skulle fixa denna artikeln, men det har de inte gjort. De har knappt gjort någonting på detta arbete vi haft utan att Sandra och jag har fått göra det mesta. Aldrig att jag kommer vara i samma grupparbete som de mer! Jag är så otroligt irriterad på dem så att jag skulle kunna strypa dessa två långsamt!
Har ni också råkat ut för att det bara är några i ett grupparbete som gör allt och de andra gör ingenting?


Det blev shopping i alla fall

Efter att jag slutat skolan idag blev det att jag tog mig en sväng på stan där jag mötte upp mamma och lite senare även pappa. Tanken var att jag skulle köpa mig ett hårband från HM, men det blev mer än bara det. Kom även hem med en klänning. Har spanat in den innan, men har inte riktigt haft lust att lägga ut 599 kr på den. Så idag när jag gick in på MQ såg jag att de sänkt priset på den, till 199 kr! Då kunde jag inte motstå att köpa den. Nu är det minsann slut shoppat för ett tag har jag bestämt. Kan ju vara skönt att veta att det finns pengar på konton så att man inte är luspank, haha.

Idag fick vi skolfotona och jag blev väldigt nöjd och tur var väl det, haha.

   


8 november


Calle, jag, Lovisa, Adam

I detta höstrusk så lägger jag upp en bild från i somras, ni kan se bl.a. Lovisa och mig på den. Jag har galet taskig hållning, haha. Bilden är tagen då vi var på Koster med konfan, minns den dagen som om det var igår.
Det var då allt började om man säger så, ni som var med på lägret vet nog vad jag syftar på...

Jag har inte bloggat på flera dagar nu, men det är bara för att det inte funnits tid till det. Hade geografiprov idag och har haft en rad andra läxor i veckan som jag varit tvungen att göra. Så därför har bloggningen uteblivit, men nu är jag igång igen. Sitter en av skolans datasalar nu och har precis haft engelska. Eller det var väl inte så mycket till engelska, Sandra och jag skrev klart det sista på projektet. Engelskan är nu avklarad och det är bara en artikel i svenskan som är kvar, men de två andra gruppmedlemmarna jobbar på den. Det känns skönt att ligga bra till.

Slutar klockan 15.30 idag vilket känns lite drygt, har slutat tidigt hela veckan hittills. I tisdags så slutade jag klockan 12.20, det var väldigt skönt, men tyvärr fick jag inte gjort allt jag skulle. Just det, har glömt att nämna att vi hade en pizzakväll med den gamla klassen då. Det var jätteroligt att träffa alla igen! Visste inte i början ifall det skulle kännas lite stelt mellan oss, men det gjorde det verkligen inte. Allt var i sin ordning, alltså ganska så röj, haha.

När jag kommer hem idag har jag bara matte som jag ska räkna, annars så är jag free! Har haft fullt upp hela tiden, så jag har inte ens hunnit läsa nya VeckoRevyn som hade kommit medan jag var borta. Så mys och mattepluggande blir det för min del idag plus att jag kanske måste fixa lite i rummet. Hur ser er dag ut och vad har ni för planer för kvällen?


Ingen botten?

Skoldagen idag var ganska seg måste jag säga. Jag var galet trött när klockan ringde imorses och inte blev det så mycket bättre under dagen. Som tur var så var dagen inte så lång, slutade klockan 14.05. Sedan dess så har jag bara varit hemma, typ käkat och suttit vid datorn. Har käkat en del, men är fortfarande inte mätt. Det känns som om min mage inte har någon botten. Får väl ta att gå och länsa kylskåpet och frysen igen. Får ladda riktigt inför min första träning på 3 veckor, haha.

Hemma i Sverige

Shoppat

Nu är resan i Frankrike över, vilket känns hemskt! Resan har varit helt fantastisk! Tyvärr så är jag för trött för att berätta något mer om resan, men självklart kommer jag att göra det. Förvänta er ganska stor uppdatering plus bilder! För bilder har jag verkligen tagit, runt 200 stycken.
Här ovan ser ni vad jag shoppade i Paris. Det ni ser är smink från Sephora, termosmugg från Starbucks, en skymt av en sjal och en svart cashmere tröja. Tröjan är lovely, att det finns något så underbart material!

För en liten stund sedan så åt jag en otroligt god middag med min familj. Det är lite mysigt att vara hemma, men framför allt att få äta något man tycker är gott. Maten i Taizé var inte riktigt på topp om man säger så, så att oxfilén jag fick idag var välbehövlig.

Nu så ska jag ta mig en långt varm dusch. Det var inte igår jag tog det om vi säger så. Efter det så blir det nog att läsa nya VeckoRevyn och bara mysa, ska lägga mig ganska tidigt har jag tänkt. Puss på er!