Inte långt kvar

Om 4 och en halv timma åker vi hemifrån ner till Landvetter, så det är bäst att jag lägger mig nu om jag inte ska se ut som ett lik imorgon eller vara arg som ett bi. Ha det nu så bra allihop för det ska jag ha i Spanien! :D

Hund promenad

Har precis varit ute med Higgins (min kusins hund) som vi passar. Shit, jag fick nästan spader. Stannade 5 minuter på varenda gräsplätt, men nu är jag äntligen inne igen. Trodde jag skulle frysa hakan av mig. Nej, nu får jag åter gå till packningen :)

Julafton

Julaftonen var mys :) Först så öppnade min lillebror och jag var sitt paket. Jag fick Martina-Koden som är skriven av självaste Martina Haag själv.
Vid klockan 12 bar det av till mormor, där var kusinerna och annan släkt. Mormor sa att hon inte lagat så mycket mat i år och tagit bort en del grejer, men det var mat så det skulle räckt till halva stan kändes det som. Efter maten var det ostkaka som gällde, jag åt inte eftersom det inte är min favorit.
Mormor: "Emma, det är ostkaka nu som du älskar"
Jag: "Jag är inte så förtjust i det"
Mormor: "Jo, men det är ju du"
Jag: "Nej, det är mamma som är det"
Efter att alla ätit den där ostkakan utan jag och min kära far som skojjade och sa att han inte tålde det (han gillar det inte). Sedan när alla ätit upp och hunnit pusta ut lite så sa hon att det va fika, efter det godis.
Till slut så blev det lite julklapps utdelning och Kalle Anka.

Vi kom hem vid 17 tiden efter att ha hämtat morfar. Vi hann knappt innanför dörren innan min lillebror, Call och Arvid (mina kusiner på mammas sida) skulle öppna julklappar. Så det var bara att samla sig och börja öppna. Först i början tog jag det lite försiktigt, men sedan så slet man bara upp allt och jag hann inte öppna det ena innan mamma sa "God Jul Emma önskar mamma och pappa", "God Jul Emma önskar Mona" och så vidare.

Detta fick jag:
Spanien resan
Casanova DVD:n
Storlek 37 av Denise Rudberg
Martina-koden av Martina Haag
parfym och shower gel i samma doft från Body Shop
dusch puff
två tröjor
telefon med hjärtan på (vanlig)
almanacka
mer shower gel
underkläder
strumpor
pjamas/mys set
Hello kitty hood i velour
pengar
tomte till en serie jag samlar på
smink

Sedan så har jag säkert glömt grejer, men detta är vad jag kommer ihåg nu.

Julhälsning

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

Dagen före julafton

Ändrade sidlayout på bloggen, men ändrade tillbaka igen. Idag är det dagen före julafton, lite scary faktiskt.  Ikväll blir det att klä granen, göra lite julgodis och kolla på Bingolotto.

Dan före dan före...

Jaha, då var det dan före dan före doppare dan. Gud vad ett år går fort, men ändå hinner man med så himla mycket. Känns inte som om det var längesedan förra julen var.

Idag så sov jag till klockan 12 ungefär, sedan satte jag på julmusik och städade rummet. Så nu är det fint, bara damsugning som behövs göras, men jag är så himla hygglig och överlåter det till mamma. Efter att jag städat så tog jag mig en välbehövlig dusch och började kolla på Da vinci koden. Den var bra, men lite små läskig. Jag somnade när jag kollade på filmen för den var lite långtråkig, sen när jag vaknade spolade jag tillbaka det jag missat och kollade på hela. I slutet var den riktigt bra faktiskt.

"Imorgon ska vi upp tidigt och köpa gran" sa pappa innan. Jag kommer inte orka gå upp för att köpa gran, det får de nog klara själva.

4 dagar kvar till Spanien

Elle

Åh, mina föräldrar har köpt nya Elle till mig, de är väl för gulliga. Har inte läst Elle på ett bra tag så det ska bli kul, sedan så fick man en bok på köpet. Det är inte fel. Äsch, jag orkar inte städa rummet, det får bli imorgon istället.

Jullov!

Nu är det äntligen jullov, det är underbart! Jag har varit så himla trött varje morgon i flera veckor så jag behöver verkligen vila. Imorgon ska jag verkligen sova hur länge jag vill och det känns otroligt skönt. 
 Sjungandet på skolavslutningarna idag gick bra, Santa Claus is coming to town säger jag bara ;) Innan jag skulle få mina betyg trodde jag att de skulle vara samma som förra terminen, men icke sa Nicke. 3 MVG istället för 1, 1G istället för 2 och resten VG. Jag blev hur förvånad som helst när jag såg att jag hade 3 MVG, jag gick och rabblade det hela vägen till stan för mig själv. Så nu kan jag vara lugn över lovet.

Idag har det inhandlats en julklapp till min mamma och en till Johan. Till pappa ska mamma köpa, som tidig julklapp till mig själv ett par solglasögon som jag ska glida runt med i Spanien ;)

Mitt rum behöver verkligen städas, får nog ta att göra det...


.

"Glömde att du var fett slipad"
Jovisst Patrik är jag det ;)

Badhuset

Det var inte så hemskt i badhuset som jag trodde utan ganska så roligt. Det blev ingen julklappshandling idag utan det ska bli imorgon istället. Imorgon så är det julavslutning som gäller och det ska bli så grymt skönt att slippa skolan i några veckor!

6 dagar kvar nu

Wayfarers

När man kollar runt på lite olika modebloggar så märker man att det skrivs en hel del om Ray Ban's Wayfarers. Både min mamma och pappa äger ett par bruna (men det används inte nu). Måste erkänna att min pappa hade väldigt bra smak på solglasögon när han var yngre, men nu börjar det att gå utför ;) Då var det  i alla fall Ray Ban som gällde han äger inte bara ett par Wayfarers utan också pilotglasögonen. Nej, nu ska jag åter gå till det jag började med. Så i somras i alla fall så provade jag Wayfarers och tyckte att de kändes retro tuffa på något sätt, men vågade aldrig använda dem. Då kanske man kunde varit en av få som haft dem, men nu i sommar som en i mängden känns det som. Men vem vet om jag kommer att ha dem? Varför låta dem ligga där i byrålådan när det säkert finns folk som nästan skulle kunna göra vad som helst för dem? Det är en fråga som återstår att se.

När jag ändå är inne på solglasögon så såg jag ett par snygga på HM idag, kanske slår till på dem imorgon när det blir julklappsshopping? Fast det känns väl lite konstigt att köpa solglasögon i december, men man ska vara ute i god tid ;)

You're the inspiration

Åh, den låten av Chicago är verkligen grymt bra, väldigt fin text.  Textil/design galejet var trevligt, så nu väntar jag på Ugly Betty och att mina rostade mackor ska bli klara. Kanske borde ta att packa badkläder redan nu? Eftersom jag knappt kommer upp på mornarna så är det nog en bra idé. Först blir det Ugly Betty. Just det ja! Det är 1 vecka kvar tills jag åker till Spanien!


Vernissage

Idag är det vernisage för grejerna vi gjort på Textil/Designen, jag har åstakommit en tröja denna termin, en blommig enkel bastopp. Så jag ska ta bussen ner dit om en stund, ska gå av i stan och snabbt köpa en present tills imorgon. Vi i klassen ska nämligen byta julklappar medans vi fikar hos vår mentor, det ska bli mys. Efter det ska vi till badhuset med arbetslaget som är mindre mys, men vi är några tjejer i klassen som ska ha mini "spa" istället, det ska bli kul.

Usch, mitt rum ser verkligen ut som en bomb, men jag orkar inte göra något åt det..


Luciatåget

Lucia

                                                               Här är en bild från i onsdags :)

Klockan 4

Inatt sov jag hos Linda och vi lade oss inte förens klockan fyra. Sedan var vi tvugna att gå upp halv tio eftersom vi skulle iväg och sälja lotter. Det gick grymt bra, men efter tre timmar var man väldigt trött i både rygg och ben. Det jag gjorde när jag kom hem sedan vid tre var att lägga mig i soffan och sova. Nu försöker jag göra en Näringsberäkningsgrej till Hemkunskapen, men jag fattar inte något så jag får fårga läraren imorgon om hur man gör. Istället nu blir det SO plugg, eftersom vi har prov på tisdag.

Inte en stjärna på bowling

Det blev bowling istället för filmkväll igår, det var väldigt trevligt. Som jag sagt förr så är jag inte en stjärna i bowling så resten kan ni nog lista ut ;)

Idag så ska jag jobba en sväng och sedan myskväll med Linda. Har inte haft en sån kväll med henne sedan i somras och det är illa! Då skrattade vi så mycket så att tårarna nästan rann på oss. Imorgon så ska hon, Anna och jag sälja lotter i Knalleland så kom och köp, säger jag bara!

Oj, klockan är redan 13.41 mamma kommer om en stund och jag måste duscha och packa tills ikväll.

Lucia & pizza

Igår var det Lucia som jag inte tror att någon missade. Alla vi nior på skolan hade ett Luciatåg och jag blev fram röstad till skolans Lucia. Det var ruggit kul faktiskt. Sen av Föräldra Föreningen på skolan fick jag ett halsband där det var ingraverat på baksidan och grejer.

Nu ikväll så har vi bakat pizza med klassen. Grymt kul! Vi gjorde det förra terminen också och man märker verkligen sammanhållningen. När vi satt och åt skrattade vi hur mycket som helst, en började till och med gråta för att hon skrattade så. Då har man verkligen kul.

Imorgon ska vi på teater med skolan, Oliver Twist. Den är nog bra. Sedan på kvällen ska jag träna, jobba och sedan kolla på film med några.


Helgen

Blogg.se har krånglat så jag har inte kunnat skriva, men nu verkar det funka (hoppas jag). Jag tänkte bara skriva om helgen, annars blir det så lång tråkigt att läsa.

I fredags så åkte familjen till Stockholm. På kvällen träffade jag Johan. Vi var på en rymdutställning, käkade och kollade på Casino Royal. Kanon bra film verkligen, den har 2 och en halv timma, men det kändes inte. Kanske för att man hade ett så bra sällskap? ;) Det var i alla fall kanon kul att träffa Johan, hade saknat honom väldigt mycket.

På lördagen vankades det dop och jag är nu gudmor till det lille livet. Han är väldens sötaste kille på snart 6 månader och jag pussar på honom hela tiden. Vilket han verkar tycka är sådär, haha. Efter dopet blev det mat och sånna trevligheter.

I söndags var det hemgång som gällde och det är alltid lika jobbigt att åka därifrån. En vacker jag i mitt liv så ska jag flytta dit har jag bestämt och det ska jag banne mig hålla.

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa nya VR, sedan vid 17 taget ska jag iväg till Liseberg. Det ska bli mys :) Om Lucia firandet tar jag senare.

Käckt...

Käckt med Fysik och Hemkunskaps-prov imorgon. Hinner inte skriva om helgen nu, men lovar att det ska göras när det finns tid...


Tigers A-frame

                            Tigers A-frame

Tänkte visa en bild på oss från DM som var i april...

Uppvisning

Igår hann jag inte skriva någonting, men uppvisningen som ägde rum gick kanon, i alla fall för mina små. För oss i Tigers gick det väl skapligt, men för mina små väldigt bra. Fick beröm av pappa för att de var så duktiga och honom får man lita på ;)

Nu alldeles strax ska jag iväg på Johans (lillebror Johan inte kompis Johan) lussefirande. Efter det blir packande, för imorgon ska jag jag till Stockholm! :D


Dränkt katt

Ja, det var precis vad jag såg ut som när jag kom hem efter att Hanna och jag gått från bussen. Det är mörkt och kallt, plus att jag har en massa att plugga. Till denna veckan är det spanska-läxförhör, SO-grej och engelska. Till nästa vecka har jag NO-prov, spanska-prov och HK-prov. Åh, vad läxor och prov gör livet underbart(eller inte!).

Bra-kompis julgalejet var trevligt. Min dans kring granen gick kanon, men det skulle den inte gjort utan Amandy och Erika <3 Taaaack, tjejer ännu en gång! Nu behöver jag inte oroa mig för det mer utan mer för morgondagen då det är julavslutning med cheeleadingen.

Nej, nu blir det lite mer pluggande innan det bär av till Textil/Designen och efter det Ugly Betty. Tyvärr måste jag plugga så det blir inte Grey's Anatomy för min del.


Amandy och lite till

Amandy

Denna tjej skulle jag inte klara mig utan, hon förstår och finns alltid där för mig. T.ex. det med dansen kring granen imorgon hjälper hon mig med. Jag hade aldrig klarat det annars. Jag släpper aldrig taget om denna tjejen!

"Du har börjat att skriva mycket nu för tiden" var Hannas kommentar. Jovisst har jag gjort det, nu har jag kommit i blogg tagen. Kommer på en massa och skriva. Sedan har jag börjat att lägga in bilder, det känns som om bloggen blir mer "levande" då.

Just det ja, jag har inte sagt hur det gick på modevisningen. Den gick bara bra, inget snubblande här inte. Alla andra modeller både killar och tjejer var hur sköna som helst verkligen, man fick sig många skratt. En kul grej som hände under genrepet var att när jag och Lollo skulle gå tillsammans så hann inte jag få på mig kläderna helt så hon gick ut själv och jag kom efter springandes och hade inte kunnat knäppa jeansen. Som tur är ändrade Elisabeth om lite så att jag hann det sen. Förlåt Hanna att jag inte svarat på sms:et, men här ovan finns "the big-update". Du får mer i skolan imorgon om detta och om någon annan ;)

Nu ska jag lägga mig i tid idag (som jag inte gjort på hela veckan). God natt på er allihop!

All I want for Christmas is you

En grej som jag kom på en morgon när jag borstade tänderna var att snart börjar (om den inte redan har börjat) den perioden då var och varannan har "All I want for Christmas is you" som underrubrik på msn. Så är det varje år vid jul. Låten är grym på alla sätt och vis, men de som har den som underrubrik menar nog att det finns någon där ute som de gärna vill ha i julklapp. Tyvärr är jag ledsen att säga att den kanske hamnar som underrubrik hos mig med. För vem vill inte ha någon speciell de tycker om i ett stort rosa paket under granen till jul?

Första Advent

Dagen börjades med en jättemysig första advent-frukost. Nu är jag nyduschad och fit for fight för plugg (eller inte). Ska försöka bli klar med så mycket som möjligt idag.
På dagens att-göra-lista står det:
Skriva rent South Africa
Plugga NO
Göra några matte tal

Göra en jul-CD tills imorgon


Pepparkaksbaket

                             Pepparkaksbak

Usch, det känns som om jag ätit hela dagen. När vi kom till Varberg bjöds det på lussekatter och sådär, sedan under tiden man bakade råkade det slinka ner lite deg, middagen bestod av färsk pasta och pastasås med bacon, till efterrätt pannkakstårta (tack och lov att det inte blev djungelmums iår igen). När man ätit det så lade jag mig och lyssnade på min rosa älskling som ni ska få se bild på här nedan. Efter detta bjöd vår kära faster oss på glögg och pepparkakor, nu förstår ni väl mig att det känns som jag ätit hela tiden? Här ovan är i alla fall resultatet (jag bakade fler än en plåt såklart). Jag fick fyllt en burk och lite mer, min lillebror fick knappt en halv. Hans är tjocka, stora och äckliga. Mina är små, tunna och goda.

För övrigt så har dagen varit väldigt mysig, nu luktar jag pepparkakor i håret och är väldigt trött och mätt. Måste ta att byta om till mjukisbyxor, orkar verkligen inte sitta här i jeans. 

                               Den rosa iPoden

Såhär är nästa veckas planering:
Måndag: Bra Kompis -julgalej (varför sa jag att jag kunde hålla i dans kring granen?)
Tisdag: Designen
Onsdag: Julavslutning med cheerleadingen
Torsdag: Optikern
Fredag: STOCKHOLM!
Lördag
: Dop
Söndag: Hemfärd från Stockholm =/

PUSS

Inte något snubblande här inte

Just för tillfället orkar jag inte skriva så mycket, borde egentligen sova eftersom jag ska upp ganska tidigt imorgon. Ska åka till min faster och ha det årliga pepparkaksbaket. Det är orkar skriva är i alla fall att jag trillade inte på modevisningen och att min rosa iPod är snyggare än Johans ;)