Viva la vida



Viva la vida - Coldplay, en låt jag lyssnat mycket på ett tag nu och det tänker jag fortsätta med!

Göteborg med Fanny!


Bild: Lånad ifrån Fanny

Idag har favorit Fanny och jag varit i Göteborg och shoppat. Tyvärr blev det inte att jag inhandlade ett par stentvättade grå jeans, kände att det inte riktigt var min grej. I stället så köpte jag mig en blus ifrån Zara, som jag tänkte köpa när vi var i Paris och sedan ett svart flätat pannband ifrån Monki. Så nu kan Fanny och jag gå runt med likadana på stan, haha.

Borde inte känna stress

Enda sedan jag kom hem idag så har jag känt mig jättestressad, dock inte nu längre. Saken är den att jag inte borde ha något att vara stressad över då jag har lov och bara ska njuta. Kom sedan på vad jag var stressad över och det är över saker som måste pluggas. Eller egentligen måste inte vissa av dessa saker göras, utan det är jag själv som vill bli av med det. Så nu ikväll så har jag nästan skrivit klart labbrapporten, jag har jobbat mycket på en spanska sammanfattning och jag känner mig inte stressad längre. Imorgon hade jag tänkt att skriva klart spanska sammanfattningen och sedan kanske labbrapporten. Nu stänger jag ner datorn för idag och går och lägger mig i min nybäddade säng. Godnatt.


Kanariefågel i nordisk miljö?

Äger...
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 11

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder foundation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym (räknas Friskis?)
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 3

Du har...
(x) Tonat håret (för längesedan)
() Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 2

Totalt: 16

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Monki


Bild: monkigirl.se

Hittade den här tröjan på Monkis hemsida, dock brukar jag inte ha turen att hitta saker där i verkligheten sen. Det är nästan alltid så att jag spanat in en massa fina saker på hemsidan och sedan när jag väl kommer dit så hittar jag ingenting. Jag hoppas att detta vänder, då jag tycker att det har mycket fina saker! Tycker att tröjan ovan ser ut att vara en riktigt bra bas topp, men samtidigt inte allt för tråkig då den är a-linje formad. Skulle kunna tänka mig att bära den tillsammans med ett par stentvättade jeans och sedan låta accessoarerna sköta jobbet. Mitt mål när vi åker till Göteborg är att spana efter stentvättade jeans.

Fika hela dagen lång

Idag har Fanny och jag tillbringat ungefär fyra timmarCafé Viskan. Tanken var att vi skulle sitta där och plugga, men det blev det inte så mycket av. Efter att vi suttit på Viskan i ungefär en halvtimma så joinade Erika, Viktor och Oscar oss, vilket var väldigt trevligt. Där satt vi alla i ungefär tre timmar, Erika gick lite tidigare. När alla hade gått sedan så satt vi kvar själva och började på labbrapporten, dock så var vi inte själva länge utan Anton och Fudde joinade oss. Efter en stund så gav vi upp hoppet på att plugga så vi alla begav oss till H&M en sväng och kikade lite innan det bar av hem.
Att vi inte fick pluggat så mycket gör faktiskt ingenting, utan det var otroligt mysigt att tillbringa större delen av dagen på ett café i goda vänners lag. Jag är otroligt lyckligt lottad som har den umgängeskretsen som jag har!

På fredag ska Fanny och jag åka till Göteborg och mysa och sedan på lördag ska hela gänget träffas, kul!


Pistol boots


Bild: acnejeans.com

Om någon vänlig själ skulle vilja ge dessa Pistol bootsen ifrån Acne så är det mer än okej för min del. Tänkte så att ni vet...

I still...



I still love this picture...

It's fashion with holes!

Image Hosted by ImageShack.us
Bild: fashiontoast.com

På den senaste tiden så är det en hel del som lagt den kreativa sidan till och klippt hål i sina leggings. Först såg jag det på Sofi Fahrman som hade inspirerats av en modell som gjort det och jag har även sett att några av mina snyggt klädda vänner har gjort det. Jag tycker faktiskt att det kan vara riktigt snyggt! Om man matchar det på ett bra sätt vill säga, vilket jag hittills sett folk göra. Personligen så är det kanske inte riktigt min stil, men jag måste säga att jag också är lite små sugen. Dock så är det ju inte så roligt att se alla gå runt i det, men det bästa är ju att man kan klippa hålen på så många olika sätt och sätta en personlig prägel över det hela. Vem vet, inom en snart framtid så kanske det är jag som sätter saxen i leggingsen?

I gamla goda vänners lag

Idag har jag tillbringat första riktiga lovdagen i gamla goda vänners lag. Var ute och gick i det fina vädret tillsammans med min förra bästa killkompis Viktor och hans kusin Fredrik. Viktor och jag umgicks jämt på mellanstadiet, eftersom vi bor 5 minuter ifrån varandra så var det lätt att bara kila över till varandra. Fredrik umgicks också med oss när vi var mindre, han bor uppe på Tjörn och varje gång han hälsade på Viktor umgicks vi. Det var otroligt kul att umgås igen! Efter vi hade varit ute och gått i över en timma så gick vi hem till Viktor och satt och pratade en massa. Imorgon är jag bjuden dit på lunch innan det är dags för Fredrik att bege sig hem, trevligt värre.


Paris & Disneyland



Weekenden som vi var på i Paris var verkligen fantastisk!
Vår resa började på torsdagmorgon då vi landade i Paris efter klockan nio på morgonen. När vi landat så tog vi metron till vårt hotell som låg 30-40 minuter utanför Paris. Vi bodde i ett område som hette Val d'Europe som låg 10 minuter ifrån Disneyland, så det var perfekt. Efter att vi checkat in på hotellet och lämna våra väskor så åt i shoppingcentret som låg 100 meter ifrån hotellet. Där åt vi på en italienskresturang om jag inte minns fel. Jag beställda en pizza med chevré ost och sallad på, otroligt god! 

När vi alla var mätta och belåtna tog vi oss med metron in till Paris, där jag var guide. En man på hotellet hade nämligen gett mig en metrokarta och berättat hur man skulle ta sig till olika sevärdheter. Eftersom klockan var runt 16 när vi kom in till Paris så bestämde vi oss för att satsa på att se Eiffeltornet först, och sedan ta en sightseeing båt på Seine som rinner genom Paris. Under båtturen som varade i en timma åkte vi förbi de flesta av de kända sevärdheterna i Paris. Vissa av dem hade jag redan sett sedan tidigare, men det var kul att se dem igen. Framför allt var det väldigt mysigt att åka igenom Paris i solskenet. När vi kommit tillbaka efter båtturen begav vi oss till Champs Elysée där vi strosade runt lite och avslutade vår dag i Paris med en fika på Starbucks. Där jag även inhandlade mig en ny mugg, denna gång ingen termosmugg.

På fredagen bar det av till Disneyland där vi gick i ungefär sex timmar, man blev verkligen som ett barn på nytt! Även fast man inte är liten längre, så måste jag säga att jag uppskattade det väldigt mycket. Det var fantastiskt vackert och man blev helt mållös av att se allting. Man fick så mycket nya intryck så man visste inte riktigt vad man skulle ta sig till, haha.
Vid 17-tiden begav vi oss ifrån Disneyland, vi hade nämligen ett nytt mål i sikte. Nämligen att besöka outletbyn som låg bredvid shoppingcentret. Outleten var uppbyggd som en liten ministad, otroligt söt. Tyvärr fick man inte fota där, annars hade jag gjort det. I denna lilla outletby fanns det märken som Ralph Lauren, Burberry, Armani, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, you name it! Ni kan väl förstå att vi alla var i himmelriket? Som den Ralph Lauren-nörd jag är så var jag helt salig där inne, haha. Självklart kunde jag inte gå ut därifrån tomhänt så jag köpte mig en svart kjol och sedan så köpte mamma lite strumpor. När vi gått igenom alla outlet begav vi oss in till shoppingcentret som bestod av 230 butiker. Där blev det ytterligare lite shopping, bland annat duschcreme, body lotion och parfym ifrån Sephora som doftade chokladpralin.

Lördagen spenderades också på Disneyland där vi gick runt i tolv timmar. Tyvärr hann vi inte riktigt med allt vi vill för att det var så pass mycket folk, men det gjort inte så mycket. Vi hade det otroligt roligt i alla fall!

På söndagen sedan så bar det av hem efter en weekend full av nya intryck och upplevelser.


Pizza på ingång!

Sitter och väntar på att pappa ska komma hem med pizzan. Mamma är nämligen inte hemma i helgen så då är det pizza som gäller, haha. Jag stod för middagen igår, lövbiff, bearniesås och potatisgratäng. Dock hade inte jag gjort potatisgratängen utan mormor, haha. Nu så hör jag att han kommer så nu blir det middagsdags. Efter det ska jag ner till stan och fika med Fanny och Sandra på Viskan, mys!

Äntligen höstlov

Det har varit så otroligt dålig uppdatering de senaste två veckorna, men det är på grund av allt vi har haft i skolan. Har haft fyra prov de senaste två veckorna, så man har nästintill bara ägnat veckorna till att ha näsan i böcker. Nu är det äntligen höstlov, så då kommer jag att ha tid att blogga! Senare idag kommer den utlovade Paris-uppdateringen, om än något sent, haha. Så kika in senare idag gott folk!

Macarons



Här kommer den första bilden ifrån Paris. Bilden är tagen på en restaurang som vi var och åt på inne på Disneyland. Maten var otroligt god och vi ska inte tala om den lilla brickan med små kakor som vi fick in! Det är inte vardag man får varsitt fat med te, macarons, sorbet och chokladtårta. Precis innan vi fick in varsitt fat så satt jag och pratade om att jag ville smaka på macarons för att jag har hört så mycket om det. Några minuter senare så kommer servitrisen in med det, det kallar jag bra tajming!

Nu ska jag fortsätta att plugga, ciao!

Masquerade time!


Disturbia - Rihanna

På med era maskerad-outfits, sätt på Disturbia på högsta volym och så kör vi!

Vad hade jag gjort utan er?


Bild: Elin, Sandra & Fanny

Vad hade jag gjort utan er?

Sökes: Ny mysig halsduk i fin färg

Jag är sugen på en ny mysig halsduk i någon fin färg. Är det någon som har något bra tips på vart man kan hitta en sådan? Min kära vän Fanny gjorde ett riktig kap i helgen, nämligen en jättefin stor svart med bollar nedtill ifrån Indiska. Kanske ska man ta sig en dag och besöka stadens affärer i hopp om att hitta en fin halsduk som man kan vira runt sig i höstmörkret? Får nog ta att bli så...


Utan den konternueliga kontakten känns det tomt


Bild: Anders & Mickis när vi var hemma hos Anders och lagade lunch

Det har verkligen varit full fart den senaste tiden, både i skolan och på fritiden. Det är i och för sig otroligt kul att det händer saker hela tiden, men tyvärr så kommer andra saker i skumundan. Igår till exempel när jag låg i sängen och skulle somna så kom jag på hur längesedan det verkligen var jag pratade med en av mina bästa vänner Anders. Jag kom fram till att det var ungefär tre veckor sedan vi pratade sist, illa. Vi har skrivit till varandra lite på Facebook och så, men inte pratat i telefon. Kände en enorm saknad och slänge iväg ett sms igår, så nu ikväll har vi suttit och pratat i en timma. Det känns skönt i själen på något vis.
En annan av mina närmaste vänner, Mickis, har jag inte heller pratat med på säkert lika länge. Så henne ska jag också prata med i veckan. Det känns tomt när man inte har den där konternueliga kontakten som man annars alltid har. När det kommer massa andra saker i vägen som tar tid, till exempel skolan. Dock så är det ju så för alla så folk har förstående, men jag avskyr ändå när man inte hinner göra allt man vill!

Grå måndag

Nu är jag hemma igen, eller jag kom hem igår. Jag har en massa att berätta och en massa bilder att lägga upp, men det kommer jag tyvärr inte göra just nu. Har en hel del i skolan, men när det lugnat sig så ska det bli en uppdatering utan dess like, haha.
Eftersom jag missade historia-provet i fredags så satt jag kvar två timmar efter skolan och gjorde det, inge vidare kul. Var helt slut efter att ha suttit och skrivit en massa, man blev ju inte direkt piggare av att mötas av att det var helt grått ute och att det regnade. Well well, det är väl bara att förbereda sig för fler sådana dagar. Nu ska jag öva mer inför spanska provet vi har imorgon. Att ha två prov i rad direkt efter helgen är minsann ingen höjdare, men på ett sätt skönt för att då har man resten av veckan fri. Dock har vi två prov nästa vecka också som behöver pluggas till...

Next: France!

Nu är jag hemma hos min mormor, ska strax gå och lägga mig i hennes sköna säng. När jag kom så hade hon lagat jättegod mat och efter maten låg jag i bubbelbadkaret och bubblade ett bra tag. Tillslut blev det så olidligt varmt så jag var tvungen att gå upp. Nu efteråt så har jag ätit melon, kollat på och druckit vatten, mys!
Nej, nu ska jag tänka på refrängen för imorgon vid kl. 4 bär det av till Landvetter. Ha det så bra, för det ska jag minsann ha det i Frankrike!


Resa är en av de bästa sakerna jag vet!



Ja, nu är det minsann inte många dagar kvar tills det bär av till Paris och Disneyland. Som jag längtar! Mamma och jag satt i söndags och spanade in vilket hotell vi ska bo på, det är nämligen mormor som bokat. Måste säga att det såg riktigt fräscht ut. Kanske det bästa av allt är att det ligger ett shoppingcenter med 200 buktiker mitt emot, I like it!
När vi kommer fram på torsdag så är tanken att vi ska tillbringa dagen i Paris. Fredagen och lördagen senast kommer vi att tillbringa på Disneyland, ska bli otroligt kul! Sedan på söndag är det dags för hemfärd.

Jag finner knappt ord om hur roligt det ska bli att åka iväg, framför allt att komma till Paris igen! Förra hösten var jag också i Frankrike. Vi spenderade en dag i av det jag hann uppleva då så kan jag konstatera att jag verkligen älskar den staden! Det är verkligen en stad som man någon gång i sitt liv måste besöka! Jag är otroligt glad över att det är andra gången jag får möjligheten att besöka staden och jag hoppas verkligen inte att det är den sista!
Resa är en av de bästa sakerna jag vet!

Kanelbullar och chokladsås

Jag har kommit på att jag har det för bra. Igår så bakade mamma kanelbullar och nyss så gjorde hon hemmagjord chokladsås, vart ska det här sluta? haha

Etno


Bild: sigrids.se


Jag tycker att bilderna ifrån Guccis fall/winter 08 är helt amazing!
När jag var i Stockholm senast och besökte Zara så såg jag en klänning som var etno-inspirerad, precis som Guccis kollektion. Kan Zara ha inspirerats av Gucci tro? Så nu går jag och hoppas på att finna denna fina skapelse på Zara i Paris. Om inte, så hoppas jag på att hitta något annat fint! Tror knappast att jag kommer att komma ifrån Paris tomhänt...


Tänk när man...



Tänk när man hade såhär fina naglar och bruna händer...

Hemmahelg

Tanken var att Elin, Fanny och jag skulle hitta på något idag, men eftersom vi inte kom på något bra så bestämde vi oss för att stanna hemma. Så min lördagkväll kommer spenderas med papi, mysigt! Har inte varit hemma de senaste fyra helgerna så en hemmahelg kan behövas, hehe.

4 minutes



Den här låten har jag gått runt och sjungt på hela dagen. Stackars mina kära vänner som har fått stå ut med det, haha.

New glasses

Förresten, har hämtat ut de nya glasögonen idag. Har haft på mig dem hela kvällen och stormtrivs redan!


Congrats grandma!

Är hemma på kalas hos min älskade mormor som fyller 64 år. Jag överdriver inte om jag säger att jag kommer att rulla hem! I min mage vilar nu oxfilé, potatisgratäng, bearniesås, moussetårta och godis. Ja, förstår ni mig? haha Ojojoj vad jag känner mig i behov av att boka in pass på Friskis nu, haha.
Kalaset har varit väldigt trevligt, eller det är det fortfarande, men snart bär det av hem. Det stora samtalsämnet har varit vår resa till Paris som tar fart om 8 dagar. Det märks att det inte är bara jag som längtar!