Changed plans

Ändrade planerna lite. I stället för sallad blev det tacopaj och i stället för promenad ner till Maxi så svänger resten av familjen förbi där nu när de är på väg hem. Det som jag gör i stället för att göra det jag tänkte, är en renovering av mig själv. Vilket är något som man sällan hinner med på veckodagarna. Har gjort lite manikyr, pedikyr, färgat och noppat ögonbrynen. Det som återstår på listan är:

- Scrubba och duscha
- Inpackning
- Ta en omgång BUS
- Färga ögonfransarna
- Hoppa i myskläderna

No plans for today

Idag är det första lördagen på ett bra tag som jag inte har något inplanerat, vilket faktiskt är ganska så skönt. Dock så blir man rastlös eftersom man inte vet vad man ska hitta på och då blir det lätt att man gör en massa onödigt. I princip det enda som jag gjort sedan jag vaknade vid kl. 11 idag har varit att sitta här vid datorn, sova i soffan och prata i telefon. Well, det är inte fy skam det heller, men nu måste jag ta tag i denna dag innan jag får panik!

Varken pappa, mamma eller Johan är hemma, så jag hela huset till förfogande, skönt! Funderar på ifall jag ska ta mig en dusch och sedan ta mig en promenad. Kanske gå ner till Maxi en sväng? Hm...
Jo, men så får det nog bli! Tänkte gå ner och köpa lite naturgodis och när jag kommer tillbaka ska jag lägga mig i soffan och kolla på Sex and the City filmen. Fick hem den i brevlådan igår. Innan jag tar och gör något av mina planer måste jag slänga ihop något ätbart. Orkade inte äta när övriga familjen åt, så nu ska jag slänga ihop en sallad tills vi ska äta middag senare ikväll när de kommer hem.


Absolute 80's

A few weeks ago my parents bought the album "Absolute 80's", and I just love it! Here are my favourites songs from the album which I listen to frequently:

Ain't Nobody - Chaka Khan
Big In Japan - Alphaville
All Night Long - Lionel Richie
Take On Me - A-ha
Never Gonna Give You Up - Rick Astley
Just An Illution - Imagination
Don't You Want Me - Human Leauge
Sweet Dreams - Eurythmics


Update with Mickis

Pratade nyss med älskade Mickis i telefon. Vi uppdaterade varandra på alla möjliga fronter och det har verkligen varit dagens höjdpunkt än så länge!


Fredag i ord

Trevligt sällskap. Laxmiddag. Mys. Let's dance. Marängsviss. How to lose a guy in 10 days. Godis.
Det är det min fredagkväll har bestått utav, men nu är det läggdags som gäller!


Fint på rummet igen

Nu är det fint i rummet igen och det jag ska göra nu är att hoppa in i duschen. När jag gjort det och tagit på mig så ska jag gå och möta min kära vän som ska komma hit ikväll, trevligt!. Ciao


Ansökan om studier utomlands


Bild: Jag i Spanien under början av 2007

Håller just nu på att fylla i ansökan om att studera i Fuengirola i trean. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle välja Madrid i stället, men södra Spanien känns faktiskt lite mer lockande även fast jag oftast dras mer till storstad och puls. Eftersom vi har släkt som har lägenhet i södra Spanien och jag varit där två gånger tidigare, så kände jag att kusten lockade mest. Samt så är det den Svenska skolan i Fuengirola som jag har mest vetskap om och av det jag hört så verkar det väldigt bra. Det är fem stycken ifrån Borås stad som beviljas att studera utomlands då de betalar för hela kalaset. Så det är ju absolut inte säkert att man blir en av dem, men man kan ju alltid söka!

Nämen ser man på!


Bild: kanal5.se

Nämen ser man på! Amanda bär ju nästan identiska strumpbyxor som jag bar idag, mina är dock något tjockare.

Time for dinner!

Nu är det tacopaj som gäller, som jag längtat! Ungefär varje dag så lyckas jag omedvetet berätta för stackars Elin, Sandra och Fanny vad jag äter och har ätit dagen innan. Jag har även en förmåga att skriva här vad jag äter, men saken är ju faktiskt att mat är bland det bästa som finns! Det är inte ofta jag är på dåligt humör, men de gånger som jag är det beror det oftast på att jag är hungrig. Tyvärr tror jag inte att jag är den enda som blir på dåligt humör när man är hungrig.


Promenix hem från skolan

Tog mig en promenix hem från skolan, skönt! Så efter att jag ätit lite hönökaka är jag redo för att ta i tur med naturkunskapen, nästan i alla fall.


40 minuter

Radio- och tvjournalistik som gäller nu. Vi slutar om 40 minuter, något som jag både ser fram emot och inte. Jag ser fram emot att komma hem för att det ryktas om att mamma ska laga tacopaj till middag, mums! Har varit sugen på det enda sedan igår. Det jag inte ser fram emot med att komma hem är att jag måste plugga till naturkunskapsprovet som äger rum imorgon, usch.

Det är såhär det ser ut när jag pluggar



Det är såhär det ser ut när jag pluggar.
Chai te i min favorit mugg från Starbucks i Paris. Goda smörgåsar. Datorn där jag kan anteckna det jag läser. Naturkunskapsboken. Min älskade rosa LG Viewty som jag kan kommunicera med omvärlden med. Sedan lite skön musik bakrunden i form av Absolute 80's albumet.  

26 januari

Kom hem ifrån skolan för ungefär en timma sedan, det kallar jag lång dag! Egentligen så slutade vi klockan 16, men Elin och jag stannade kvar i skolan för att gå på ett informationsmöte. Mötet handlade om att gå ett av sina gymnasieår på Svenska skolan i Fuengirloa, verkar väldigt intressant! Vi båda är lite intresserade av att gå sista året utomlands och Spanien är ett av de länder som vi fått upp ögonen för eftersom vi läser spanska.

Min plan för resten av kvällen är att till en början ta mig en snabb dusch och sedan hoppa i den nya Adidasdressen. Efter det är det bara att dyka ner i naturkunskapsboken. Det vankas nämligen prov på torsdag, usch...

Tankebanor

Egentligen så skulle jag vara i säng för flera timmar sedan var planerna, men det ändrades. Har haft en konversation om hur mina tankebanor gamla känslor och nya känslor är på en viss front. Det har det nu gjort det lättare för både mig och en viss person. Så nu känns det väldigt bra måste jag säga. Nu är det sängen som kallar!

Domingo

Nu ska jag ner och ta mig en tur på motionscykeln medan jag läser till naturkunskapsprovet. Efter det så blir det duschen som gäller och ta på mig den nya Adidas träningsoverall/mysdressen som inhandlades i Sjöstaden idag. Som det ser ut nu så kommer resten av kvällen att spenderas med naturkunskapsboken. Hade gärna spenderat söndagkvällen på något annat sätt, men efter en sådan kanon mysig helg så kan man inte begära så mycket annat. Ciao!

I helgen...

I helgen bär det av till mina favoriter!

"Emma, jag har gjort ett fynd!"

Min mamma kom nyss instormandes och sa: Emma, jag har gjort ett fynd!
Det visade sig att hon har köpt sig en jättefin Mulberry väska, i samma skinn som jag har. Nu kan vi låna varandras Mulberry väskor, trevligt!

Januari-vädret tar kol på mig!



Jag valde att trotsa det trista januari-vädret idag i form av att ta på mig en av mina allra blommigaste klänningar, jeansjacka, svarta strumpbyxor och mina älskade Hunter-stövlar. Helst av allt skulle jag velat skippa strumpbyxorna, men det är det tyvärr alldeles för kallt för.

Det enda jag vill ha nu är vår!
Att kunna glida omkring i söta klänningar, jeansjacka och endast mina Hunter-stövlar en gråmulen vårdag är lite utav en önskan! Den största önskan är nog trots allt att sitta på en uteservering i vårsolen tillsammans med mina bästa vänner och njuta av livet. Helst iförd någon fin klänning, jeansjacka, ballerina och mina Ray Ban.

22 januari


Bild: Tagen på datorkunskapen

Idag börjades dagen med en sovmorgon till kl. 11.15, det var mer än välbehövligt! Innan skolan satte jag mig på vår motionscykel och cyklade 5,5 km medan jag läste naturkunskap, effektivt! Eftersom vi började så pass sent så hade vi endast tre lektioner: spanska, naturkunskap B och datorkunskap. Dagen gick med andra ord förvånandsvärt snabbt även fast det var lektioner i ett. Nu hade jag tänkt att fixa och trixa med diverse saker här hemma, ciao!

Somebody like you



Somebody like you - Keith Urban

My Hunter-boots

 

Pictures: Christmas Eve and my Hunter-boots

I love my pink Hunter-boots!

01-18

- Rummet är städat och golvet är dammsugit
- Ljusen i rummet är tända
- Labbrapporten jag skjutit upp alldeles för länge är numera klar
- Snart är det middags dags
- Linda kommer om en stund för lite söndagsmys
- Innan dess måste jag ta mig en dusch


Komplimanger

Min kompis Anton sa igår: Du är skit snygg idag Emma!
Komplimanger är något man blir otroligt glad av och det är verkligen något vi borde ge varandra oftare!

BLACK



Såhär blev kvällens outfit:
Klänning - Gina Tricot
Skinnväst (min kusins) - Pour
Armband - Tomas Sabo
Halskedja - Tomas Sabo
Hängsmycke - Mammas 

Sminkningen bestod av mascara, svart eye-liner, bronzing pearls och röd/rosa läppstift.

Skinnvästen jag lånade av min kusin Lollo gjorde verkligen succé! Jag fick väldigt många komplimanger för den och jag skulle mer än gärna också vilja ha en sådan godbit i garderoben. Den kan verkligen lyfta vilken outfit som helst! 

 

Me, you and the dancefloor


Bild: Jag, Elin och Fia


Sandra's Black and White Party!



Igår var det Sandras "Black and White Party" och det var ett mycket lyckat sådant! Vid 17-tiden så var vi tjejer bjudna på middag hemma hos henne och sedan vid 20-tiden så började killarna och de andra att trilla in. Det var en kväll fylld med det folket som man trivs bäst att umgås med, god mat, dans, tårta, nattamat i form av korv med bröd och trevliga konversationer! Det är precis så en lyckad kväll ska vara.
Hanna och jag var de sista som lämnade partyt och vi tog inte bussen förens vid halv tre någon gång, så idag är jag lite små trött.

Tack Sandra för en riktig toppen kväll, jag hoppas att festen blev som du hoppats på!

Prepare for tonight!

Just nu håller jag på att fixa i ordning naglarna, det blir röda kvällen till ära. Tog mig även en promenad ner till Ultra Tan och solade. Det gav väl kanske inte någon Grekland-bränna direkt, men man känner sig definitiv lite fräschare. Klädbekymret som fanns i början av veckan är nu som bort blåst och jag tror att kvällens outfit kommer bli bra!


Slitna jeans

I början av veckan när radar kvartetten var i stan efter skolan såg vi de snygga slitna jeansen från Gina Tricot. De var otroligt snygga till det överkomliga priset av 399 kr, dock var det bara ett litet fel, fickorna. Även fast det var sömmar på fickorna och jag vet att många kommer att ha dem så kan jag inte riktigt släppa dem! Innan har jag funderat lite på de från H&M Trend, men eftersom H&M inte har någon Trend avdelning här i Borås så känns det ju bättre att köpa de från Gina Tricot. En del av mig säger att jag ska vänta till alla andra snygga vårkläder kommer in, men en annan del av mig säger åt mig att fundera på att köpa dem. Det är svårt när man är kluven! Om man vill köpa dem så tror jag dock att man får besluta sig ganska snart för snart ryker de!
Jag har även sett på diverse olika bloggar att Bik Bok kommer att få hejdundrande snygga jeans! Dock köpte jag nyss ett par nya jeans, fast de var i och för sig mörka, haha.

Next: Födelsedagsfika för Sandra

Thank God it's friday! Slutade redan klockan 13.20, men stannade kvar i skolan för att vänta på Sandra och Fanny, Elin är och klipper sig. Så fort de slutat så bär det av ner till stan för en födelsedags fika för Sandra, mysigt! Självklart blir det den nyblivna 18-åringen som får bestämma café. Ikväll sedan så blir det jobb för min del, men efter det ska jag bara ta det lugnt och tadda inför morgondagens party. Nej, nu ska jag kila ner till centralkapprummet, ciao!

Congratulations!



Congratulations Sandie!

Rejäl sovmorgon

I natt har jag sovit ungefär 10 timmar, skönt! Egentligen har vi sovmorgon ända till klockan klockan 11.50, men jag ska ner till stan och ta min sista Gardasil spruta, så jag fick pallra mig upp tidigare! Nu ska jag fixa i ordning mig, ciao.

Jag är helt slut

Jag är helt slut! Träningen igår känns verkligen i armarna idag och till råga på allt så antar jag att det inte kommer att bli bättre imorgon. På idrotten idag hade vi simning och den kommer säkert att sätta sina spår den också! Well well, det ska faktiskt kännas att man tränat, så jag ska inte klaga. Eftersom jag är helt matt i kroppen så ska jag faktiskt gå och lägga mig nu. Godnatt!

Första träningen på året

Var och tränade bräda tillsammans med Fanny idag, otroligt skönt att komma igång med träningen nu efter jul! Det var vissa stunder under passet som var väldigt jobbiga, men det är så det ska vara. Jag älskar att komma hem från träningen och känna att man verkligen svettats och tagit ut sig ordentligt, annars kan det ju kvitta! Nu är mina armar som spagetti ungefär, så det som gäller nu är att dricka upp mitt te och bege sig till sängen för att plugga klart det sista. Ciao!


Klädbekymret kvarstår, men kanske inte länge till...

Yes, mitt klädbekymmer inför lördagens 18-års fest kvarstår fortfarande! Nu har jag en ny plan som jag hoppas ska lösa mitt bekymmer. Min kusin och jag har samma storlek och säkert 80 % av hennes garderob består av svarta plagg, så imorgon ska jag hem till henne och se om jag hittar något. Hon har otroligt fina kläder och arbetar i klädbranschen så oddset för att hitta något med potensial är stor! Bara för det kommer jag säkert inte hitta något, haha.
Jodå, något kommer jag säkert hitta!

Mer än välkommet!

Idag fick jag reda på mitt betyg som jag kommer att få i tidningsjournalistik. Betyget jag fick var mer än välkommet!


Det är faktiskt viktiga saker!

Pappa: Emma, vet du hur du tar dig ut genom fönstet ifall det skulle börja brinna?
Jag: Öööh, nej
Pappa: Du gör så här att du river ner allt på fönster brädan, sedan öppnar du fönstret och trycker här så att det öppnas mer och sedan så...
Jag: Hoppar jag ut och bryter benet?
Pappa: Nej, du får hålla i dig här
Jag: Jag har öppnat mitt fönster innan så du kan vara lugn

Pappa går ut ur rummet och jag hör hur han börjar prata med Johan, sedan kommer han in igen tillsammans med Johan:

Pappa: Om det börjar brinna så är vår mötesplats parkeringen.
Johan och jag: Okej...
Pappa: Innan ni hoppar ut måste ni gå och säga till den andra, sedan ropa på oss.

Johan och jag börjar as garva och pappa ger upp och går och lägger sig. Innan han går och lägger sig så säger han:
Det är faktiskt viktiga saker!
Visst, det är väldigt viktiga saker, men jag kan inte annat än att skratta åt honom för det är så typiskt min pappa att hålla på med något sådant här, haha. Snart är det väl bara brandövningen som fattas, haha


Flounces


Bild: gossipgirlinsider.com

När min inspiration är på noll, som den är nu, då blir det oftast att jag spanar in bilder på Gossip Girl Insider.
På lördag är jag bjuden på Sandras 18-års fest med temat "Black and white". Jag har fullt med svarta klänningar i garderoben, men ingen som känns rolig. Jag har provat flera stycken och funderat på olika kombinationer, men inget har känts som någon riktig hit och det är ju så man ska känna! Mamma och jag har varit inne på spåret att kanske sy ihop något, men vi får se hur det blir med den saken. Allra helst av allt så skulle jag vilja bära linnet som Blair Waldorf bär på bilden ovan. Om jag inte skulle ha det tillsammans med en svart kjol som hon har så skulle jag ha det till ett par svarta snygga jeans.

Som tur är det bara söndag så har jag några dagar att bestämma mig om vad jag ska ha på mig, så jag hoppas att inspirationen kommer tillbaka!

Catch me if you can!



Catch me if you can - The Beu Sisters

Yes,
även denna låt är från filmen "How to lose a guy in ten days".

Take a picture, it will last longer!


Filippa K


Bild: Filippa-K.com

Dessa jeans blev mina på Jolina-rean! Jag har använt dem flera gånger sedan jag köpte dem och jag gillar dem skarpt. Bilden är dock kanske inte den bästa, men ni får säkert se dem på någon gång. Ett par nya jeans var väldigt välkommet i min garderob så jag var kanon glad när jag såg att dem var på rea. Hade nämligen spanat in dem innan rean och tänkt köpa dem då, men jag höll mig!

You're so vain



You're so vain - Carly Simon

I'm totally into the film "How to lose a guy in 10 days". The song is from that film and I really like it!

De tre musketörerna!


Mickis, Anders och jag lever som i ett kollektiv, haha. Mitt rum är fullt  med kläder, datorer, kuddar och täcken. Sängen är som en enda röra, haha. Det blev att vi sov alla tre i mitt rum och det gick fin fint! Dock så har det inte blivit alldeles för många timmars sömn, utan jag somnade vid kl. 5 och de andra ännu senare, haha. 
Kvällen hos Elin igår var kanon mysig och när vi kom hem vid halv tolv så intog vi tre soffan och kollade på Förtrollad. Även fast vi har två soffor så lade vi oss i en hög i en av dem, haha. 

Som ni hör så är det mys på hög nivå här hemma! Idag ska vi bara mysa runt. Vi ligger fortfarande i sängarna och bara snackar och myser. Jag förflyttaa de mig dock till extrasängen nyss och övertog Anders dator och Spotify, nice! Snart så ska vi väl alla ta och fräscha till oss i form av att ta en dusch, dock inte tillsammans, haha. Ja, som ni hör så går det absolut ingen nöd på mig, kommer sakna dem när de åker imorgon. Innan det bär av upp till Stockholm igen för dem och det är dags för skolan för min del så blir det Jolina-rea, yes! 

Mickis, Anders och jag - De tre musketörerna

Mina vänner är fantastiska!

Mina vänner är ju helt fantastiska! Mickis och Anders hade gjort en surprise för mig så när jag visade Mickis Centralstationen, vem kom inte ut ur en busskur då? Jo, Anders! Jag har nog aldrig varit så mållös! Mamma och pappa visste om det, men jag hade inte anat ett skvatt. Jag har nog forfarande inte fattat det, haha. Ja, de är underbara!
Vid 19-tiden så ska de få träffa mina andra kära vänner, mys!


Yey!


Bild: Mickis och jag

Om tre timmar kommer Mickis, yey!

Broken Strings


2008, ett år jag kommer att minnas!

2008, ett år jag kommer att minnas. Ett år fyllt av nya vänskapsrelationer, starkare vänskapsband, upplevelser och erfarenheter. På alla sätt och vis så har det varit ett fantastiskt år. Nu när man har blivit äldre upplever jag att varje år som går blir bara bättre och bättre, och jag hoppas att det är så åren kommer att fortsätta.


Våren,
sommaren och hösten det gångna året har verkligen varit fantastisk! Vintern var mest en lång väntan till våren, men den var mysig den också. Våren bjöd på vår första Kulturvecka på skolan, som verkligen tog mig med storm! Dagarna innan skolan slutade tillbringades på uteserveringar, i Stadsparken och jag bara väntade på att få ett välbehövligt sommarlov.
Sommarlovet bestod av två veckor i Grekland, en vecka i Stockholm och två veckor i Strömstad. Samt även en herrans massa fikor på Café Viskan och Espresso House. Turer ut till Almenäs gjordes också, vädret hindrade oss inte för att åka dit ut. När man inte visste hur man skulle spendera kvällen satte man sig på Viskans uteservering ända till kl. tolv och pratade om allt mellan himmel och jord.

Hösten har verkligen varit en av min favorit årstider. Trots att vi lämnade sommaren och allt vad det innebar med värme, brunbrända ben och tunna sommarklänning så blev hösten fantastisk!  Precis som jag och en av mina bästa vänner Fanny förutspådde innan hösten tog fart. Tillsammans med fantastiska vänner besöktes Espresso House och Café Viskans uteservering ända tills det blev för kallt, men fram tills dess tog vi flera spontan-fikor efter skolan och på helgerna i solen. Hösten har varit en enda stort fest kan man nästan säga. Tillskillnad från förra hösten så har inte det varit många helger jag tillbringat hemma, utan alltid har det varit något som man hittat på. Om det inte har varit fest så har det varit mys av något slag, trips till Stockholm och även en weekend till Paris.

Det var under hösten som man träffade ett nytt gäng med sköna människor som sedan blev ens vänner. Jag undrar verkligen hur hösten hade sett ut utan vår nya umgängeskrets... Nu när jag har facit i handen så vet jag ju att med dem så var den amazing!


I onsdags när det var en kvart kvar på det gamla året stod jag och en vän och dansade. Då sa han med en aning rädsla i rösten: Det är 15 minuter kvar på det gamla året. Kan man inte stanna tiden här? Jag vill inte ha ett nytt år.

När han sa de orden började jag också känna att jag ville stanna tiden. Det har varit ett så pass bra år så att jag kände att jag inte ville gå vidare, utan stanna kvar i den fantastiska bubblan som jag levt i den senaste tiden. 


Det gick dock gick det inte att stanna tiden, men när jag stod där ute med mina underbara vänner kände jag mig mer än redo att inviga det nya året. Tillsammans har vi ett nytt år framför våra fötter som vi kan göra exakt vad vi vill med och det ska jag verkligen ta vara på!

Jag lämnade det nya året med en nyårskyss och den kyssen får sätta punkt för det här året och vara starten på den nya året som vi nu inlett!


Victoria's Secret Fashion Show


Picture: style.com

Victoria's Secret Fashion Show was fabulous!

On New Year's Eve


Picture: Sandra Ahlin


This is me on New Year's Eve yesterday.

1 januari 2009

Första dagen på 2009 började med en utsökt brunch som min mamma lagade. Under dagen kommer det att komma en års resumé, så kika in då!