My cool!



Ibland så måste jag faktiskt säga att min lillebror Johan har ganska bra musiksmak, men ibland är den så att det skär i örona på en. Ett exempel på det är när han nu är inne i sin techno period. Det var jag nog också när jag skulle börja sjuan om jag tänker efter...
Det är i alla fall på grund av honom som jag lyssnat på Adam Tensta, han är riktigt bra! Det bästa av allt är att han kommer hit till Borås och uppträder på en torsdagskväll nu i sommar.
Well well, det jag ville komma till var i alla fall att remixen ovan av "My cool" är riktigt skön!

"Till världens bästa dansfröken"

Lite dålig uppdatering på blogg fronten från mitt håll känner jag. Jag som även brukar vara värsta blogg nörden och följa en massa har varit lite lam med det på sistone. Kulturveckan gjorde så att mycket föll ur sin balans, haha.

Igår hade vi våravslutning med dansen. Det gick bra för alla grupper som jag var involverad i, vad trodde ni annars liksom? haha Fick en jättefin bukett med blommor av en av mina söta dansare. På kortet i buketten stod det "Till världens bästa dansfröken från Viktoria". Hur glad och rörd tror ni inte att jag blev då? Jag är rörd än...

Som ni säkert redan har koll på så hade vi i ettan nationellt prov i engelska idag. Tror att det gick ganska bra, eller hoppas på det i alla fall. Efter det så hade vi religionslektion, det var den tråkigaste på länge. När man tittade ut över klassrummet så låg var och varannan på bänken och halv slummrade.
När vi avklarat vår skoldag gick gänget och jag ner till stan och kikade där en stund. Jag avlägsnade mig tidigare än de andra och mötte senare sen upp mamma och mormor. Var inne på HM en sväng och lade undan ett linne som jag vart ute efter, har spanat in det i Sofis Mode sedan tidigare. Så imorgon blir det mitt!

Imorgon är det även Valborgsmässoafton minns förra väl, tillägnade även ett inlägg åt det tror jag. Spana in i arkivet ifall ni är nyfikna. Vad som händer imorgon vet jag inte riktigt. Det blir att vi drar ner och kollar på kortegen och sedan får kvällen utvisa vad som händer, tror jag...

Nyss pratade jag med Clare, vi var ju tvungna att uppdatera varandra igen.
Next: Desperate Housewives

Kom igen



Har lyssnar på Kom igen Lena - Håkan Hellström lite igår och idag. Gammal, men skön låt. Vårt skolband Halib Divers spelade den i torsdags och det var de som fick mig att bli sugen på att lyssna på den. Enjoy!

Bekväm outfit

image145image146 image147
Bilder: hm.se, americanapparel.eu & lindex.se

Såhär skulle jag gärna vilja glida runt nu i vår. Till detta skulle jag ha ett par gladiator sandaler och mina Wayfarers från Ray Ban. Väldigt bekväma kläder, men det ser inte alldeles för slappt ut. T-shirten kommer ifrån HM Herr och kostar ca 79 kr och den har jag tänkt att införskaffa, finns även i svart. Om jag skulle vart kille skulle jag haft T-shirten till ett par svarta upprullade chinos och till det ett par sneakers.
Tightsen med högmidja kommer från American Apparel och de skulle sitta fint i min garderob. Ett bra komplement till de vanliga svarta tightsen man har.
Halsbandet kommer ifrån Lindex och kostar 99 kr, det är det som förgyller outfiten. Utan det skulle den inte vara så märkvärdig.

Som ni ser så kan man ha en snygg, bekväm och enkelt outfit till ett ganska bra pris!

Inte många knop gjorda idag inte

Idag har jag inte gjort många knop vill jag lova er. Har lagt in en massa bilder på Facebook, kollat runt på nätet, vilat och käkat kakor. Nyss pratade jag klart med Anders i telefon, var alldeles för länge sedan jag pratade med honom! Nu ska jag röja upp i mitt rum som inte är allt för fräscht, sedan käka och ta mig en dusch. Känner mig inte allt för fräsch... 

Gårdagens citat

"Om ni inte blir mätta så tar jag fram korven!"

Alex till oss alla på grillpartyt igår

 

No parking thursday

image144
Bild: Veckoreryn.com

Man önskar ju att man såg lika fräsch ut som Leighton Meester som spelar Blair i Gossip Girl gör på bilden ovan.

Ta en dusch var det jag skulle göra jag för ikväll ska jag iväg, igen. Ska hem till Anna och grilla och så, ska bli toppen mysigt. Så mycket som jag gjort de senaste två veckorna har jag inte gjort på länge, haha. Helgerna nu vintras orkade jag inte göra många knop på helgerna, men nu så kommer det bli mycket som händer under helgerna, även veckorna har jag en känsla av. Det har ju börjat helt underbart bra med Kulturveckan och det fina vädret och ännu bättre hoppas jag att det blir!

Sliten och tung i huvudet

Idag är jag sliten och tung i huvudet. Kulturveckan tar ut sin rätt, minst sagt. Strax ska jag ta mig en dusch och sedan gå och lägga mig och vila. Jag vet att det har varit otroligt dålig uppdatering i veckan. Det är bara inte bloggandet som har rubbats utan även matvanor, vilket resulterade att jag gått ner några kilo märkte jag när jag ställde mig på vågen. Intressant för er att veta va? Eller inte...

Nu under veckan har jag fått reda på att vissa läser min blogg, vissa ganska otippade personer. Känner genast press nu på att höja standarden på inläggen, haha. För hur kul var detta inlägg då? Well well, inom kort kan ni förvänta er en uppdatering om Kulturveckan, slänger nog även in lite bilder. Om ni är nyfikna på lite bilder så ta en sväng förbi min Facebook, men mer bilder utlovas!

Fest på Rya Åsar

Fest på Rya Åsar
Bild: Jag, Pompom, Fanny, Linda & hennes ragg

Här är en bild ifrån gårdagen. Själv tog jag inga kort men söta Erika var i farten och tog bilder, så jag lånade denna ifrån henne. På bilden är jag i både det nyktraste och snyggaste laget...NOT!

Kvällen igår var i alla fall otroligt rolig, att parta på en tisdag var faktiskt inte fel! Kvällen började hemma hos Linda och sedan bar det av till Rya Åsar. Där möttes vi av en stor mängd folk och sedan var det bara att försöka att leta upp folk man kände i mörkret. Folk gick runt och lyste med lampor rak i fejset på en vilket var mindre trevligt, men jäkligt smart att ha med lampa. Istället för lampa så fick man går fram till en rak olika personer innan man hittade rätt, haha. Efter att Linda och jag varit där en liten stund mötte jag Sandra, Elin, Fanny, Erika och gänget.

Hela kvällen var folk på G och man fick sig otroligt många skratt. Fanny och jag slog ordagrant våra kloka huvuden ihop, vilket resulterade till att vi låg i en hög, haha. Vi två lyckades också lära känna några nya och väldigt trevliga killar. Två av dem har man bara gått och suktat efter att få prata ett ord med, men insett att det inte kommer bli så. Dock ska man aldrig säga aldrig eftersom vi spenderade en hel del tid med en av killarna. Dessa två killar har verkligen en klädsmak utan dess like, vilket vi också sa till dem. Ja, Fanny och jag hade en massa bravader för oss när andra av våra vänner höll på med andra grejer, hahaha. Skulle kunna sitta här och skriva hur mycket saker som helst som hände, men sådana smaskiga detaljer och information får ni inte.

Det var jäkligt kul idag när man satt och återberättade allting. Ni kan ju ana att vi satt och skrattade åt saker som folk gjort, sagt, och framför allt vad vi själva gjort, haha.  

Går kvällen

Att man är sliten idag går inte att komma ifrån och jag är inte den enda. Om man tittar ut över klassrummet så ser man att kvällen igår satte sin spår på många. Duschen i morses var välbehövlig vill jag lova, det var länge sedan jag såg så himla trött ut, haha.

Kvällen igår var väldigt lyckad, men jag berättar mer när jag kommer hem sen idag istället. Ciao!


Outfit till fest i skogen

Håller på att fundera på vad jag ska ha på mig ikväll. Outfit till fest ute i skogen är svårt att komma på vill jag lova. Man vill vara snygg, men ändå tänka praktiskt. Frågade min partner in crime, Clare, om råd och hon tyckte jeans. Tror faktiskt att det blir det, det blir ju kyligare på kvällarna. Vad jag ska ha på fötterna eller på överkroppen vet jag inte. Dock så kommer man ju att ha jacka, men man vill ju inte vara värsta sunkig under, haha. Vilket I-lands problem jag har va? När man inte kan satsa riktigt på kläderna så blir det att satsa på det som syns mest. Alltså naglar, smink och hår. Dock kommer jag inte göra så himla mycket utanför det vanliga blir nog kanske att jag plattar håret för omväxlingens skull.


Folk går igång på Botten Anna

På kareoken idag så var det en kille som sjöng "Botten Anna" och man såg på gräsmattan hur alla gick igång på den. Det vevades både här och var kan jag lova. Som Sandra har sagt tidigare så blir man verkligen as taggad till den låten, men går igång direkt. För några år sedan så var den en riktigt fest favorit för många och det tror jag att den är än idag, faktiskt. En fartfylld gammal goding tror jag ingen kan motstå, trots att det är lite av en varnings stämpel på den, haha.

För att höja mitt party humör ännu mer så var jag tvungen att sätta på den, haha.

Kulturveckan 08 har gått av stapeln

Igår gick Kulturveckan 08 av stapeln och det är verkligen så kul som alla säger att det är! Solen skiner, alla är glada, lektionerna är slappa, det är aktiviteter överallt på skolan och man känner verkligen gemenskapen. Det sjungs kareoke av folk som inte kan sjunga, folk som tror att de kan sjunga och av folk som kan sjunga. Det bästa av allt är att ingen drar sig för att skämma ut sig. Fanny och jag körde Boomfight som Playman anordnade idag. Tro det eller ej, men jag vann! Trodde att den lilla spinkelinkan Fanny skulle vinna, men så blev det inte. Vi hade dock lite problem med att komma upp på stången man ska sitta på, men vi klarade det tillslut, haha.

Kort sagt så kan man ju säga att det är röj 24/7. Hörde från säker källa att det var några som redan hade vart över förfriskade redan klockan sju i morses och det är minsann inte illa, haha. Ikväll så är det röj på Rya Åsar som gäller och resten av dagarna i veckan är det också aktiviteter.

Kan det blir bättre än såhär? Skulle inte tro det va!


Dåliga techno remixer och folk som beter sig som om de gick i trean

Det sitter tre treor i datasalen Fanny och jag sitter i och de beter sig som om de gick i trean. De gör väl i och för sig inte så mycket, men alla tre sitter och lyssnar på den ena dåliga låten efter den andra på You Tube med hög volym. Det är ju inga ballader direkt utan dåliga techno remixer och gud vet va. För att vara på en säkra sidan så spelar de låtarna samtidigt som kompiser bredvid. Här och var börjar de sjunga lite och klappar takten på datorn eller i borde.

Jag vet inte om jag ska skratta eller bli irriterad...

Hur länge den är här för att stanna

Mamma har bakat kanelbullar och nu ska jag ut i solen och fortsätta att plugga.
Njut i solen gott folk, för man vet aldrig hur länge den är här för att stanna!


Lördag och söndag

Vid 14-tiden igår cyklade jag hem till Fanny, eller rättare sagt den lägenheten hon bor i några dagar nu. Hela dagen tillbringades med henne. Vi satt ute i solen och pluggade en stund, eller vi pluggade mindre än vad vi egentligen borde gjort... Vid kl åtta så bestämde vi oss för att gå ner till stan och köpa var sin glass. Sagt och gjort vandrade vi ner iförda våra sunglasses, solen sken nämligen fortfarande då. I stan gick vi runt ett tag och sedan gick vi hem. En kort tid senare cyklade jag hem och var hemma vid kvart i tio ungefär.

Det var en riktigt mysig dag och vilket väder! Jag som inte brukar gilla att cykla, minns faktiskt inte senast jag gjorde det, kände för att cykla.

Idag ska Sandra, Elin och jag hem till Fannys lägenhet igen. Vi ska plugga till historia provet imorgon och sedan så ska vi sova över där, lägenheten ligger nämligen bara tio minuter ungefär ifrån skolan. Tror att det kommer att bli en riktigt mysig kväll!

Leende

När vi passade Thilda satt jag och små snackade lite med henne. Inte för att jag fick något svar, men ändå. I alla fall så började jag blåsa lite försiktigt på henne i ansiktet. Hon kollade då på mig med sina stora blåa ögon och sken upp som en sol! Gjorde det flera gånger på henne och varje gång fick jag ett stort leende av henne. Även när jag pussade lite på henne log hon en massa. Tänk att de små kan bli glada för en sådan liten grej. Om jag hade blåst mina vänner i ansiktet hade ju de inte direkt börjar le som hon gjorde. I bästa fall hade de börjat skratta för att de skulle undra vad i hela friden jag höll på med. Ja, nu hade jag ju inte tänkt att göra så på dem, men mening var att få fram att man kan få ett leende för så himla små saker man gör.

Om någon ler mot en smittas genast det leendet av sig på en själv!

Inför Kulturveckan

Idag fick vi schemat inför Kulturveckan, årets höjdpunkt på skolan, som äger rum nästa vecka. Fanny, Elin och jag satt och planerade vad för olika aktiviteter som vi ska gå på.
Varje dag nästa vecka så är det olika teman. På måndag är det färger som gäller, tisdag pirater, onsdag sliten, torsdag tjuv och polis. Slutligen på fredagen så är det pappa betalar som gäller. Då blir det väl att slänga på mig en av mina Ralph Lauren skjortor eller tröjor, eller något annat. Det är inte så himla svårt.

Eftersom det är första året som vi är med på Kulturveckan, så ska det bli jäkligt roligt! Jag kan tänka mig att det blir en hel del party nästa vecka, haha. Genom ryktes vägar så tar folk gärna tillfället i akt och partar nästintill varje dag.
Hade tänkt att ta lite kort nästa vecka och de kanske blir att de hamnar här på bloggen sen.

Over and out!

Blus

81424-142
Bild: HM.se

Tycker att blusen ovan är väldigt söt, har även sett att den finns i puderrosa. När jag får min tränarlön och månadspeng någon gång i slutet av april, då ska jag shoppa lite nya fräscha vår saker! Vem vet, blusen kanske blir ett av inköpen?

Run

I två dagar nu har jag vart sugen på att gå ut och springa. Jag brukar inte vara den som är taggad inför det. Funderar på att ta mig en runda imorgon eller någon gång i helgen. Att springa en stund ute i vårvädret med skön musik i iPoden skulle inte sitta fel!

17 april

Efter skolan idag tog jag mig en runda på stan och jag hittade mycket fint. Stötte även på Lollo så vi gick tillsammans och kikade en stund.
Nu resten av eftermiddagen och kvällen har jag inte gjort många knop. Vi passade Thilda några timmar så mamma och pappa var ute och gick med henne. Planen var att jag också skulle med, men jag stannade hemma för att jag skulle plugga. Dock somnade jag och vaknade halv nio och ni kan ju bara glömma att jag öppnat en skolbok sedan dess. Borde egentligen gjort det. Fasen min förändrade pluggplan sprack en aning...

Förresten, engelska nationella idag var väl ingen större match, eller vad tycker ni?


Onsdags plans

Härligt solen skiner och temperaturen visar 16,6 grader! Jag lyssnar på studio 107,5  och har nyss gjort klart geografi-arbetet. Det enda som behöver göras är att strukturera upp det lite. Eftersom vi har nationelltprov i engelska imorgon då vi egentligen har geografi, flyttade han fram det till nästa onsdag istället, men jag lämnar in det imorgon ändå. Varför ha det hängande över sig när man kan få det ur världen?

Nu ska jag iväg och träna min dansgrupp och efter det en idrottskola, lite extra cash är alltid gött att ha! Just det ja, jag lovade ju den att leka extra mycket denna gång på träningen...
När jag kommer hem ska jag kolla på Guldkompassen på engelska utan text för att öva in tänket inför engelska provet imorgon, haha. Ciao!

Invigning av skor

81424-141
Bild: Skopunkten.se

Idag inviger jag skorna ovan. Det är mitten av april nu så jag kände att det var hög tid att börja använda ballerina. Invigde ytterligare ett par ballerina igår, ett par röda i lack från Clarks som jag fick av mormor i söndag. Känner att jag börjar slå på stort nu, haha. I helgen hade tre par oanvända vår skor i mitt rum som bara stod och väntade på att få börja användas. Som den skogalning jag är så kunde jag inte motså att börja använda dem!

Snack på kvällskvisten

Jag har kommit en bit på geografi-arbetet idag som jag hade tänkt. Planen var att göra klart det, men jag har inte hittat tillräckligt med information. Arbete som vi ska göra är om världens grödor och jag ska skriva om melon. Arbete ska vara på max en A4, så det är en enkel match!

Provet som vi hade idag var nog det konstigaste och svåraste jag haft. Ja, det går inte att beskriva riktigt hur det var. Som Fanny och jag kom överens om man visste inte om man skulle skratta eller gråta under provet. Well, det är skönt att ha det avklarat i alla fall, en riktig lättnad!

Det enda som är kvar denna vecka är geografi-arbetet och engelska nationella på torsdag. Sedan så ska jag börja öva till historia-provet. Jag måste lägga om min pluggplan. 

Ska gå och lägga mig nu, var trött redan vid klockan nio. Kollade på DH, men det var ett avsnitt som jag redan sett. Det var faktiskt pappa som påpekade detta, haha. Jag insåg sedan att efter det avsnittet så kom premiären, men då var jag inte så sugen på att kolla.

Nej, godnatt gott folk! 

Killben?

81424-140
Bild: Jag posar hej vilt hemma hos min faster och Johan får agera fotograf

För någon vecka sedan sa min kära lillebror Johan "Vafan Emma, du har ju riktiga killben! Dina knäskålar är ju as stora"
Jag kollade då förskräckt ner på mina långa ben för att se om hans påstående stämde och jag kunde inte riktigt hålla med. Visst sedan jag började på gymnasiet och började gå till skolan har jag faktiskt fått väldigt bra vadmuskler. Självklart har dansen hjälpt till en hel del. Annars så tycker jag inte att jag har killben, haha.
Nu är det upp till er, har jag killben eller inte? Dock syns det väl inte så bra på bilden, men ni får försöka svara ändå.

Pratade nyss med Clare och hon skulle iväg till Jacob nu, jag vill också!

Next: Desperate Housewives!

15 april

Sitter på samhällskunskapslektionen nu och samlar information inför ett ekonomi-arbete som vi ska göra. Vi har fått en vikarie som vi ska ha i tre veckor och hon är verkligen toppen!

Nu i eftermiddag är det religionsprov som gäller, ett prov som jag tror hela klassen fasar över. Jag pluggande ända till klockan 01.40 i natt, inte så bra. Saken är den att jag började plugga redan förra tisdagen, men eftersom helgen bestod av så himla mycket olika saker så kom pluggandet i skym undan. Vi har historia-prov på måndag och till det provet ska jag kunna som ett rinnande vatten.

Usch, jag vill bara ha gjort provet nu.


Måndag, igen...

Jaha ja, då var det måndag igen och måndagar är vi minsann inte så förtjusta i! Helst av allt skulle jag vilja ligga nerbäddad i min säng, men det är bara att drömma om. Istället ska jag nu pallra mig till skolan, jag hoppas att promenaden dit gör mig lite piggare.

Jag vill ha skoldagen avklarad, men ändå inte för att då är det pluggande som väntar. Att man aldrig ska få en lugn stund!


Helt slut

Jag är verkligen helt slut! Det har varit en toppen helg, men oj vad det tar på krafterna. Har inte fått någon toppen sömn på hela helgen, så jag skulle kunna gå och lägga mig nu. Tyvärr kan jag inte det utan jag ska fortsätta att plugga religion, har prov på tisdag.

Dagen idag har bestått av lite shopping. Två tröjor, en klännig och två par skor. Igår var det snö, men nu ser det ut som våren kommit tillbaka igen. Denna gång hoppas jag att den är här för att stanna. Jag trotsade vädret idag och hade mina rosa Gant-tygskor utan strumpor i.

Nej, back to work!


Fullt ös här hemma!

Jösses, säger jag bara! Här hemma är det verkligen fult ös, folk är vart man än står, men jag klagar absolut inte!
Nu är det dags för mat, men det var så mycket folk i köket så att jag smet undan, haha.

Känner att jag börjar bli mer och mer taggad inför ikväll och min utklädnad är klar. Det blir teskedsgumman. Temat är nämligen Tv/Film, visste inte riktigt vad jag skulle vara, men jag hoppas att detta funkar.

Nej, back to the food!

Intensiv och händelserik helg ligger framför mig

Det blev inte att jag hann med något bloggande igår. Morfar var nämligen här och hjälpte mig inför matteprovet jag hade imorses och sedan så var jag över hos Hanna en sväng på kvällskvisten. Det var ett tag sedan Hanna och jag sågs, men vi hade väldigt kul! Snackade på som bara den, haha.

Idag kommer släkten från Stockholm hit eftersom lilla Thilda döps imorgon. Sedan så har vi två födelsedagsbarn i familjen denna helg. Johan fyller 13 år idag och pappa fyller 47 år på söndag. Ikväll så ska vi ha kalas för Johan och då blir det huset fullt med folk. Senare på kvällen vid 22-tiden så ska jag iväg på ett annat party. Så det blir partande för hela slanten idag!

Jag har en intensiv och händelserik helg framför mig, vilket jag ser fram emot! Dock så måste jag klämma in religionspluggande eftersom jag har prov på tisdag, som tur är började jag läsa sidorna redan i tisdags. När jag fräschat till i mitt rum innan Tessan, Henke och Leo anländer så ska jag plugga lite. Denna helg måste jag verkligen ta tillfällena när de ges, haha.

Nu ska det bli slut på mitt snackande och jag ska gå ner och möta Sandra vid skåpen. Ciao! 

Her own design

Mamma har sytt klart min klänning idag och hon ändrade om mönstret till sin egna design istället. Självklart blev den otroligt bra, men med de skillsen hon har så kan man vi inte förvänta sig något annat! Att hon gått på Nordisk Designskola märks verkligen.
Nu hänger den så fint på min garderobsdörr och jag kan inte göra annat än att sitta och beundra den. Längtar till lördag, då jag får inviga den. Ska försöka att lägga in en bild på den då med.

Nej, nu är det bedtime som gäller!


Födelsedagsbarn

A&E
Bild: Älskade Anton och jag(Ja, jag ser fortfarande lika konstig ut på bilden)

Idag fyller Anton, som är en av mina bästa vänner, år. Skickade ett sms till honom imorses och sedan nu ikväll så slog jag en pling till honom. Vi satt och pratade ett väldigt bra tag och jag kände hur jag började sakna honom mer än vad jag redan gör. Det var 4 månader sedan vi sågs sist, det är verkligen en evighet sen!

Anton är verkligen helt underbar på alla sätt och vis. Han är otroligt roligt, omtänksam och framför allt gullig. Han är verkligen en sån person som kan komma fram och säga "Vad fin du är" på ett sådant sätt så att man känner att han verkligen menar det.

Ja, utan honom vet jag inte riktigt vad jag skulle gjort.

En beställning trots allt

Det blev att jag beställde klänningen i alla fall, kunde inte hålla mig! Jag beställde storlek 40 eftersom det var den minsta, så om den är på tok för stor så får jag ta att sy in den, inte mer med det. Leveransen är inte förens den 25:e april, men jag vill ha den nu! Tänk den, ett par marinblå tights och mina vita Henri Lloyd tygskor. Åh...

Blå vit sommar dröm

81424-139
Bild: ellos.se

I fredag så kikade Sandra och jag runt på lite olika sidor och då såg vi klänningen ovan som jag fastnade för. Såg sedan igår i Englas modeblogg att hon hade lagt in en rabattkod till den så att man kunde köpa den för 99 kr istället för 199 kr. När jag väl gick in på Ellos idag för att kika lite mer på den så fanns bara storlekarna 40-48, vilket är på tok för stort. Det var synd, för jag var lite sugen på att beställa hem dem. 99 kr är ju ingenting för en sådan söt sommarklänning! Den är både fräsch till jeans och tyg skor, som till brunbrända ben och ballerina!
Well, jag får väl hoppas att det senare finns i mindre storlekar...

Fan vad nice!

Fan vad nice, min kompis Bauhn har hjälpt mig med mitt engelska tal och det är grymt! Min engelska lärare kommer att trilla av stolen, eller ja nästan i alla fall. Jag hoppas att detta kommer att vara ett plus i kanten till mitt MVG som jag ska kirra!


"Vi längtar alltid hem till Långö 55!"

Lovisa & jag
Lovisa och jag på väg till Källviken igen efter en dag på Koster

Igår pratade jag i 2 h och 10 min med bruden ovan, alltså Lovisa. Vi hade ett mycket givande samtal måste jag säga, haha. Som ni säkert listat ut så hann vi prata om allt mellan himmel och jord under dessa timmar. Jag fick väldigt många flashbacks när vi pratade en massa minnen, sommar minnen.
Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva denna kära vän till mig. Det är liksom svårt att finna passande ord för hon är verkligen helt amazing!

Jag skulle kunna sitta här i timmar och berätta om en massa upplevelser och minnen, men det ska jag inte göra, även fast det är väldigt lockande. Jag avslutar istället inlägget med något som ni inte kommer begripa er på, men Lovisa hon vet!

"Vi längtar alltid hem till Långö 55!"

Flasha med cashen eller personen bakom dem?

När jag skrev om snö i förra inlägget fick det mig att tänka på en lite små rolig sak som en vän berättade för mig för ett litet tag sedan.

Där han bor så hade det vart en som hade haft en After ski-fest. En kille som var inbjuden till denna fest hade då kvällen till ära köpt ett skidset från Armani för  18 000 kr, till råga på allt så hade han anlänt till festen i limousine. Ja, den killen hade nog satsat på att imponera på folk denna kväll och jag tror faktiskt att han lyckades ganska bra måste jag säga. 

Jag blev verkligen full i skratt när jag hörde detta och jag undrar vem denna kille hade tänkt att imponera på. En sådan här sak tror jag att alla blir lite små imponerade av, men det ligger verkligen på gränsen till för mycket. Det finns alldeles för mycket folk runt om i världen som tror att de kan imponera på folk med pengar och dyra saker. Visst, till en viss del blir man imponerad det kan man inte sticka under stolen med, men man kan också tycka att det blir alldeles för mycket. Om man nu vill imponera på folk på det bästa sättet så tror jag inte det är att flasha med cashen, utan att flasha personen bakom dem!

Snow in April

Idag när jag vaknade och kollade ut genom fönstret möttes jag av att det låg lite snö på vår gräsmatta. Ingen vidare syn vill jag lova, dock har det regnat bort nu.

Klockan 14.30 är det uppvisning som gäller och kommer vara där enda till klockan 17, så nu innan jag åker dit ska jag försöka att lägga upp en bra plugg-plan. Ska nämligen både prata med Lovisa och Clare i telefon när jag kommer hem och det kan ta tid, haha. Nej, nu ska jag hoppa hur min sidenmorgonrock och ta på mig något annat, så att jag kan ta tag i denna dag. Måste städa mitt rum, så jag kanske ska börja med det först?


Mor fränare än dotter

Mamma, Johan & jag

Lade in bilder från mammas och pappas kamera och fann lite trevliga bilder. Bilden ovan fann jag och den är tagen av min kära far när vi var i Stöten, Sälen. Fasen, mamma ser fränare ut än vad jag gör, det här är illa, haha.

The bracelet

Armband
Bild: Armbandet från Accessoara, bortse gärna min bleka arm

Detta är armbandet jag köpte på Accessoara och jag stor trivs med det! Har fått en hel del beröm för det och det är alltid kul. Nu är jag själv väldigt sugen på att göra något liknande. Var inne på Pärlshopen när jag var i Stockholm, dock köpte jag inget, men hämtade lite inspiration. Var inne på en pärlbutiks hemsida som finns här i stan och det ser ganska lovande ut. Så jag ska försöka hinna med ett besök dit i veckan eller något.

Good saturday!

Det var lite små jobbigt att gå upp imorses, men jäklar vad skönt det var efter att man tränat! Att träna två och en halvtimma på morgonkvisten var minsann inte fel. Jag var helt skär i hela ansiktet när jag kom ut ifrån hallen och jag kände verkligen att jag kämpat. Vår tränare frågade ifall jag övat hemma för att hon tyckte att jag var så duktig, score! Sanningen var att jag inte övat något och hade inte tränat på två veckor, haha. Känner att det börjar bli kul med dansen igen! Det är väl som med allt annat, det går i perioder, men jag är fortfarande inne på att ta en paus till hösten. Imorgon är det uppvisning som gäller och det ska bli kul, första gången jag kommer att göra med Royal-dräkten, nice. Får nog ta med kameran tror jag allt och föreviga detta.

Direkt efter träningen så åkte mamma och jag och kollade på tyger. Vi fann både tyg till mig och henne, även mönster, så imorgon blir det till att knepa och knåpa här hemma. Tanken är att vi ska ha klänningarna på Thildas dop på lördag. Tror att de kommer bli kanon snygga!

Spelade TV-spel med min kära lillebror Johan en stund, men det slutade att jag somnade i hans säng. Tydligen lovade jag han att han fick vara inne på min dator, detta har jag tyvärr inget minne av, haha.

Känner att det vart en riktigt bra lördag även om jag inte gjort överdrivet mycket. Som pricken över i:et så simmar nu god panerad fisk, potatis, smarrig sallad och limesås i min mage. Tänkte ifall ni ville veta...

MGMT - Kids



Fann denna låt tidigare ikväll på en blogg och tyckte att den var riktigt skön!

Trötthet hängande över mig

Elin och Fanny är hemma hos henne och myser idag. Jag fick förfrågan om jag också ville haka på, men eftersom jag ska upp ganska tidigt imorgon och fortfarande inte är riktigt bra efter matförgiftningen så stannade jag hemma. Mamma hörde av sin bästa vän igår att det kan ta upp till en vecka tills man är riktigt återhämtad efter en matförgiftning. Jag mår ju bättre än vad jag gjorde i början av veckan, men det hänger en otrolig trötthet över mig.
Oj, vad trevligt att ni fick ta del av detta denna lördag kväll!

Förresten, religionsprovet blev framflyttat en vecka. Då behöver inte jag råplugga denna helg som det egentligen var tänkt, score!


Moster har ursnygga nya jeans

Min moster var förbi här hemma en snabb sväng idag och hon visade upp ett par nya jeans hon köpt. Hon var ursnygg i dem och nu är jag också lite sugen på sådana. Frågan är vart hon köpt dem...

Planen om att gå och lägga sig i tid idag gick ju åt skogen. Allt är internets fel! Man kan ju sitta här i timmar och hitta nya intressanta saker hela tiden...

The next singstar?



De senaste dagarna har jag lyssnat mycket på With you med Chris Brown. Fann denna fantastiska video med en kille som heter Justin som sjunger den. Wow, säger jag bara! Den killen kan inte vara gammal, men så otroligt duktig! Cravings efter att ha en pojkvän som kan sjunga så bra framkallas vill jag lova.

Känner att jag får ta att börja läxa upp min kära lillebror Johan i tid, så tjejerna faller för honom ännu mer, haha. Han är faktiskt väldigt duktig på att sjunga och vår sång tallang har vi nog fått ifrån vår kära mor. Ja, jag har faktiskt ett förflutet som körmedlem. Var med i kör ifrån ettan någon gång till åttan tror jag att det var om jag inte minns fel. Har sjungt solo ett flertal gånger och sjunga är något jag verkligen gillar.
Att jag gått i kör och grejer kan man minsann inte tro när jag går runt i skolan och sjunger på alla möjliga låtar, haha. Senast idag hade Fanny, Sandra och jag "Thank you - Amy Diamond" på huvudet och den gick minsann på repeat. Vågar knappt räkna hur många gånger vi sjöng den, haha. Det bästa var att vi sjöng ett och samma stycke hela tiden, det vi kunde bäst, haha. Bäckängs nya artist-trio kanske?

Känner att jag har ett litet projekt framför mig i form av att läxa upp min lillebror i sång, haha. Fortsättning följer som det så fint heter!

Ingen kraft eller ork

Känner att jag inte riktigt hämtat mig efter min matförgiftning, är verkligen helt slut om dagarna efter skolan och deta enda jag gör då är att sova. De senaste två dagarna har jag börjat plugga klockan 21 för att jag inte haft någon ork att ta tag i det och det är illa. Det skulle egentligen vart bra om jag gjort en del matte idag, men jag har helt enkelt inte orkat. Det får helt enkelt bli ett senare problem. Efter vi shoppat skor sov jag. Mamma och jag var inne på att gå ut och gå, men jag kände att jag var för trött. Jag hoppas att jag hämtar mig nu ganska snabbt för nästa vecka är minsann inte att leka med. Vi har ett religionsprov på tisdag som är på 90 sidor och sedan matteprov på fredag, visst låter det härligt? Jag har inte börjat plugga på något av det, smart drag där. Jaja, får ta tag i religionen efter skolan imorgon, har ändå inget planerat. Nu ska jag börja plugga stenhårt redan från början. De blir annars lätt att man inte läser så mycket de första dagarna och kör stenhårt de sista dagarna och det är ingen höjdare. Känner ni igen er?

På lördagmorgon är det träning från kl. 9-11.30 som gäller och därefter blir det minsann att plugga stenhårt. På söndag är det uppvisning från kl. 14.30-17.00, så jag måste lägga upp det på ett bra sätt allt ihop. Det ska bli otroligt skönt med träning på lördagmorgon. Dels för att man kommer igång på morgonen och att man är förhoppningsvis pigg resten av dagen och kan ägna den åt i det här fallet plugg, vilket är mindre kul. Eller inte kul alls...

Fasen, nu tillägnar jag plugg åt ännu ett inlägg, det här vådar inte gott. Pluggandet tar snart över mitt liv, om det inte redan gjort det...


Varje gång jag sätter på vår vattenkokare

Varje gång jag sätter på vår vattenkokare tänker jag tillbaka på den kvällen då Lovisa, Anders och jag drack sammanlagt tre liter te. Ja, ni läste rätt, tre liter. Det var minsann inte illa pinkat av oss. Ja, detta kan man nästan ta ordagrant för att jag sprang på toaletten flera gånger under den kvällen. Anders var inte så mycket bättre han heller, fast jag var värst. Ja, den kvällen/natten är minsann ett bra minne! Vi tre satt och hade ett väldigt trevligt talk om allt mellan himmel och jord med te och tända ljus, medan de andra körde sanning och konsekvens, haha.

"Varje gång jag sätter på vår vattenkokare" kan ju misstolkas...

Stekte. Förlåt mig schtekte ska det ju stavas!

81424-135
Bild: Jag i Puerto Banus, Spanien i somras

Ingen kan ju ha undgått det fina vädret som har kommit nu, hoppas bara att det kommit för att stanna. Vädret som var idag var helt underbart och det är jag minsann inte ensam om att tycka. När Fanny, Sandra, Josse och jag gick ifrån skolan idag så satt folk längs husväggen med solglasögon och glassade. Eller stekte som vissa föredrar att kalla det. Förlåt mig schtekte ska det ju stavas också till råga på allt, haha!

Än har jag varken invigt mina ballerina eller mina solglasögon från Ray Ban för säsongen. Kanske är dags att börja tänka på det? Är sugen på ett par nya solglasögon ett par i aviators hade inte suttit fel.
By the way så var mamma, Johan och jag på skoshopping idag. Så här hemma finns nu två par nya skor. Ett par puderrosa ballerina och ett par marin inspirerade skor. I ballerina/lofers/gamla seglar skor modell, hänger ni med på vad jag menar då? De är sådana som man vid första synen tvekar på ifall de är snygga eller fula, jag bestämde mig för att de var snygga. Det var faktiskt Johans om tyckte att jag skulle ha dem, haha. Eftersom jag älskar marint så kände jag att jag inte kunde tveka.

"Emma, fan vad du ska vara nyttig hela tiden!"

Fasen, jag som inte skulle äta godis idag, men det gjorde jag i alla fall. Det är lite konstigt med mig för att ibland kan det stå en stor och inbjudande godisskål hemma i vardagsrummet och jag kan knappt titta åt den utan bara gå förbi. Andra gånger kan jag bara gå loss. Eller ja kanske inte riktigt så vilt, men ni fattar poängen.

Egentligen så behöver jag inte tänka på vad jag stoppar i mig, men man vill ju ändå äta någorlunda sunt, haha. Min bror som är väldigt vältränat och hockeyspelare älskar pizza, godis och en massa onyttigheter. Om han skulle välja skulle vi äta pizza varje torsdag, om inte mer! I tisdags så var han sugen på McDonalds och mamma frågade mig ifall jag ville ha det. Mitt svar var då att jag ville ha någon smarrig sallad eller något istället. Då utbrast Johan: Emma, fan vad du ska vara nyttig hela tiden!

Ibland struntar jag i vad jag äter, men ibland tänker jag efter mer. Tränar man och äter någorlunda bra så spelar det ju egentligen inte någon större roll vad man stoppar i sig. Mitt motto är egentligen: Ät det du tycker är gott och unna dig för att du lever bara en gång!
Men ibland så kan jag ändå få lite ångest om man smällt i sig en massa, onödigt men sant.

TT-språket

Sitter nu på svenskan och vi går igenom TT-språket, faktiskt ganska intressant. Enligt TT så ska man skriva idag som två ord, alltså i dag även imorgon som i morgon. Ja, och även igår m.m.  Detta berättade vår svensklärare för oss redan när vi började skolan i höstas. Så om ni har lagt märke till det i bloggen att jag skriver det som två ord så vet ni varför, dock känns det mer naturligt att skriva ihop orden, men nu har det blivit nästan som en vana att skriva det som två ord. Nej, nu ska återgå till svenskan!


Let's twist again!



Kom och tänka på denna låt alldeles nyss. Den får mig att tänka på alla pubaftonar i Strömstad!
Let's twist again like we did last summer!

En enda stor röra

Min mamma är världens gulligaste, i dag när jag kom hem så hade hon städat mitt rum som tidigare såg ut som en enda stor röra!

"Hatt!"

Någon dag förra veckan när jag kom hem berättade Henrik en kul sak. Leo tycker jämt att min väskor och saker är väldigt spännande. Har han inte min resväska som en häst så lägger han sig på den, springa runt på den funkar också fin för honom, haha. I alla fall så hade han gått loss på min påse med smutstvätt, som det som tur var inte var så mycket i. Han hade då funnit mina trosor och satt dem på huvudet sedan hade jag gått ut till Henke i köket och sagt: "Hatt!"

Berättade det för mamma och pappa och de fick sig ett gott skratt vill jag lova. Mysigt för Leo att han drog på sig mina använda underkläder på huvudet, hahaha. Som tur var hade jag duschat på kvällen och endast använt dem på natten, men ändå, haha!

Frustration

Clare och Jacob hade gått en långpromenad ute i Saltis i dag och hon hade gått runt i ett par fräscha ljusa jeans och väst bara. Sedan hade de suttit vid en brygga och njutit.
Åh, vad jag hade velat vara med dem då när hon berättade det för mig. Både Jacob och Clare är verkligen helt underbara! Jag vet inte vad jag ska ta mig till för att jag är så frustrerad över att jag inte bor ute i Saltis med dem!  

Förresten, jag har bestämt mig, det är inte alls lika skönt att vara hemma längre. Jag vill tillbaka!


I'm back to reality

I'm back to reality again! Känns både skönt och inte att vara hemma, hade ju inte tackat nej att stanna kvar i det fina vädret och umgås med mina vänner.
Blev någon form av matförgiftad natten till lördag, vilket var mindre kul då jag inte hade någon kraft att göra något på hela lördagen. Tur i oturen hade jag inte planerat att träffa någon vän, men däremot hade Tessan, Netan och jag planerat att åka ut till Sickla Köpkvarter. Eftersom jag inte mådde bra så stannade jag stanna hemma, det enda jag gjorde den dagen var att sova. Nej, nu ska jag inte gå in mer på det för nu är jag frisk igen, var dock hemma från skolan i går.

De dagarna jag var i Stockholm var toppen! Saknar alla vänner redan. De jag träffade var Clare, Anders, Sofia och Tobbe. Sedan söta Leo, Tessan och Henke såklart. Ja, det var ett par mysiga dagar i alla fall. Har tyvärr inte bokat in nästa gång jag ska träffa dem alla, men jag hoppas att jag hinner innan sommaren.