Två

Det var bra att Louise rättade mig i inlägget om balen. Det är inte alls tre år kvar, det är ju två!

Vattenskidor

Åh, det har varit en helt fantastisk dag idag! Har varit ute med min kusin Lollo och hennes son Anton vid Vattenskidklubben hela dagen, sov hos dem från igår till idag. Ute på Vattenskidklubben var det hur nice som helst! Åkte vattenskidor för första gång idag, det tog väldigt många gånger innan jag väl kom upp, men sen så klarade jag det minsann! Det svåra är inte att åka, utan det är att komma upp. Det är så himla mycket man ska tänka på. Man ska låta båten dra upp en och inte ställa sig för tidigt, ha raka armar, böjda ben och en rad andra saker. Ja, ni märker ju att det är mycket man ska hålla koll på.

Vi har inte bara åkt vattenskidor, utan vi har solat, badat(utan våtdräkt) och grillat. Har varit helt underbart att slippa behöva tänka på skolan, amazing! När Lollo frågade igår ifall jag ville följa med var jag tvungen att tänka efter ifall det inte var något jag skulle plugga på, men det var det ju inte. Ja, det har varit en jättemysig dag verkligen. Det jag ska göra nu är att duscha, äta och bara ta det lugnt, skönt!

Grattis mamma!


Bild: Älskade mami kisandes i solen

Idag fyller min älskade mamma år, tusen grattiskramar till dig! Här hemma vankas det allstå snart kalas vilket ska bli väldigt mysigt. Det var tänkt att jag skulle gå ut efteråt, men jag är inte alls taggad. Får väl se hur det blir, men jag tror jag stannar hemma.

Nyss åkte min granne och vän Emma iväg till sin bal, hon var verkligen jättefin! En snygg kavaljer hade hon minsann hittat sig också. Blir nästan att man längtar till man ska ska gå på balen, men än är det tre år kvar...
Det är lite synd att jag inte kan se Sven Eriksons bal idag, men på tisdag är det Bäckängs och det får man minsann inte missa. Man vill ju gärna se folk på sin egen skola.

The Fashion War

Nämnde igår att jag ska vara ledig imorgon och nu tänkte jag tala om varför, för er som är nyfikna. Det är nämligen så att jag ska gå modell för en tjej som heter Jessica, hon går ut textil och konfektion nu nästa vecka. Som projektarbete har alla som går det en modevisning som heter The Fashion War, där de designat och sytt alla kläder själva. Sammanlagt kommer det att vara fyra visningar, vilket gör att jag kommer att vara borta hela dagen. Vi ska vara där vid kl. 8 och sista visningen är kl. 20. Ja, det blir en lång och tuff dag, men jag antar att den blir väldigt rolig! Jag får ta med kameran och sedan kanske slänga upp lite bilder här i bloggen.


Två timmar spenderade på rea

Kom hem för ungefär en timma sedan, har nämligen vart på JC-rea med Elin. Jag brukar aldrig handla på JC, inte Elin heller, men vi gav det en chans och det var tur det! Med mig hem fick jag en vit kortärmad blus och en rutig klänning i marinblått, rött och vitt. Älskar marint så det var ingen tvekan om att jag skulle köpa den. Köpte även en T-shirt till Johan, visste är jag en hygglig syster?
Vi gick till rean vid kl. 18 och kom ut därifrån två timmar senare, ena timmen gick åt till att stå i en mils lång kö. Nu känner jag mig inte allt för fräsch trots att jag duschade i morses. Efter en hel dag i värmen är man inte riktigt på sin fräschaste sida, haha. Strax ska jag bege mig in i duschen och sedan ska jag lägga mig och läsa min engelskabok. Den är det enda plugg jag har kvar denna termin, score!


Illustration


Bild: Monkigirl.se

Den här T-shirten från Monki skulle jag mer än gärna bära tillsammans med mina ljusrosa byxor från Boomerang som jag tänkt ha imorgon. Att åka till Göteborg har länge stått på tapeten, men det har inte blivit av. Man får kanske ta att pallra sig dit någon dag i början på sommarlovet, eller ännu tidigare hade minsann inte suttit fel. Känner nämligen ett starkt behov av att besöka Monki, dock brukar jag ha oturen att aldrig hitta något när jag väl åker dit...

Förresten så har jag faktiskt tänkt att göra mig en egen T-shirt med illustration på, om allt går som det ska så tror jag att den kommer att bli bra. Kanske blir ett litet projekt jag pysslar med i helgen?

00:00

Jaha, då har klockan blivit 00:00 det blir ofta så att man har så mycket att göra med skolan så att man får sitta till sent på kvällarna. Har suttit och skrivit en debattartikel om korallrev som ska vara klar tills imorgon. Det som återstår på den är endast lite fin lir och det gör jag på lektionen imorgon, vi får nämligen den två timmars långa lektionen på oss också.
Nu är det enda jag har kvar i pluggväg är att läsa ut en engelskabok som jag sedan ska ha prov på. De andra ska ha skriftligt, men eftersom jag kommer att vara ledig på torsdag ska jag få göra det muntligt på fredag. Jag kan berätta för er senare varför jag kommer att vara ledig, hehe.

Nu ska ska jag krypa till kojs!


Money, money, money

Mamma var inne och kollade ifall min tränarlön hade kommit in och det hade den, äntligen! Jag trodde att den skulle vara på 1200 kr ungefär, men där hade jag fel. Den var på 1900 kr, score säger jag bara. Sedan imorgon får jag min månadspeng också, snacka om cash flow, haha.

Ja, ni reagerade säkert på det med månadspeng, men jag vill hellre ha det än studiebidraget. Jag har listat ut att det gynnar mig mer att få det i stället för att få studiebidraget och betala allt själv. Om jag nu skulle ha studiebidraget så skulle det ta väldigt lång tid att spara ihop till vissa av de sakerna jag har. Visst, det kan vara positivt på ett sätt då man får se hur det verkligen är.
Så länge mina älskade föräldrar tycker att det fungerar bra så som vi har det nu, så är jag glad! Även fast jag har föräldrar som betalar det mesta så håller jag faktiskt väldigt bra koll på mina egna pengar också, så ni inte tror att jag går och strör pengar omkring mig...


Många och ibland inga

Jag känner att min uppdatering i bloggen går i perioder. Vissa dagar kommer inlägg efter inlägg, medan de en annan dag kan komma ett eller inget. Får se till att bättra mig i sommar, haha.
Har haft en ekonomi-prov idag, så det var därför jag inte bloggade något igår. Lade den tiden i stället på att gå ut och springa med pappa. Vi är allt ett bra team han och jag!


Låttips en söndag kväll

Sitter och lyssnar på "Det snurrar i min skalle - Familjen". Ja, det är precis den låten som jag gjorde bort mig en smula till, haha. Den är i alla fall grymt skönt, så den rekomenderar jag verkligen!

In my best party mood


Bild: Jag i mitt bästa party mood. I bakrunden ser man även Wiktor.


Loggade nyss in på Facebook och såg att Olivia tagat en bild på mig. Den är från igår då jag var på topp mitt under allt dansande. Om jag inte minns helt fel så var det Fanny som tog bilden. Visst var det så vännen?
Jag kan fortfarande inte smälta gårdagen, det var så himla roligt! Verkligen roligaste kvällen på flera månader.

Var ju ute och åt middag idag och oj vad gott och mysigt det var! Verkligen en perfekt avslutning på en underbar helg. Synd bara att pluggandet ska förstöra allt...


Party mood

Jag har fortfarande party moodet i kroppen sedan igår kväll, men det är väl bra när jag ska ut och äta Mors-dags middag med familjen, mormor, Jalle och min mosters familj senare idag.


"Det snurrar i min skalle"

Oliver och Fanny bläddrar igenom iPoden för att bestämma låt:

Fanny: "Det snurrar i min skalle"
Jag: "I min med!"
Fanny och Oliver brister ut i ett as garv och gör high five.
Jag: "Vaaad?"
Fanny: "Hahahahaha, låten "Det snurrar i min skalle"
Jag: Jaha...(känner mig dum)
Oliver: Det är bra, hahahaha.
Sedan brister vi ut i as garv igen och börjar dansa


Roligaste kvällen på länge!

Åh, det var verkligen en helt underbar kväll igår, verkligen roligaste på länge! Först var Elin, Fanny, Oliver, Foffe och Wiktor hemma hos Elin, även fast vi inte var så många så hade vi jättekul. Det blev inget Eurovision för vår del utan vi hade på egen musik och dansade till den i stället, dock hade vi på det på TV:n, men inget ljud, haha.
Senare sen på kvällen så kom Olivia, Yasmine och gänget. Då blev det ännu mer drag och det blev ännu roligare!
Kvällen avslutade vi alla på McDonalds, där halva stan var. Kom hem någon gång vid tre tiden tror jag att det var, ändå gick jag faktiskt upp kl. 10 idag, inte illa för att vara mig, haha.

Rapport

Nu ska jag ta mig en dusch och efter det sätta mig ute på altanen, måla naglarna och plugga, ciao!

Cleaning

Har städat i mitt rum nu, det var verkligen välbehövligt. Har även tagit in några syrener och ställt på skrivbordet ifrån syrenbusken som vi har på tomten. Så nu doftar det fräsht i rummet och inga dammtussar syns till, hoppas jag...


Vänsterställd

Jag får spader att bloggen har blivit vänsterställd, alltså att man inte ser bakrundsbilden lika mycket på varje sida. Jag har fixat och trixat med detta, men det funkar inte att ändra. Jag ska försöka att fixa i ordning detta nu hade jag tänkt.


Varm i hjärtat...

Var nyss ute och lämnade lite saker i bilen och då mötte jag min nya kompis, Mille. Han är min granne och är två år, hur söt som helst. Igår snackade vi en massa och vi pratade även lite nyss, haha. De är för söta de där små.
När jag såg Mille så kom jag och tänka på mitt gudbarn Leo. Jag saknar den lille krabaten, om mindre än en månad fyller han två år. Vart har dessa två år tagit vägen? Jag tyckte att han var en liten bebis nyss, jag kan tänka mig hur Henke och Tessan känner, hehe.

Fick ett urgulligt vykort ifrån Leo förra veckan. Framsidan bestod av han själv sittandes på deras balkong, sötnos! På kortet stod det att de ska flytta och att han hade fått sina föräldrar att flytta närmare mina vänner i Saltsjöbaden. Han hoppades att jag kommer och hälsar på snart, när jag kommer ska jag få bo i hans rum. När jag fick det kortet blev jag verkligen hur glad som helst. Tänk att sådana småsaker kan göra att man blir alldeles varm i hjärtat...

Skymtar ni Afrika?


Bild: San Pedro de Alcantara, Spanien

God morgon! Det är lördag och solen skiner för fullt utanför fönstret. Pappa har nyss klippt gräset så doften av nyklippt gräs har spridit sig i mitt rum och jag kan inte göra annat än att längta till sommarlovet!

Sitter och kollar igenom en massa bilder ifrån sommaren 2003 och frammåt. Just nu håller jag på att kolla igenom bilderna sedan vi var i Spanien förra året, oj vilken bra resa det var! Man får verkligen flashbacks när jag tittar på bilderna. Bilden ovan är tagen ifrån lägenheten, ifrån den har man en fantastisk utsikt. Om det är riktigt klart ute och om man har tur, så kan man skymta Afrika. Om jag inte har helt fel så kan man även göra det på denna bild också. Där det är lite ljusare blå, ovan för havet, ska Afrika vara. Ser ni?

Bikini

När mamma och pappa kom hem efter att varit och handlat, jag följde nämligen inte med, så hade de med sig ett paket hem till mig. I paketet låg det en bikini som jag spanat in, den är blommig med vit botten. Förra året körde jag med bandeau överdel och är samma som gäller i år igen. Tycker att det är skönt att slippa ränderna som man får av trekantsbikini. Använder trekantsbikini lite till och från, dock är det inte så snyggt att ha det när man skapat sig en bränna utifrån bandeau överdelen, men vad gör det om hundra år? haha

Imorgon eller på måndag så ska jag köpa mig en till bikini i samma modell, fast annat mönster. Ska faktiskt köpa mig en leopard-överdel, det låter jättetacky, men med svart nederdel tror jag det kan bli fint. Eller jag hoppas i alla fall det!
Anledningen till att jag köper en till är för att jag åker till Grekland om 27 dagar, visst det är ett litet tag kvar, men de veckorna kommer att gå snabbt! Köper inte ytterligare en bikini endast i det syftet, utan jag tycker att det är roligt att byta också. Sedan är det inte så himla nice att ligga med en blöt bikini, haha.

Pjamasbyxor in the store?

Jag ligger i pjamasbyxor och ska strax åka iväg och handla med mamma och pappa. Kanske en bra idé att byta om?


Run as fast as you can!

Idag har pappa och jag varit ute och sprungit 5 km, så himla skönt! Vi har bestämt oss för att börja springa två gånger i veckan. Vi får väl se hur det kommer att gå, men jag tror att vi fixar det. Det är alltid lättare att vara två för då kan man pusha varandra. Jag var helt illröd i hela ansiktet när vi sprungit klart, men pappa såg inte alls anfådd ut, men det var han, haha. Det kändes som om kroppen fick sig en riktig genomkörare!

Nu ska jag har nyligen duschat, körde peeling och kittet. Så nu är jag fit for fight för geografi-pluggandet, vi har nämligen prov imorgon. Att vi var ute och sprang gjorde verkligen susen för nu är jag jättepigg och redo för att plugga. Hur många gånger är man redo för att plugga liksom?

Kirsten Dunst for Miu Miu


Bild: miumiu.com

Bilderna som Kirsten Dunst tagit för Miu Miu s/s08 är verkligen lovely!
När bilderna var nya och spreds runt om i bloggvärlden tänkte jag inte så mycket på dem, men sedan jag besökte Miu Miu's hemsida förra veckan fastnade jag för dem rejält.
Det är något speciellt med bilderna som man inte kan sätta fingret på. Det är någon slags mystik som vilar över dem.
Det är svårt att förklara, men fantastiska är de i alla fall.

Kirsten Dunst är otroligt vacker på bilderna. Kläderna, skorna och väskorna som hon bär gör att hon bara blir ännu vackrare! Om jag skulle ha de kläderna i min ägo skulle jag bära dem varje dag!

Inlämnat och klart

Ekonomi-arbetet är nu inlämnat och jag kommer inte att nämna det mer. Har gjort det tillräckligt känner jag, haha.


Jag ser ett slut!

Känns väldigt bra med ekonomi-arbetet nu, trodde aldrig att jag skulle säga de orden. Jag har fått väldigt stor hjälp av mina föräldrar, framför allt min mamma som är kanon duktig på ekonomi. Så nu har jag avklarat både VG och MVG-uppgiften, vilket är en otroligt lättnad. Det enda som jag har kvar nu är en liten grej på G delen. Det är det allra sista jag kommer att göra på arbetet, så nu ska jag köra slutspurten. Jag ser ett slut, som jag inte trodde fanns, på det här arbetet!

Plugg i Stadsbiblioteket

Sitter på Stadsbiblioteket nu och väntar på att mamma ska komma och hämta mig. Fanny smet just iväg.
Vi har suttit här i några timmar och pluggat ekonomi, men det känns ändå som om jag inte kommer någon vart. Jag har skrivit klart en hållbar familjebudget och nu har jag bara en sak kvar på G delen, vilket är ganska skönt. Dock har jag hela VG delen kvar, känner att jag varken har tid eller ork att göra MVG-delen. Om jag tar mig igenom VG-delen är det minsann ett under för att den är jättesvår. Åh, vad jag avskyr detta arbete!

Nu ska jag kila ut till mamma!

En avskyvärd pluggdag

Under dagens gång så har jag ändrat min klara exkursionsrapport ifrån näringsrik sjö till näringsfattig, sedan ändrade jag tillbaka nu igen. Jag har känt sådan frustration och avsky till ekonomi-arbetet så att jag nästan var kapabel till att kasta ut datorn genom fönstret, alternativ gråta en skvätt. Inget av detta gjordes dock, men oj vad nära jag var!
Jag har även pratat med mina vänner hur mycket jag avskyr just detta ekonomi-arbete och de har berättat sin avsky till sina arbeten. Ja, alla har klagat på skolarbeten, de har sagt tröstande ord och fått tröstande ord.
Någon som jag även gjort är att bli sur på min mamma för att hon försöker hjälpa mig med arbetet, men självklart just vid det tillfället så har hon bara fel enligt en själv då man vet att hon egentligen har rätt.
Som lite plåster på såren har jag ätit muffins, druckit te och cappucino med smak av daim. Tröstätande när man behöver det som mest.

Ja, denna dag var precis en sådan pluggdag då allt känns förjävligt för att man inte förstår eller hittar rätt information. Det kan även ena stunden kännas bra då man börjar förstå och kommer igång, sedan så kan man komma in i det där att allt är förjävligt igen. Allt är som en enda känslo berg- och dalbana. Är det någon som känner igen sig? Eller är det bara jag som har sådana här dagar ibland? Som tur är händer det väldigt sällan, men när dessa dagar infaller då gör de det rejält!

Nu ska jag avsluta denna tuffa dag med att krypa ner under täcket och kolla på Gossip Girl, då kan inget gå fel. Hoppas jag...

Kaksmet

Har nyss ätit upp det sista av kaksmeten som fanns kvar i bunken, otroligt gott! Pratade nyss med Clare och vi hade vår vanliga update som inte går att missa. Ja, denna uppdatering innehåller väldigt mycket. Nu är det dags för middag och efter det ska jag fortsätta med ekonomi-arbete. Suck...

Gossip Girl-maraton


Bild: kanal5.se

Inte visste jag att kanal 5 kör ett Gossip Girl-maraton idag. Det startade klockan 9.55 och det håller på till 17.05. Under den tiden visar de repriser av de åtta avsnitten som visats tidigare.
Vilken tur att jag kollade igenom en massa Gossip Girl avsnitt hemma hos Lollo igår, vi kollade fram till avsnitt 10. Vi lade över de två avsnitten som följer på mitt USB, så nu kan jag kolla på de hemma! Funderar på att kolla på ett avsnitt ikväll innan jag går och lägger mig.

När man sett klart ett avsnitt av Gossip Girl så vill man bara ha mer. Det finns liksom ingen hejd på en, haha.

Not ready, yet...

Det tog längre tid än jag trodde att blir klar med exkursionsrapporten. Är fortfarande inte riktigt klar, men som tur är har jag väldigt lite kvar. Nu ska jag köra järnet det sista och inte surfa in på annat som jag tidigare gjort. 

Tre veckor är inte mycket...

Sitter och skriver en exkursionsrapport som ska vara inlämnad tills imorgon, inge vidare roligt om man säger så. Det som jag har kvar av den är resultat, diskussion och slutsats. Så det är inte överdrivet mycket kvar. SKa försöka jobba på snabbt så att jag är klar med den tills klockan två. Efter det ska jag ta mig en välbehövlig dusch.

Tro inte att jag kan koppla av efter det, för det som väntar då är mitt ekonomi-arbete. Åh, vad jag avskyr det arbetet! Det kommer att vara en lättnad när jag blir klar med det, det är en sak som är säker. Vill bli klar med så mycket som möjligt idag så att jag inte behöver göra så mycket imorgon. För att då behöver jag plugga till geografi-provet som äger rum på torsdag. Nu de två kommande veckorna kommer jag att ha enormt mycket i skolan, vill inte ens tänka på det.
Dock så är det endast tre veckor kvar till sommarlovet. Tre veckor är inte mycket, så nu gäller det verkligen att ligga i...

"Sa du Händi? Nej, Fendi!"


Bild: net-a-porter.com

Visade nyss Fendi klänningen som ni finner ovan för min kära mamma. Tyckte att klännigen var väldigt söt, så mamma ska sy en sådan till mig. Dock så ska jag ha den i annat tyg, hade tänkt mig något färgglatt. Måste ta en bild och visa er den andra klänningen som mamma sytt. Hade den på konfirmationen förra lördagen och sedan så hade jag den i skolan i onsdags.

Next: Kolla på TV med mina älskade föräldrar

Med eller vid?

Jag kanske skulle åkt till Elin nu efter att jag käkat middag, men det blev inte så. Måste plugga lite, även fast jag tvivlar på att det kommer göras. Sedan så är jag sugen på att bara vara hemma med mamma och pappa. Geek, I know, haha.
Frågade Elin vad hon gjorde:
"- Jag ligger här med Oliver"

Jösses vad jag skrattade. Elin skrattade mycket hon med, i bakrunden hördes Oliver och kan höll på att kikna av skratt.
Det söta Elon nog ville fått fram var att hon låg vid Oliver och inte med. Haha, hon är för skön hon!


The Kooks & Veronica Maggio

Sitter och lyssnar på The Kooks nya album, Konk, och lite på Veronica Maggios album. Fick nämligen en massa sköna låtar när jag var hemma hos Lollo. Tänkte skriva lite om vår dag, men det får bli efter att jag ätit middag. Andra middagen idag, den första hos Lollo och den andra blir at my place with my parents!


Grattis Tobias!


Bild: Tobias i Frankrike

Idag fyller min kära vän Tobias år, grattis på födelsedagen! Eftersom Lousie också känner Tobbe lite så ska vi ringa honom när jag kommer hem till henne.

Tobbe är verkligen hur gullig och genomsnäll som helst. Den här killen är verkligen helt fantastisk på alla sätt och vis och jag saknar honom otroligt mycket! Ser verkligen fram emot att tillbringa tre veckor av sommarlovet tillsammans med honom.

Hoppas att du får en underbar födelsedag!


Culture

Förresten, det blev Kulturnatta för min och Elins del, dock bara modevisningen. Den var i alla fall riktigt bra!

Heldag med Louise!

Ja, då var det åter en ny dag med nya möjligheter. Jag ska spendera dagen med Lollo(Louise), detta är en dag som vi har planerat länge! Vi ska kolla på "Breakfast at Tiffany's", "Gossip Girl" och lite annat smått och gott. Ska bli hur mysigt som helst! Ska vara hos henne vid klockan ett, så nu ska jag röja upp lite i mitt rum och klä på mig.

Kulturnatta?

Idag är det Kulturnatta. Jag står i valet och kvalet om jag ska gå eller inte. Det vore väldigt roligt att se föreställningen som alla estet tvåor på skolan gjort och sedan även en modevisning ifrån märket Ivanov & Maltisimo. Jag vill gå, tror jag, men jag känner inte riktigt att jag har någon ork. Hm, jag får ringa Elin igen och fråga henne.


Hunger

Blev så himla hungrig så att jag stekte upp lite wok grönsaker, så de vilar fint i min mage nu. Är dock fortfarande hungrig...


Rörigt?

Sådär, nu är det också fixat! Jag vet inte riktigt om jag är helt nöjd än, känns som om det är för många färger. Tycker ni det ser rörigt ut eller är för mycket färger? I så fall vore jag kanon glad ifall ni hojtade till. Nu ska jag kolla på TV och ta mig något att äta.

Fix och trix

Nu har jag fixat lite med bloggen, vad tycks? Kände att det var högtid att ändra designen. Har haft den sedan i slutet av september om jag inte minns helt fel. Dock är det fortfarande lite små saker som ska fixas. Ska försöka fixa så att nämnet i hörnet blir större och annan färg.

Jason Mraz


Bild: peaceandlove.nu

Min favorit alla gånger när det gäller musik är Jason Mraz. Jag har lyssnat på honom sedan jag gick i åttan, alltså i två år, vilket är ganska länge. Tycker att musiken han gör är helt fantastisk! Jag fylls med välbehag varje gång jag hör hans låtar strömma ur högtalarna. Även fast man lyssnar på låtarna om och om igen så tröttnar jag aldrig. Hans låtar fungerar alltid. Om man är ledsen eller glad, om man är på fest eller om man chillar hemma, de fungerar oavsett.

Några av mina favoriter är:
I'm yours
0 % interest
You and I both
The remedy
Wordplay

Moschino


Bild: net-a-porter.com

I tisdags satt Elin och jag och suktade efter alla fantastiska kläder, skor och väskor på net-a-porter.com. Där finns alla möjliga märken som man bara drömmer om. Ja, drömma är det man gör för att priserna är inte så plånboks vänliga om man säger så.

För att finna lite inspiration så kikade jag in på sidan idag igen. Fann bilder från lite olika visningar då, inte jättefärska, men men. Bilderna ovan är från Moschinos visning och jag skulle nog vilja påstå att jag skulle mer än gärna klä mig i outfitsen ovan. Om jag haft kläderna i min garderob kanske jag hade kombinerat det lite annorlunda, men inte så mycket. Jag gillar de tre första outfitsen skarpt, men den längst till höger har jag lite svårt för.

Nu ska jag återgå till att lyssna på Naive - The Kooks, ciao!


14 maj

Slutade klockan 13.25 idag och efter det bar det av hem till Elin. Vi har pluggat geografi, kollat på SATC och bara myst. Checkade ut från hennes place strax efter kl. 20. Var sedan tvungen att vänta på bussen i en kvart ungefär, men det var inte så farligt.
Nu hittar jag inte på så fasligt mycket, men ska läsa Sofis Mode strax har jag tänkt.


13 maj

Var nyss nere på stan med söta Elin, vi gick en sväng i affärer och lite så. Vi blev helt saliga när vi var inne i vissa butiker för att det fanns så mycket fint. På väg upp till skolan sedan så smaskade Elin på en latte och jag en choklad milkshake, mums.

Det var skönt att komma iväg från skolan när man haft två stycken nationella prov i matte. Känns otroligt skönt att ha dem avklarade nu! De enda nationella prov vi har kvar är muntligt i engelska och spanska. Minns ej om jag nämnt vad jag fick på läsförståelsen och hörförståelsen i spanskan. Jag fick i alla fall MVG och VG på dem. På det jag fick VG på så var jag endast två poäng ifrån MVG, så det var nära!

Ciao amigos!

Creed - Six feet from the edge



Här är ännu en låt som min lillebror fått mig att lyssna på. Tycker att den är otroligt bra, speciellt gitarren i början. Låten är väl inte så jättepeppande precis, men bra, otroligt bra. Enjoy för nu ska jag bege mig ut i solen!

Årets andra grillparty

Igår var jag på grillparty hos Erika och Qristian, det var väldigt trevligt. Lövbiffarna som för övrigt var gigantiska blev otroligt goda. Det var ett himla spekulerande om mitt mat från alla håll och kanter, haha. Tror att killarna trodde att jag skulle bränna dem totalt, men jag hade minsann dålda talanger och gjort inte det.
Det var i alla en trevlig kväll med skönt folk, dock var det inte så jättemycket go i folk.

Idag har jag haft uppvisning och suttit ute i solen och chillat. Man märker verkligen att solen tar när man sitter ute! Jag som annars brukar vara ganska dålig på att smörja in mig har blivit ganska bra på det. Vem vill få hudcancer eller vara helt skrynklig när man är gammal? Bara för att man ville ha en schtekig bränna under sina ungdomsår. Nej, det går bort för min del!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag iväg på konfirmation, min kusins barn konfirmeras. Ikväll sedan så blir det tjejkväll ute i Sjömarken med några girls, mysigt!

Snopp på köpet?

Härligt att det ibland ser ut som om jag har snopp när jag har mina jeansshort. Dock har den förra ägaren det, men jag tror knappast att jag fick med den på köpet. Eller?

Parkhäng

image156

Dagens outfit:
Linne med Mimmi - H&M
Shorts - Levis vintage
Solbrillor - H&M

Bilden blev väldigt ljus när det blev så nära husväggen, därför försvann mina fingrar och min hudfärg... Sure, jag har absolut inte Spanien-brännan som jag satt inne med i somras, men den är inte som om jag bor på Antarktis heller. Hoppas jag inte...

Dagen idag har vart riktigt bra! Parkhänget med girlsen var kanon mysigt, dock så avvek Elin ganska tidigt. De tre matvraken som då var kvar, det vill säga Fanny, Sandra och jag vi traskade till Orion och åt. Det tar på krafterna att glassa i solen, skvallra och spana på folk!

Next: Ut på altanen och njuta av den sista solen för dagen, samt plugga lite. Ciao!

Frukost chill på altanen

Det blev en smoothie till frukost, sjukt gott! Under fukosten satt jag bara och chillade på altanen i solen. Läste tidningen och lite sådär.
Nu väntar duschen och sedan ska jag ner till stan och träffa Sandra, Elin och Fanny!

Strömstad är sommar för mig

Sommar
Bild: En del av hamnen i Strömstad

Även fast jag just för tillfället trivs väldigt bra där jag är så skulle jag inte tacka nej till att befinna mig i Strömstad just nu. Strosa runt i hamnen, sitta på Skageracks uteservering och bara njuta. Längtan till de veckor som kommer att spenderas i Strömstad är enorm!

Solsken, 19 grader och parkhäng

Skolen skiner, temperaturen ligger runt cirka 19 grader, jag lyssnar på Studie 107,5 och är ledig. Kan det blir bättre? Nja, inte mycket. Förresten, räknade nyss ut att vi har 11 veckors sommarlov i år, sweet!

Idag är det parkhäng som gäller tillsammans med girlsen, ska bli otroligt mysigt. Som vanligt kommer vi väl att skvallra en massa och tjöta som bara vi kan. Ska ta med kameran och föreviga detta hade jag tänkt.

Next: Käka frukost ute på altanen, kanske gör mig en god smoothie. Sedan ska jag hoppa in i duschen.

Dagens citat

"Ah, men hon var på lite innan hon skulle dra precis och då kläckte jag: "Fan heller att jag ska ner där, då biter du ju av min tunga"

En av mina vänner till sin flickvän efter att de sett en störd film som handlade om en kvinna som hade tänder i hennes nedre regioner.


Fräschare på våren och sommaren

image155
Bild: Mitt tisdagshäng bestående av egengjord melon/hallon smoothie & Sofis Mode

Idag var det otroligt varmt ute och oj vad underbart det är! Det är precis det som jag längtat efter. Jag minns alla de gånger Fanny och jag gått från skolan till busstorget och pratat om vilka outfits vi skulle vilja bära. Nu är värmen här och det är bara att låta alla outfits skrida i verket!

En sak jag kommit på är att man kan klä sig så himla mycket snyggare på våren och sommaren, än på vintern. Håller ni med mig? Det känns som om man har mycket mer valmöjligheter på något sätt. En av de bästa sakerna är att man kan variera skorna. Eftersom jag är väldigt svag för väskor och skor så får jag lite smått panik när jag inte kan variera skorna. Sommar och vårskor har man en mängd av, medan det är knaprare med vinterskorna.
Kort och gott så känner man sig fräschare på våren och sommaren än vintern!

Imorgon är vi lediga och om vädret tillåter så blir det parkhäng med fyron! Innan det blir parkhäng så ska jag sova ut, detta var väldigt viktigt för Sandra också, haha.

Onyttigt och nyttigt

Nu ska jag käka hamburgare och pommes frites, grymt gott! Igår åt jag en mega stor ceasarsallad på restaurangen Södra som ligger bredvid Café Viskan. Som ni märker jag pendlar från nyttigt till onyttigt och så ska det va!

Fyron, tillsammans är vi oslagbara!

image154
Bild: Fanny, jag, Elin & Sandra innan partyt vid Kyppesjön

Ovan ser ni stans bästa fyro. De är dessa tjejer jag umgås med hela dagarna och de som får stå ut med mig, haha. Jag undrar vad jag skulle gjort om inte vi gick i samma klass. Vi har känt varandra i ungefär 9 månader, men det känns som om vi känt varandra mycket längre! Det jag ville säga var att girls, ni är obeskrivligt bra och jag är glad att jag har er tre. Tillsammans är vi oslagbara!

Ni måste hålla med om att det är klockrent att Sandra har solglasögon på sig när det är mörkt. Till och med lampan är tänd, hahaha.

20 stycken

Räknade nyss ut att jag vräkt i mig 20 stycken chokladbitar ungefär. Bra inför beachen 08? Nej. Gott? Som fan!
För att kompensera detta så ska jag sätta mig ute på altanen och äta melon, mums!


Skallig?

Hahaha, Fanny frågade nyss ifall hon var skallig. Jag svarade nej för med det svallet hon har så är det svårt.

Give me som food please

Sitter på samhällslektionen nu och vi har fått ekonomi-arbetet framflyttat till den 20:e maj, skönt! Vi har nu genomgång på den ekonomiska politiken och jag måste faktiskt säga att jag tycker att det är intressant. Dock är jag sjukt hungrig. Give me some food please!

Ledighet på ingång

Score, Sandra sa nyss att vi är lediga på torsdag. Det var nog den bästa nyheten idag!


Resor

image153

Just nu håller jag på att skriva på ekonomi-arbete som ska vara inne imorgon. Det är otroligt krångligt att förstå sig på vad man egentligen ska ha med egentligen. När man läser betygskriterierna blir man helt snurrig av allting. Vad jag förstått så är jag inte ensam om att tycka att detta är krångligt att förstå vad som egentligen krävs. Det ska vara inlämnat imorgon och jag har skrivit ungefär 3 A-4 sidor, lite mer. Jag ska fortsätta att skriva, om jag förstår vill säga, men som tur är har vi även lektionen som är 3 h på oss också. Well, well, jag hoppas att det blir väl...

En sak som jag satt och uppmuntrade mig själv med när jag satt fast i arbete var en resa som jag ska göra i höst. Detta bestämdes för cirka två månader sedan, men jag har glömt av att nämna det i bloggen. Det är i alla fall att i början av oktober så har min mormor bjudit mina kusiner, min moster, mamma, Johan och mig på en resa till Disney Land, Paris. En del av er suckar säkert och tycker att det är barnsligt, men det tycker inte jag. Jag tror att man uppskattar det oavsett ålder och det är verkligen en sådan sak som jag tror många har på sin "To do-lista" innan de dör, i alla fall jag.
Jag ser verkligen fram emot denna resa, att komma tillbaka till Frankrike och framför allt Paris där tanken är att vi ska tillbringa en dag. Sephora och Starbucks säger jag bara! Innan denna resa går av stapeln så har jag ytterligare en att se fram emot och de är de två veckorna jag kommer att tillbringa i Grekland i sommar med min kära familj. Lovely!

Jag verkligen älskar att resa. Träffa nya människor, ta del av andras kulturer, utforska ett nytt land, ja allt!

Jakten är over!

För några dagar sedan så skrev jag om ett par slitna jeansshorts. Nu behöver jag inte jaga efter ett par sådana längre för jag har fått ett par av pappa, som han haft innan. De kommer från Levis, är ljusa, slitna, perfekt längd och lite stora. De är väldigt vintage och väldigt snygga, kommer att bli perfekta nu i vår och sommar!

Musselstranden

Boken Musselstranden är nu utläst, men bara för det så blir det ingen rast och ro. Utan nu är det dags att ta tag i nästa arbete, ekonomi-arbetet. Suck...

Med ett stort glas juice i min hand

Med ett stort glas juice i min hand, smörgås i den andra och med en bok under armen ska jag sätta mig på vår altan och läsa. Medan jag gör detta kommer min favorit, Jason Mraz, ur högtalarna...

Tredje gången gillt Fanny?

Ni måste ta en sväng förbi min vän Fannys blogg. Hon har en förmåga att släppa taget om sina bloggar och byta, men jag hoppas att hon är här för att stanna nu! I bloggen finner ni en massa snygga bilder och mycket annat. Hon är så ambitiös så att hon lägger in en "dagens outfit" och grejer titt som tätt.
Fanny, är det tredje gången gillt nu eller? haha

Adressen till bloggen är:
www.sooderstrom.blogg.se

Tönterier

Det är kul att folk slänger in lite kommentarer i bloggen då och då, mer sådant! De flesta gångerna så skriver folk sitt namn och det är alltid roligast. Man vill ju gärna vet vem som tycker vad och inte.
Såg idag att jag fått en kommentar där det inte stod något namn, men på kommentarern så märkte man snabbt vem det var ifrån. Varför då inte skriva sitt namn om man ändå i sin kommentar ger en antydan om vem det är?

Det handlar i alla fall om en kommentar om att jag använder min Ralph Lauren tröja när jag myser runt här hemma. Personen i fråga tyckte att den skulle komma till bättre användning än så. Då kan jag svara här att jag använder den till vardags också, men just igår blev det att jag använde den till just detta syfte. Vad spelar den för roll om jag använder den när jag bara är hemma och tar det lugnt? Bara för att jag lägger upp en bild på att jag använt den en gång till detta så betyder väl det inte att jag endast använder den till detta syfte? Eller att jag inte tycker om den och bara har den här hemma.

Jaja, jag orkar inte lägga någon mer energi på detta, tycker bara att allt är ganska töntigt. Jag kan ju förtydliga allt ytterligare en gång att jag inte bara använder denna tröja att ha här hemma, utan tycker om den och den används till vardags också!


Mini sunglasses

Mamma och jag köpte ett par solglasögon till Thilda idag, ett par rosa med Hello Kitty. Hon var verkligen urgullig i dem!


Heldag i stan

Me
Bild: Jag under Kulturveckan

Sedan klockan tolv idag så har jag varit iväg. Det började med att Lotta hämtade upp mamma och mig, tillsammans så åkte vi alla ner till stan där det vankades vårmarknad. Vi gick runt där en stund och sedan så mötte vi upp mormor och vi lunchade på Café Viskan. Det börjar nästan bli mitt nya stammis hak, haha. Deras Moccachino är ljuvlig samt så är det as mycket fräsha killar där, hehe.
Efter att vi lunchat så ställde jag mig i Royal-tältet med Linda och Johanna. Stod ifrån kl. 15-18, vi sålde lotter och tröjor inför cheerleading SM som kommer att gå av stapeln imorgon här i Borås.

Vid klockan 21 ikväll ska jag iväg på ett möte med domare och även spotters tror jag. Jag ska nämligen vara domarvärdinna hela helg. Wish me luck...

"No, shorts not short!"

image152
Bild: bikbok.com

Bik Bok är vanligtvis ingen butik som jag brukar handla mina kläder i, men bara för det så menar jag inte att de inte har snygga saker. Shortsen ovan är ett bevis på det. De skulle jag mer än gärna vilja ha i mina ägor. Är lite sugen på att åka till Göteborg någon gång i maj och då kan man ju hoppas på att de finns kvar. Annars så får jakten på de ultimata jeanshortsen fortsätta. Jag har i och för sig redan ett par, men vill ha ett par liknande de ovan.

Till dessa shorts skulle jag bära ett vitt slappt linne och ett par gladiatorsandaler. En fräsch gyllenbrun kropp till det skulle inte sitt fel...

Då mår jag bra

image151
Bild: Jag i mina myskläder

Jag är en mästare på att bara glida omkring i myskläder. Är det inte tights så är det mjukisbyxor eller pjamasbyxor. Det första jag gör när jag kommer hem efter att ha varit i skolan eller dylikt så är det att svida om till något av det ovanstående. Mina duntofflor brukar också få åka på. När jag får gå runt i mina myskläder och kunna göra exakt vad jag vill utan att känna några måsten, då mår jag bra!

Dagen till ära så har jag grå tights och en rosa t-shirt som jag fått av min vän Johan i födelsedagspresent. Som ni ser så kommer den ifrån mitt favoritmärke, Ralph Lauren.
Vem säger att myskläder måste vara sunkiga? Inte jag i alla fall...

16 photo tag requests

När jag loggade in på Facebook tidigare ikväll så hade jag 16 photo tag requests. Snacka om att folk är måna om att om de är med på bilder ska deras namn också vara där. Okej, jag är väl inte så mycket bättre själv, men ändå, haha.

Gladiator

image150
Bild: ellos.se

Har vart på jakt efter ett par gladiatorsandaler ett bra tag. Spanade in ett par från HM när jag var i Stockholm på påsklovet, men mamma tyckte att jag skulle vänta lite. Dock fanns de som jag spanat in med i Sofis Mode i måndags och mamma utbrast att hon tyckte att de var snygga. Då sa jag till henne att de var de jag hade tänkt att köpa, men att hon sagt att jag skulle vänta lite. Blev lite små sur på henne då, haha.

Sandalerna ovan har jag spanat in ett bra tag och tycker fortfarande att de är riktigt snygga, finns även i brunt. Tror priset var 299 kr om jag inte minns helt fel och det är inte mycket.

Förresten, förra måndagen kom klänningen som jag beställde från Ellos och den var jättesöt. Den var lite stor, men det var inget som syntes överdrivet mycket.

Antingen göra ingenting eller en herrans massa saker

Idag har jag inte gjort så överdrivet många knop här hemma. På lediga dagar ska man antingen göra ingenting eller så ska man göra en herrans massa saker! Jag började dagen med att ta mig en powerwalk ner till solariet Fanny och jag skulle inviga, otroligt fräscht var det! Fick mig en liten snabb uppdatering om slutet av kvällen igår. Ångrar mig lite smått att jag inte följde med in till Kårhuset. Fick denna kommentar av mamma: Men varför gick du inte dit?! Har faktiskt inget riktigt bra svar på det själv, men jag var inte så taggad helt enkelt. Well well...
Efter att Fanny och jag solat så tog jag mig åter en promenix hem, det började precis spöregna när jag var 10 meter hemifrån.

Sedan jag avr iväg och solade har jag inte gjort så mycket. För folk som vill veta så har jag duschat, vilat, ätit otroligt god mat, ätiy godis och läst. Jag borde ha börjat på ekonomiarbetet...


Freeze

Fryser gör jag också iförd latextights och blommig klänning...


Ingenting åt saken

Jag är trött och hungrig. Jag har sängen två meter ifrån mig, ett fullt kylskåp några rum bort, men ändå gör jag ingenting åt saken.

Överklass, fin i kanten eller pryd?

I
Bild: Jag glassar ute i solen under Kulturveckan

Fick höra flera gånger nu ikväll att jag pratade överklass. Det är inte första gången jag får höra att jag verkar överklass, fin i kanten eller pryd. Har även fått reda på att innan folk lärt känna mig så är det vissa som tror att jag är överklass. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det, haha. Till en viss del är jag nog ganska pryd av mig, men till en viss del absolut inte!
Det kul att se hur andra uppfattar en. Utstrålar jag överklass och pratar överklass eller är det helt tvärtom? Vad tycker ni?

Valborg

Kvällen började med att Fanny, Elin & company kollade på kortegen som Teknis hade. Måste säga att den inte var någon större hit, tacka vet jag Kulturveckan! Efter att vi kollat på den avlägsnade Fanny och jag oss och satte oss på Café Viskans uteservering, mycket mysigt! Vi satt där i två timmar och tjötade om allt möjligt. När folk kommit och gått kände vi att vi var tvungna att dra oss och då var klockan innan tio ungefär. Strax efter det så gick vi en sväng på stan och mötte sedan upp David, min gamla barndomskompis, och hans vänner i Annelundsparken. Där stannade vi en stund och sedan följde vi dem till Kårhuset, på väg dit så mötte jag en massa gamla vänner och fann även lite nya, haha. Vid lite efter elva så drog jag hem, dock så fick jag vänta på bussen ett väldigt bra tag. Fanny stannade kvar vid Kårhuset och skulle möta Elin och så, men jag var inte alls taggad på att festa idag. Blev ju en hel del festande förra veckan om man säger så...

För att resumera kvällen så har den vart väldigt mysig måste jag säga! Imorgon ska Fanny och jag inviga ett nytt solarie. 10 kr för 20 min har de som öppnings erbjudande, gött!