Anna, Lollo och Elisabeth

Förresten så var inte inlägget under det som jag skrev igår. Utan det andra inlägget handlade om hur otroligt roligt det var att träffa Anna igår, som alltid. Sedan även att jag träffade min stekar vän Louises (Lollo även kallad Mowlgi på äldre dar) storasyster Elisabeth på bussen. Brukar träffa henne lite då och då på bussen och hon är alltid lika fabulous. De två systrarna gå inte av för hackor ska jag säga! Båda är hur sköna som helst och otroligt trevliga. Anna, Lollo och Elisabeth är verkligen tjejer alla borde få träffa. Linda med, henne får vi inte glömma! Om du ser detta Lollo så ta åt dig äran! ;)

En salig blandning

Satt och kollade på bilderna sedan Spanien igår och man gör inget annat än att tänker på hur underbart det var och längtade tillbaka. Såg en bild från dagen vi åkte hem och såg hur brun man var då. Nu känns det som om allt försvunnit, även fast det inte har det.
I samma lägenhetsområde som mammas faster och hennes man har lägenhet i har en irländsk familj också en lägenhet. De har två döttrar, Rachel 5 år och Emma 8 år. Det blev att Johan och jag började prata med dem, mest jag. Så det blev att vi hälsade på varandra, pratade och lattjade lite i poolen. Jättegulliga och snälla var dem. Framför allt Rachel. Det var den sötaste lilla tjej jag någonsin sett! Det går inte att beskriva hur otroligt söt hon var, man smälte varje gång man såg henne. Sedan så var hon så himla gullig till sättet också. Sista kvällen så skulle Johan och jag slänga soporna och då stod hon uppe på deras altan och sa "Hi Emma!". Inte så märkvärdigt tänker väl ni, men hon var så otroligt gullig.

Henne som lillasyster hade jag inte tackat nej till, men Johan är faktiskt väldigt mysig att ha som lillebror med. Det blir att vi ryker ihop lite då och då, men det gör alla syskon. Ibland tycker man att sina syskon är pest, men egentligen så älskar man dem otroligt mycket. Jag har ju bara ett syskon, men det är jag faktiskt glad över. Visst det är väl roligt om man är fler i familjen, men jag trivs bra som det är när det är vi fyra. Mamma, pappa, Johan och jag. Vi har jämt otroligt roligt ihop och vart vi än är så får vi många goa skratt. Sälen resan och Spanien resan är två exempel, men även här hemma i vanliga vardagen. I Spanien så satt pappa och sa: Emma, Emma, kom lyssna här, den här låten är grym! Då spelade han upp någon remix av "Say it right" med Nelly Furtado som Johan lurat i han att ladda ner till mobilen. Jag bara skrattade åt honom.

Kommer ju att vara borta tre veckor ifrån dem nu och det ska bli underbart att åka iväg. Ska bli otroligt roligt att träffa en massa kompisar, Tessan, Henke och Leo. Samt även att känna på hur det är att vara konfirmationsledare. Det ska bli grymt helt enkelt, men ändå så känns det lite tråkigt att åka iväg från familjen. Brukar aldrig vara sån annars, men det är väl för att jag knappt varit hemma något nu som jag känner så. Allt som allt har jag nog varit hemma bara en vecka ungefär sedan vi var i Spanien, men man måste passa på när man har sommarlov.
Förresten så är ni väl inte förvånade att jag inte packat klart? Äsch, jag går upp vid nio-tio tiden imorgon och fixar det. Allt är tvättat och jag åker inte förens klockan 15.44 eller vad det var. Så det är väl dags att gå och lägga sig.


Fullspäckat schema

För ovanligheten skull så gick jag upp före klockan 11 idag, gick upp 10.15. Anledningen till detta är att jag har fullt upp. Det ska packas, fixas ordning i rummet och sedan så ska min moster hämta upp mig klockan 12 för att vi ska ner till stan och kolla på födelsedags present åt mig. Eftersom jag inte är hemma på min födelsedag så kommer morfar och Lotta med familj hem idag och grattar mig. Ytterligare en sak som ska göras.
 Min kusin Lollo och min faster Mona kommer efter att jag kommit hem.

Igår kväll skrev jag ett inlägg som...suprise försvann. Får väl ta att skriva om det på ett ungefär sen, men just nu har jag inte tid.

19 juli

Bör nog ta att se över hur många koftor och hoodtröjor jag ska ha med egentligen. Blir väldigt många och det kan ju vara trevligt att ha med något annat än bara koftor och hoodies. Ska ju i och för sig vara borta tre veckor, men så många som jag tänkt ha med mig nu behövs nog inte. Det svåra blir ju inte att ta bort några, utan vilka. Ja, ja det löser sig alltid.

Skulle ju skaffat ett ID kort innan jag åkte till Strömstad, men så blev det inte. Jag hade hoppats att det bara skulle ta max två veckor, men det tar upp till fem veckor. Så jag skulle ändå inte få det innan jag åkte till Stockholm. Så det blir när jag kommer hem från konfan som jag fixar ett.

Strax ska jag ta att hoppa in i duschen för att jag ska ner till stan och fika med Anna om en timma.

Tid att packa

Det som jag håller på och grejar med idag är att fixa med packningen. Kom på när jag vaknade att det är stor idé att börja packa nu om jag vill bli klar i hyffsad tid. Skrev en packlista när jag var i Spanien så jag vet vad jag ska ha med. Så det jag håller på med nu är att tvätta en del av kläderna som ska med, men det mesta är tvättat tror jag. Nu ska jag återgå till fixandet.

En dag med Linda

Idag har jag en otroligt rolig dag med Linda, men jag har inte förväntat mig något annat. Som vanligt så drog vi upp en massa händelser vi varit med om och skrattade åt det lika mycket då som nu, om inte mer.
Imorgon så ska jag träffa Anna på kvällen och det ska bli lattjo. Har inte träffat henne sedan EM och det är över en månad sen. För en gång skull så ska jag gå och lägga mig i ganska bra tid.


18 juli

Idag så kommer Linda hem till mig. Hon skulle ta bussen som gick kl. 13 hemma från sig så hon är väl hos mig vid 14-tiden eller något. Ska bli himla mysigt, har inte träffat henne på ett bra tag, så nu tog vi oss i kragen och bestämde att vi skulle träffas. Kommer ju inte klara tre veckor annars.
By the way så ska Linda och jag träna en fortsättningsgrupp i cheerleading till hösten, men jag kommer ha kvar min dansgrupp också. Tydligen så är jag otroligt omtyckt av både föräldrar och barnen. Fick ett brev hem i veckan med ett presentkort på 200 kr på Åhlens av två av tjejerna i dansgruppen. Då blir man väldigt glad.

Nu ringde Linda och sa att hon kommer tidigare så jag ska in i duschen och fräscha till mig!

Det bästa jag hört på länge

Min mode själsfrände och nära vän Clare sa något otroligt bra nyss, det bästa jag hört på länge. Hade inte kunnat säga det bättre själv:
Kläder ska vara kläder, inte något man bara köper för att inte vara naken.

Jolina

Igår var jag ju som sagt ute på jeans letande. Jag ger nu ett råd som lyder; Prova aldrig jeans i värmen! Speciellt inte om de är i den tajtare modellen.

Efter att ha kikat runt i ett flertal butiker så slutade min jakt inne på Jolina, där jag sett Tommy Hilfiger jeansen. Jeansen fanns bara i 28-34, så jag prövade dem, men de var förstora i midjan. Har egentligen 27-34, men de hade inte ens fått in jeansen i den storleken. Det var synd för att de var riktigt snygga. Mamma och jag kollade på lite olika jeans där inne, men frågade om hjälp istället. Det var verkligen hjälp med stort H som jag fick. De två yngre tjejerna som jobbade där igår var otroligt hjälpsamma och jättegulliga. De sprang fram och tillbaka med jeans från alla möjliga märken. Slutligen så blev det ett par Filippa K jeans som var finast på, men innan dess så fick jag ögonen för en jättefin Tommy Hilfiger klänning. Så jag stod i valet och kvalet om jag skulle köpa jeansen eller klänningen för pengarna jag fått av mormor. Frågade den ena tjejen om råd och hon tyckte klänningen, mamma och jag med. Så den blev det. Den hade nyss kommit in och var höstens. Kom inte ut där ifrån med bara klänningen utan det blev ett par jeans också. Ett par från märket "Lord Richards", ett märke jag inte kände till sen tidigare faktiskt. De är mörkblå i färgen och ska få bland annat dem av mamma och pappa i födelsedags present. Bad en av tjejerna som jobbade där att skriva upp modellen på Filippa K jeansen ifall jag vill köpa dem i höst sen.

Jolina är verkligen en av de butikerna i stan som håller högst klass. Man får otroligt bra service och de har grymt mycket snygga kläder. De finns ett stort och bra urval av märken.
Fick ju mina kläder inslagna och det var verkligen klass på inslagningen också. Inte alls sådär halvhjärtat gjort som många butiker gör. Återigen så märker man att de har hög klass.
Mitt emot så finns kill/herr butiken Joel och när man varit inne där någon gång så ser man att de har otroligt mycket snyggt också. Nästan så att man skulle vilja vara kille ibland, inte riktigt, men bara för att det finns så sjukt mycket snyggt.


Räkor åt ett hekt kompani

Har ätit räkor för ett helt kompani och kollat på Allsång på Skansen. Så nu är det Morden i Midsommer som gäller!

Försvann

Hade skrivit ett långt inlägg igår, men det bara försvann. Så om en liten stund ska jag skriva det som jag skrev igår ytterligare en gång.

Jeans letande

Har varit ute i solen en stund och det var riktigt skönt och varmt. Nu bär det av in i duschen, ska träffa mamma i stan vid tjugo i fyra. Ska nämligen kolla på ett par jeans som jag ska få av mormor när jag fyller år. Har spanat in ett par Tommy Hilfiger jeans, men vet ej hur de ser ut på. Antingen blir de dem om de är snygga på eller så får jag fortsätta med mitt letande.

Hawaiian Tropic

Strålande sol idag, så när jag ätit klart min frukost så ska jag lägga mig ute och sola. Köpte Hawaiian Tropic tanning oil när jag var i Strömstad och jag hoppas att den är bra. Har smörjt in ansiktet med den så det känns ganska klabbigt nu, men om man ska vara fin får man lida pin. För övrigt så luktar den sjukt gott, nästan så att man skulle vilja hälla i sig oljan.


Sebago hood

Sebago hood
Här kan ni se min nyfunna vän!

En jävla chicken?

Nu är jag tillbaka i stan igen. Skulle stannat tills i fredags, men det blev att jag stannade tills idag. Det har varit jättemysigt även fast inte vädret var toppen. I fredags var det dock strålande sol och runt 20 grader. Så då låg Natalie och jag och stekte på klipporna. Var även första gången jag badade i Strömstad i år, mycket senare än vanligt. I fredags kom Natalies kompis, Andrea, som var hur trevlig och go som helst. På kvällen så gick vi på femte Harry Potter filmen som var riktigt bra. Har inte läst femte boken, seg som jag är, så det ska göras snart. Igår så spenderades dagen i Nordby, ett köpcenter en bit utan för Strömstad. Där inhandlades en grå hood från Sebago som jag hade spanat in i Strömstad. Helt sjukt skön och jag tror att jag kommer att bo i den de närmsta veckorna. Synd för er som kommer att tillbringa de veckorna med mig (ni vet vilka ni är). Natalie och Andrea skulle ut igår kväll sedan efter shoppingen så då var jag med dem lite och förfestade. Andrea tyckte att det var jättetråkigt att jag inte hade åldern inne och kunde följa med dem ut och det tyckte jag med. Vi spånade lite i en resa till fjällen på nyår eller kanske sportlovet. De är någrra av Natalies och Andreas kompisar och sedan ville de att jag skulle följa med. Det vore grymt kul och det är ju alltid trevligt att de vill att jag som är 3 år yngre ska följa med. Gott tecken ;)

Annars i veckan så har Natalie och jag umgåtts, en dag var vi ute och sprang. Trodde jag skulle dö, haha. Efter det så tog vi oss ett dopp i havet, det var skönt med kallt i början. Har märkt att jag blivit en jävla chicken. Kanske inte riktigt, men innan när jag var mindre så struntade jag i att känna på vattnet och bara hoppade ut från bryggan, men nu var det andra bullar. Då tog jag trappan ner och kände på vattnet, innan jag väl kom i stod jag med vatten till knäna och klagade. Ändring på detta! Innan var det väl att man inte hade något förnuft utan struntade i om det var kallt, eller så är det så att jag blivit en jävligt klen. Tror faktiskt på det sistnämnda, haha.
En kväll så såg Natalie och jag på "Göta Kanal 2". Hade inte sett den innan och den var sjukt rolig! Natalie och jag fick en smärre crush på en italienare. Vet inte vad han heter, men det är inte han med den sliskiga mustachen. Ni som sett den vet nog vem jag menar.

Nu i veckan så ska jag packa en hel del eftersom jag tar tåget till Stockholm på lördag. Ska också träffa Anna och Linda. Måste försöka att träffa Frida också! Vet inte om vi hinner med mitt kalas på fredag, men det löser sig. Så det blir en fullspäckad vecka och mer fullspäckade veckor väntar!

9 juli

Idag bär det som jag sagt innan av till Strömstad. Vi kommer att åka vid 17-18 tiden och innan dess ska jag hinna med lite grejer. Först så ska jag packa, men det blir en enkel match. Är ju inte borta i så många dagar och de kläder jag vill ha med finns i garderoben. När jag gjort det och sådär så ska jag åka ner till stan och fixa ett ID-kort. Bäst att göra det idag så att jag säkert har det tills jag åker till Stockholm. Efter att jag gjort ID-kortet så ska jag träffa mamma i stan och så ska vi sola igen. Varken någon av oss vill tappa färgen. Kollade innan hur vädret skulle bli i Strömstad och jag tror att det blir hyffsat, hoppas på det i alla fall för jag vill gärna ligga på klipporna och sola.

Tänka på refrängen?

Om man kanske skulle ta att tänka på refrängen? Det blir nog bäst att jag gör det. Diggiloo var faktiskt riktigt bra måste jag säga.

Mormor lik Per Gessle?

Igår när jag satt och kollade på Allsång på Skansen så var Per Gessle med och då märkte jag en sak. Han är väldigt lik min mormor. Mamma och pappa bara skrattade när jag sa det, men det är sant. Måste upplysa mormor om det idag. Det är nog bättre att säga att Per Gessle är lik mormor än att mormor är lik honom, haha. Ska träffa henne idag. För Lotta, Calle, Johan, mamma och jag ska på Diggiloo.
Usch, jag börjar att känna mig 50 år äldre än vad jag är. Sitter hemma en lördagkväll och kollar på Sommarkrysset och repris av Allsång på Skansen. Sen till råga på allt städade jag idag och sedan Diggiloo ikväll. Om jag nu hade varit den den äldre dam som jag känner mig som. Så skulle jag nog vara överlycklig för att komma ut och se Diggiloo idag och ta på med regnkläder med ett sant nöje. För i detta väder behövs det, men jag skippar nog regnkläder..


Pusta ut

ÄNTLIGEN! Hittade mammas gamla Dior armband som jag fått. Det har varit borta en längre tid och jag har letat en hel del efter det, men inte hittat det. Håller nämligen på att städa rummet n och när jag häller ut en av mina korgar med skärp så ligger denna skapelse där i. Jag har för mig att jag letat där, men inte hittat det.
Känns skönt att jag vet vart det är nu i alla fall. Nu kan jag pusta ut och återgå till städningen!


Natten till min födelsedag förra året

Blev att jag cyklade 5 km på vår motionscykel igår, kände mig riktigt duktig. Efter att duschat och tagit på sig myskläder så spenderade jag eftermiddagen med att kolla på tv. Först blev det repris av Allsång på Skansen sedan paus med middag och efter det sommarkrysset. Härlig lördags underhållning när man snart är 16 år. Många i min ålder var säkert på någon frän fest medans jag var hemma och chilla, men det lider inte jag utav.
På tal om att jag snart är 16 så fyller jag år om exakt tre veckor. Kommer att vara borta på födelsedagen precis som förra året. Konfa i år igen, men detta året är jag ledare och inte konfirmand.
Natten till min födelsedag kommer jag inte sova inne hos Clare och Lissie heller, hahaha. Jag kan lova att de var räddare i nöden. Minns den kvällen väldigt väl...

De flesta hade smitit ut genom fönstrerna och var på väg ner mot stranden, men det blev inte så lyckat eftersom vi blev upptäckta. Så istället för att gå tillbaka till mitt rum där jag bodde tillsammans med Jojjo, Marre och Lotta. Så smet Lissie, Clare och jag in till Anton, Johan, John och Anders rum. Där inne var vi en bra stund. Vi var tvungna att gömma oss för att ledarna kom in. Clare och jag låg under Johns säng och Lissie under Antons. Både Lissie, Clare och jag trodde vi skulle bli upptäckta, men det blev vi inte. Ledarna var där inne ett bra tag och en av dem, tror det var Johanna, satte sig på huk precis vid Johns säng och då trodde Clare och jag att hon skulle se oss. Som tur är så gjorde hon inte det, men det var nästan så att hjärtat stannade några sekunder då.
När de väl gått ut och vi varit hos killarna en stund och sen så blev Clare och Lissie upptäckta, men inte jag. Så när de gått så stannade jag kvar lite och fick sedan lite panik vart jag skulle sova. För att det sas att de låst till mitt rum. Jag kände ju inte Johan, Anton, John och Anders så jättebra då och fick lite panik att jag skulle bli tvungen att sova hos dem, hahaha. Som tur är då så fick jag sova hos Lissie och Clare som tog emot mig med öppna armar.
Tack tjejer!

7 juli

Pratade med Frida för en stund sedan och vi gav varandra uppdateringar. Hon om sin spårkresa i England och jag om Spanien. Vi ska se till att träffas innan jag åker iväg och är konfaledare, men vi får träffas efter att jag kommit hem från Strömstad. Åker dit på måndag eftermiddag och kommer hem på fredag. Känner att jag ville vara där uppe lite innan konfan. Vi kommer ju visserligen att vara där två veckor och en vecka innan de veckorna i Saltsjöbaden, men jag ville ändå komma upp lite.
Jag hoppas på att det är fint väder så att jag kan sola och bada. Som sagt så vill jag inte att brännan ska försvinna. Har nog aldrig varit så brun som jag är nu. Märkte även igår att håret blekts en hel del där nere. På vissa ställen är det blondt. Ska även umgås med Natalie i Strömstad. Hon jobbar hos mormor där uppe nu. Hon tycker att det ska bli jättekul med sällskap och det tycker jag med.
Natalie och jag har kännt varandra väldigt länge. Vi bodde i samma lägenhetsområde för många år sedan. Vi blev nog kompisar när jag gick i ettan tror jag, eller tidigare. Hon gick inte i ettan då utan hon är tre år äldre, tog studenten nu i år.

Har glömt att berätta att jag kom in på den linjen jag ville. Så nu till hösten blir det Samhäll med inriktning journalistik och författarskap. Ska bli riktigt roligt att börja på ny skola och få nya klasskompisar. På intagningen stod det att vi börjar den 21 augusti. Det är sju veckor kvar dit och det känns skönt. Härom dagen kändes det som om det var jättekort tid kvar av sommarlovet, men det är det inte har jag märkt nu. Underbart!
Sommarlov är nog det bästa lov som finns. Visst, de andra går inte av för hackor heller, men sommarlov slår allt.

Nej, om man skulle ta tag i sitt liv och ta sig en dusch? Eller kanske cykla lite på motionscykeln? Hmm... det låter som en bra idé, men frågar är om jag får tummen ur och gör det. Vore väldigt skönt och sedan ta en välbehövlig dusch, ta på sig sköna kläder och sedan lägga sig och läsa en bok. Det låter inte dumt...

Ändrade planer

Läsning i soffan trodde jag att det skulle bli idag, men jag har inte läst en sida. Blev att jag fastnade här framför datorn istället en lite stund. Sedan så ringde mamma och frågade om jag vill med ner till stan och sola. Det ville jag ju självklart. Så jag gick ner till stan och mötte upp mamma kl. 16. Sen så solade vi och duschade och så där efteråt. Nu bär det av hem på middag till min moster. Johan är redan där eftersom han sovit över där sedan igår. Har invigt min nya jeanstunika från Zara nu. Till den har jag ett par vit och beige randiga tights. Plus en kort marinblå och lite beige dubbelknäppt kofta med ett marint borderi på ryggen. Svårt att förklara, men den är marin inspirerad och köptes när jag var i Spanien i vintras.

Läsning i soffan

Det hade inte kommit någon rolig post alls. Trodde att det skulle vara kallt ute, men det var faktiskt ganska skönt. Även fast det var ganska skönt ute så orkar jag inte lägga mig ute och sola. Känns inte som någon större idé när det är så himla mycket moln. Det känns bättre att ligga i soffan och läsa VR som kommit när jag var borta och pappas Café. Detta gör jag iförd mina nya mysbyxor, vitt linne och faktiskt mina glasögon. Linserna blev lite halv konstiga där nere, så jag slängde dem igår. Orkar inte sätta i nya så då får det bli mina svarta glasögon från Alain Mikli.

Lite sol, mycket moln och blåst

Åh, vad underbart det var att sova i sin egen säng i natt. Sov otroligt skönt och länge. Vaknade klockan 12, så jag har inte varit vaken så länge.
Idag har jag inget speciellt inplanerat att göra. Blir nog att jag lägger mig i soffan och plöjer igenom lite tidningar. Helst av allt skulle jag vilja ligga ute på gräsmattan och sola. Vill inte tappa den schyssta brännan som jag legat i en hel del för att få. Kan väl inte säga att det ser lockande ut alla lägga sig ute och sola. Det är lite sol, mycket moln och det blåser. Känns inte toppen. Nu ska jag ut och se om det kommit någon rolig post.

Två underbara veckor

De senaste två veckorna när jag kollat ut genom fönstret har det varit strålande sol. Vad ser jag när jag kollar ut genom fönstret nu här hemma? Regn, grått, och blött. Känns nästan som höst och inte sommar. Blir att man börjar fundera på hösten, men jag vill genast slå bort tankarna. Vill inte tänka på hösten, det är ju sommar nu. Sommaren har ju bara börjat!

De två veckorna i Spanien var som jag sa helt underbara. Bättre hade det inte kunnat att bli. Strålande sol 30-35 grader varje dag, mycket sol, bad och givetvis shopping. De timmar som inte ägnats åt sol och bad, ägnades till shoppa, promenader på kvällarna och mer. Även några besök i Puerto Banús som är helt otroligt. Längs med hamnen finns alla dyra märkes butiker som du kan tänka dig. Gucci, Burberry, D&G, Versace, Fendi och Jimmy Choo är bara några av dem. Längs med hamnen finns även en lång rad med lyxyatcher. Två kvällar och en dag spenderade vi där. Vi var även i några andra städer.
 
Två veckor var verkligen perfekt. En vecka känns alltid för lite, men efter två var man ganska mättad. Fast jag kan väl inte påstå att jag skulle tackat nej till att vara kvar en vecka till. Sitta vid poolkanten, dingla med benen i vattnet, läsa en bra bok och samtidigt bättra på bränna är en otroligt bra kombination. Ligga vid poolen, känna solen gassa på en och bada i poolen är inte fel det heller.

Som ni säkert förstår så shoppades det en hel del där nere. Det som shoppades var:
rouge och läppglans från Sephora
fyra par skor, varav ett par som jag ska få i födelsedagspresent
tre klänningar, två av dem ska jag få i födelsedagspresent
orange sjal, är helt inne på oranget nu
snäckarmband
världens sötast mysbyxor
underkläder

Samt lite andra saker som jag ska få i födelsadagspresent. Perfekt att köpa saker där nere eftersom det finns så otroligt mycket fint! Kan ha glömt något jag köpte.

Nu blir det att äta tacos med mami, papi och morfar.

P.S Jag kan meddela att det tar tid att läsa ikapp massa bloggar och sedan svara på mail. D.S

Back!

Nu är jag tillbaka från två helt fantastiska veckor i Spanien! Så mycket mer uppdatering är det kommer det inte bli just nu. Har en hel del mail att svara på och även checka olika bloggar.