Happy new year!

Gott nytt år allesammans!

Sista duschen för året I guess

Japp, då har man tagit den sista duschen detta året I guess. Fanny och jag ska vara hemma hos Sandra kl. 15.45, så då var det bara att hoppa in i duschen redan nu. Dock har jag inte satt på mig min festblåsa än, utan jag dorg på mig en av mina nya pyjamasar tills vidare. Nu ska jag blåsa håret och försöka få det torrt, när mamma kommer hem sedan ska hela manen lockas nämligen. Nej, nu är det bäst att kila!

My siamese twin!


Bild: Fanny and I


Fanny och jag handlade nyårsmaten idag och oj vad roligt vi hade det! Vi såg nog ganska roliga ut när irrade omkring på Ica Maxi med varsin korg bland serpentiner, potatiskroketter och läppstift, haha. Min siamesiska tvilling är för bra hon!

Fix med naglarna



Håller på ett fixa mina naglar inför imorgon. Tyvärr är inte händerna lika bruna som på bilden ovan, men jag hoppas att naglarna blir lika fina sen! Tänkte lägga ner lite jobb och göra fransk manikyr, tycker det kan vara väldigt fint ibland. Just nu har jag smörjt in naglarna i mandelolja, vilket sätter sina spår på tangentbordet, haha. Kanske slänger in en bild på resultatet senare. Ciao!

Next stop!

Leighton at Entourage Premiere
Bild: gossipgirlinsider.com

Next stop: New Year's Eve!
Endast två dagar var till nyår och hysterin kring årets sista kväll är stor. Tyvärr har den även drabbat mig och några av mina vänner. Tankar virrvlar runt i skallen tills man blir alldeles tokig! Ska jag ha uppsatt eller ska jag låta håret vara nedsläpp? Ska jag ha läppstift eller läppglans, ska jag ha diskret sminkning eller sotade ögon? Ja, ni kan tänka er vilken röra det är i en tjejs huvud nu, rörigare än någonsin!
Som tur är så har jag bestämt vilken klänning jag ska ha och så som många andras så är min svart. Dock så är ju inte hela problemet löst, utan då kommer ju de här frågorna om ens make up and hair. Denna beslutsångest säger jag bara! Någon större hjälp av sin nyårskavaljer får man ju inte heller, så då får man sköta allt på egenhand, haha.

För att hitta lite inspiration så gick jag in på gossipgirlinsider.com. Det är minsann alltid en inspirationskälla! Frisyren som Leighton Meester har ovan är verkligen något som jag ska ha i tanken om jag har nedsläppt, men just nu är jag lite inne på att ha uppsatt. Vad tycker ni?

Imorgon när Fanny och jag ska ta en sväng på stan så är det väl henne jag kommer ställa en massa frågor till. Sedan självklart min kära mor och det hör ju inte till ovanligheterna att hon agerar råd, haha.

Det räcker att stanna vid det stadiet.

Efter en otroligt tråkig händelse igår så insåg jag hur otroligt nöjd jag med att vara singel. Jag har många helt fantastiska killkompisar och för mig räcker det gott och väl att stanna vid det stadiet. Att inte behöva bry sig om någon annan än sig själv och kunna göra exakt vad man vill är en frihet som är svårslagen.
Det är såhär jag känner just nu, men vem vet det kanske ändras fortfarande än man själv anar?

Now

Now it's time to take a shower!

Sandra's place, vårt stammis hak!



Igår var det 18-års fest för mannen ovan! Det var en riktigt rolig kväll med dans och mycket trevligt folk. När de andra drog på krogen köpte vi mat och begav oss sedan till vårt stammis hak, Sandra's place. Där satt vi 10 personer i hennes sovrum och bara pratade om allt mellan himmel och jord, mys!

På den tiden när...



På den tiden när man dansade till "Dancy Time", tillbringade kvällarna vid havet och då brännan satt där den skulle...

Vi tar allt med en klackspark!



Den 3 januari kommer älskade Mickis och gör stan osäker, som jag längtar!

Evolution of Dance



Hemma hos Sandra i natt så satt Ruben och Viktor och kollade på det här klippet. Så nyss kände jag att jag var tvungen att gå in och se vad det var för något. Jösses vilken skön snubbe måste jag säga! Ska man kanske ta efter några av hans moves till nyår kanske? haha

Julhelgen

Här i bloggen har det minsann ekat tomt under jul, men nu är jag tillbaka igen!

Julaftonen var helt underbar, som alltid. Vi började dagen redan klockan halv åtta med en fantastisk frukost som min mamma hade gjort. Som min mamma säger: På julafton ska man gå upp innan det blir ljust. Jag kan nog inte annat än att hålla med även fast jag är väldigt morgontrött av mig, haha. Efter att ha avnjutit frukosten och mysig i vardagsrummet var det dags att göra sig fin och åka till mormor. Hos mormor väntade som vanligt ett gigantiskt julbord och efter att ha ätit i x-antal timmar så var det julklapps utdelning och Kalle Anka som gällde. När Kalle Anka var över åkte vi till farmors grav och hämtade morfar. Väl hemma så var det ytterligare en julklappsutdelning och lite mer mat och mys. Julaftonen avslutades med midnattsmässa i Carolikyrkan, en väldigt fin avslutning på julaftonen måste jag säga.

Juldagen tillbringades för det mesta hemma, förutom kvällen som innebar lite jobb. Jag låg mest och fixade med min nya mobil, LG Viewty, en rosa. Innan jag jobbade med Fanny så var min kusin och Higgins här på middag, mys!

Annandagen familjen tillbringat i Varberg på kalkonmiddag hos min faster, trevligt. Det bjöds inte bara på utsökt mat, utan även en och en halv timmas promenad vid havet.

Nu är julhelgen slut och som vanligt har den varit riktigt, riktigt bra! Idag ska jag fika med en vän och ikväll ska alla girls på en väns 18-års fest, roligt!

Merry Christmas!



And with this song I say: Merry Christmas everybody!

When I don't see my girls it feels like...

När jag inte träffar Sandra, Elin och Fanny dagligen, som jag brukar göra. Då känns det som om det var en evighet sedan man såg varandra sist, även fast man såg dem för bara några få dagar sedan. Jag antar att det är ett gott tecken, haha. Girls, ni är i alla fall bäst!


Dan före doppare dan



Trots att jag nyser, hostar och snyter mig titt som tätt så bar det av ner till stan med älskade Fanny. Vi inhandlade våra sista julklappar, eller för min del var det de första nästan, haha. Efter mycket om och men så hittade jag julklapp till både mamma och Johan. Det blev inte alls det jag tänkte mig, men jag är nöjd ändå!
Efter att ha myst runt på stan med Fanny bunny och träffat lite folk, bl.a. Sandra, Oliver, Josefin, m.m. så mötte jag upp en annan vän och fikade med honom. Självklart så blev det på Viskan, haha. För min del blev det chai te och en lussekatt, smaskens! När man är sjuk har man ju ingen större aptit, men en lussekatt slank minsann ner.

23 december

Det blev ingen film för min del igår, utan jag somnade som en stock vid 22-tiden. Sov enda till tio och sedan dess har jag sovit till och från i flera timmar. Det gjorde nog ganska gott, då jag mår bättre nu, men inte riktigt helt bra, Jag får strunta i det och sedan köra på i alla fall. Jag ska strax in i duschen och äta lite, sedan så ska jag träffa Fanny i stan. Ska även träffa en annan vän sedan.

Tänk att det är dagen innan julafton idag!


It feels like I'm ill, again

Det känns som om jag börjar bli sjuk igen, suck. Min planer är att alldeles strax krypa ner i sängen, kanske kolla på en film också? Well well, vi får se... Imorgon måste jag pallra mig till stan och köpa julklapp till min mamma och sedan kanske träffa en vän. Anledningen till att jag är så sent ute med julklapparna är att jag endast köper till min familj, alltså mamma, pappa och Johan. Därför blir det att man skjuter upp det hela tiden, men jag har ingen panik så det är lugnt. Vet redan vad jag ska köpa till mamma, men inte till Johan, hm... Pappas julklapp är redan klar, så det är skönt. Nu kallar sängen, kanske blir att jag kollar på Mamma Mia?

Moncler



Det här är min fasters fantastiska Moncler-jacka. Hon bad mig prova hennes jacka och jag ville nästan aldrig ta av mig den, haha. Provade även en i butiken som var glansig, den var otroligt snygg! Men jag måste säga att min fasters är lite mer klassisk. Någon gång i mitt liv hoppas jag att jag också kan göra en sådan investering!


Det årliga pepparkaksbaket!

Min faster och jag har haft en fantastiskt mysig dag tillsammans! Min dag började att jag satte mig på tåget mot Varberg kl. 9. Ungefär en timma senare var jag framme i Varberg där jag möttes av min älskade faster. Först ut på schemat stog frukost och fika, sedan var det dags för det årliga pepparkaksbaket! Hon hade gjort dubbla satser och i två och en halv timma bakade vi endast pepparakakor, mys! Så nu har jag en gigantisk burk fylld med pepparkakor.
Medan vi bakade pepparkakor pratade vi om allt ifrån Monclerjackor, Burberrytrenchcoats till pojkvänner och hennes alla resor. Jag slutar aldrig att imponeras av vad min faster har gjort i sitt liv. När jag blir stor skulle jag också vilja bara lika berest som hon är! När vi bakat klar och fikat lite till bar det av in till stan där vi tittade i butiker och myste runt. Min faster gjorde en fantastisk investering till hennes jackgarderob, bild kommer sedan!

Efter att tillbringat några timmar i stan åkte vi hem igen och då var det dags för middag. När den goda middagen var uppäten skjutsade hon mig till stationen och jag satte mig på tåget hem med två stora kassar med presenter, pepparkakor och i min väska vilade min Dior scarf tryggt!

Christian Dior



Idag har jag fått min fasters Christian Dior scarf, det är lycka!
Scarfen var en i hennes samlig av både Hermés och Valentino scarves. När jag fick se dessa vackra skapelser blev jag mållös!


"Är Emma redan hemma?!"

"Är Emma redan hemma?!" utrbrast min mamma. Yes, I am svarade jag ifrån mitt rum. Det blev tidig hemgång från partyt nu ikväll, vi blev lite otaggade mot slutet och sedan så ska jag upp tidigt imorgon. Ska nämligen ner till min faster i Varberg och ha det årliga pepparkaksbaket! Känns skönt att vara hemma tidigt för en gång skull, vid den här tiden annars brukar vi dansa som mest. Men när de andra folket bara sitter ner, blir det inte lika roligt...

Börjar på H och är rosa

Idag(eller igår om man ska räkna att det är efter tolvslaget) köpte jag mig en julklapp till mig själv. Den julklappen börjar på H och är rosa!

Viskan för hela slanten!

Efter julavslutningen igår gick alla tjejer ner till Viskan och åt lunch, där tillbringade vi några timmar. Därefter bar det av hem en sväng och sedan ner till stan igen med la familia. Vi kikade lite i affärer och sedan så satte vi oss på Viskan och fikade, igen. Vid tjugo i nio så tog jag bussen hem till Erika, Ida mötte upp mig på vägen. Hemma hos Erika myste vi en massa. Vi drack te, kollade på film, käkade popcorn och pratade en massa. Vi pratade mycket om våra nyårsplaner, hoppas att nyår kommer att bli riktigt bra!

Idag har jag spenderat dagen med Louise aka Mowgli, vi tog ikapp en massa som vi missat det senaste! Efter det så bar det av ner till Friskis för att träna aerobics, nu så är det duschen som gäller för min del!

En vecka...

En vecka kvar till julafton och två veckor kvar till nyår!

Laget, ni visade vad Bäckängandan är!

Jag skrev inget om hur kampen mellan Bäckäng och Teknis slutade igår. Så nu känner jag att jag är tvungen att göra det, även fast ni säkert redan vet hur det hela slutade. Kampen slutade att min älskade skola Bäckäng tog hem segern för tredje året i rad! Det var ett otroligt bra lag som verkligen visade för de andra vad den omtalade bäckängandan är. Ja, åter igen, ni gjorde ett fantastiskt jobb och ni gjorde oss alla på läktaren väldigt stolt över att vara just Bäckängit.


Rött och vitt går aldrig ut en Bäckängit!

Imorgon är det skolkampen Bäckäng VS. Teknis som gäller, gissa om jag är laddad?! Fanny är med i Bäckänglaget, Ida och Hanna är med i Teknislaget. Roligt att flera av ens kompisar är med och kämpar för sina skolor! Klädseln jag kommer att bära imorgon är givetvis någonting rött då vår skolas färger är just röd och vit.

Tonight - Lykke Li



Tonight - Lykke Li

Fix och trix här hemma

Jag har varit uppe sedan klockan halv tio och städat och fixat här hemma, eller mamma har gjort det mesta måste jag väl erkänna. Ska nämligen ha hem tjejerna på julmys här hemma och då måste det ju vara snyggt och prydligt, haha. Tror att det kommer bli en riktigt mysig eftermiddag! Det som gäller för mig nu är att ta av mig städkläderna och hoppa in i duschen, ciao!

Överraskningsfest!

I onsdags fyllde en av mina bästa vänner 18 år, Linda. Så igår samlades vi ett gäng tjejer hemma hos henne medan hon var ute och åt med sin familj. Medan de var ut och åt fixade och trixade vi en massa hemma hos henne. Så när hon kom hem sedan var vi där och överraskade henne. Det var otroligt roligt att se hennes reaktion eftersom hon inte hade anat något. Linda, hoppas att du hade en toppen kväll igår på krogen!


Min förälskelse är inte över än...


Bild: brandos.se

Enda sedan i slutet av sommaren så har jag varit förälskad i Hunters gummistövlar. Både Elin, Fanny och Fia har ett par svarta och köpte dem i slutet av sommaren/början på hösten. Sedan dess så har min förälskelse gått i perioder, men nu har den blivit starkare än någonsin!
Jolina så har de fått in en massa härliga färger och jag har tidigare spanat in de ljusrosa, samt de mörkare rosa (de ovan). Så idag när vi var där inne så provade jag båda två och kom underfund med att de som är mer cerisea är snyggare, de andra blev lite blacka till svart (tyckte att de ljusa var finast från början).

Ja, som ni förstår så är jag helt kär i dessa. När julen är över och när de nya året har börjat, då jag vet vad jag fått i julklapp och inhandlat på reorna. Då ska jag ta mig en funderar och kanske gå och köpa dem en gång för alla, haha.

Myslördag!



Min älskade mamma kan ju bara glömma att hon kommer att få se sin fuskpäls igen!
Idag så har mamma, mormor, min moster och lilla Thilda varit nere på stan. Blev en mysig fika på Viskan och sedan så har vi gått och tittat i butiker. När vi var inne på Faith träffade jag Fia och sedan när vi var på väg till Wedins mötte jag Sandra och Ida. Så vi stod och snick snackade ett bra tag! Hittills så har det varit en riktigt mysig lördag och jag tror att den kommer att fortsätta så!

Dags för klippning!

Nu ska jag strax iväg till Calle och låta han sätta saxen i mitt hår!

Vara sjuk? Nej, tack!

Jag avskyr att vara sjuk, eller till en början är det ganska skönt när man bara myser omkring hemma. När det sedan gått en hel dag får jag spader! Men men, några positiva saker har den här dagen faktiskt haft:
Jag har kunnat sova hur länge jag vill
Kunnat ligga i soffan och läst nya Glamour medan jag lyssnade på Mariah Careys julskiva
Fått telefon samtal och gulliga sms från vänner

Nu är det lax, spenat och färsk pasta som gäller, mums! Sedan lite bubbelvatten, som Leo säger, på det också.

Hand on you heart



Hand on your heart - José Gonzales

Well it's one thing to fall in love
But another to make it last
I thought that we were just begining
And now you say we're in the past
Oh, look me in the eye
And tell me we are really through

You know it's one thing to say you love me
But another to mean it from the heart
And if you don't intend to see it through
Why did we ever start
Oh, I want to hear you tell me
You don't want my love

Put your hand on your heart and tell me
It's all over
I won't believe it till you
Put your hand on your heart and tell me
That we're through, ooh

Oh, put your hand on your heart

They like to talk about forever
But most people never get the chance
Do you wanna lose our love together
Do you find a new romance
Oh, I want to hear you tell me
You don't want my love

Precis som jag förutspådde!

Precis som jag förutspådde igår så är jag hemma idag. Har legat i sängen enda tills klockan slog halv ett. Huvudet känns tungt och förkyldningen har blivit värre, suck. Nu ska jag nog lägga mig och kolla på Mamma Mia och göra mig en stor kopp med te eller honungsvatten. Har inte tittat på Mamma Mia än, så det passar ju perfekt att ligga i soffan och titta på den nu när jag är sjuk, ciao!


Style and the city

love story in Paris street style
Bild: styleandthecity.com


Vilken otroligt snyggt par!


Te och honungsvatten

Jag har inte varit sjuk sedan i somras, men nu verkar det som om jag gått och blivit det. Suck! Jag har försökt att kurera mig med te och honungsvatten i min favorit mugg ifrån Starbucks, men jag har inte lyckats så bra. Så imorgon blir det antagligen jag som stannar hemma!


Ge mig sommar tack!



Ge mig sommar tack!

Matblogg?

Har precis ätit några av mammas goda snickerskakor, mums! Ibland förvandlas denna bloggen till en matblogg, haha.

40 times

Jag ljuger inte om jag säger att jag lyssnat på Pokerface med Lady Gaga ungefär 40 gånger idag. Jag som brukar klaga när min lillebror spelar samma låt om och om igen...

Varför?



Varför vill man ha det man inte kan få?


Varm choklad



Till frukosten i morses så hade mamma gjort den här goda varma chokladen, av 70 % mörk choklad. Smaskens!

Pictures!




Poker Face


Poker Face - Lady Gaga

Det här är nog min nya favorit partylåt, den spelades om och om igen igår. Gårdagen var otroligt rolig, tack för en otroligt lyckad kväll allihop! Håller på att lägga in lite pics, så snart kommer ni att få se några. Senare under dagen kommer det att komma mer uppdatering om kvällen, men jag kan sammanfatta den kort:
Förfest hos Sandra redan vid kl. 17
18-års fest för Viktor och Oscar
Efterfest hos Sandra

Jag har utan tvekan de bästa vännerna man kan ha, vad hade jag gjort utan dem?

Infinity


Infinity - Guru Josh Project

Nu ska jag bege mig in i duschen för att fräscha till min inför kvällens 18-års fest. Vi girls börjar redan vid kl. 17 och sedan bär det av till festen vid 20-tiden. Är otroligt taggad! Kvällens outfit blir den svarta Velour klänningen och ett par färgade stumpbyxor, är dock osäker på färg fortfarande. Nej, dags att skynda sig. Ha en toppen kväll!

Klipptid bokad!

Mamma och jag var inne hos min frisör Calle, där jag också träffade Erika, där vi bokade tid till både Johan och mig. Ska klippa mig på fredag nästa vecka. Senast jag klippte mig i början av oktober någon gång , så jag kände att det var dags att klippa topparna igen. De senaste gångerna har det gått ganska lång tid mellan gångerna jag klippt mig, men det ska det bli ändring på nu! Ska komma tillbaka till de gamla rutinerna.


My new boots


Bild: Lånad ifrån Fanny

Fanny smygtog ett kort på mig i skolan igår när vi precis skulle lämna skolan för en fika på Espresso House. På bilden ser ni en skymt av mina nya skor som inhandlades innan jag åkte till Stockholm. Det blev ett par MC-inspirerade boots i skinn. Jag har nämgligen för tillfället gett upp jakten på de perfekta stövlarna och då fann jag dessa godingarna i stället, har använt dem varje dag sedan jag köpte dem. Det är minsann ett bra tecken!

Velour-utförsäljning

Nu ikväll så har jag varit på Velours-utförsäljning och självklart kom jag inte tomhänt hem. Köpte mig en jättefin svart klänning, i en ganska annorlunda modell. Som det ser ut nu så blir det att jag inviger den på lördag då det vankas 18-års fest för två sköna grabbar. Jag är otroligt sugen på att dansa en massa och träffa allt skönt folk som man inte sett på ett tag. Har inte varit ute på tre helger, så det ska verkligen bli kul att köra järnet på lördag!


Oxfilé på en onsdag

Mamma hade tagit fram lövbiff ur frysen som vi ska äta till middag, men det visade sig vara oxfilé, haha. Oxfilé på en onsdag är inte helt fel! Så nu blir det fin dukning och grejer, kanske man ska ta sig en dusch innan också? Har nämligen inte duschat än efter afrodans-passet, fräscht, haha. Jag säger som Sandra, man måste vänta tills man har eftersvettats. Det har även min pappa lärt mig, haha.
Förresten så hoppas jag innerligt att Fanny och Sandra kommer med i Bäckänglaget i kampen Bäckäng VS. Teknis. Om de inte kommer med i år så garanterar jag att de kommer med nästa år!


Bubbelpool och ångbastu

I stället för att räkna matte hemma idag, funderar jag på att gå på matte stödet imorgon klockan 8.00-9.20. Är det helt insane om man börjar klockan 9.35 imorgon? Tänkte att då slipper jag göra det hemma, samt att om jag kör fast så finns det någon som kan hjälpa mig. Hm.. får fundera lite på det, men först och främst får jag kanske ta att försöka lite här hemma.
Denna veckan så har vi nästan ingenting att plugga, det hör verkligen till ovanligheterna. Så det är nästan bara matte som jag ska fokusera på denna vecka. Dock så orkade jag inte ta tag i det efter att jag kom hem ifrån badhuset idag, det tog verkligen på krafterna att simma med kläder på, samt att livrädda folk! Efter vi hade slutat så var Sandra, Elin, Fanny och jag kvar i badhuset. Vi bubblade i bubbelpoolen och satt både i ångbastun och i den vanliga bastun, det var nog det som gjorde en så trött, haha.

Crosses


Crosses - José Gonzales

Don't you know that I'll be around to guide you
Through your weakest moments to leave them behind you
Returning nightmares only shadows
We'll cast some light and you'll be alright
We'll cast some light and you'll be alright for now

Summertime VS. Wintertime


Bild: thesartorialist.blogspot.com

Även fast det är mysigt att det snart jul och vinterväder, dock är vintervädret ingen höjdare då de består av snö blandat med regn. När det är sådär ruggigt ute så kan jag inte annat än att längta till sommaren. Sommaren är verkligen min favorit årstid. Man kan sitta på uteserveringar, man kan ju runt med bara ben och man möts inte av kyla det första man gör när man går ut genom dörren. Man ser oftast alltid fräsch ut eftersom hyn är bra och man har fått en fin bränna på kroppen. Nu den här årstiden lever hyn sitt egna liv och sommaren lyser med sin frånvaro, därav blekheten.
Jag vill kunna slänga på mig en söt klänning, sandaler, mina Ray Ban, en fin väska och sedan vara ready to go. Precis som tjejen ovan! Det som man måste göra nu är att ta på sig nu är strumpbyxor, kofta, stövlar, jacka, mössa, halsduk och vantar.

Okej, jag kan väl inte säga annat än att det är ganska mysigt också, men jag hade gärna tackat ja till lite sol och bad. För två år sedan så åkte släkten på min mammas sida ner till Spanien på annan dag jul och var där i 8 dagar, det var otroligt skönt! Spanjorerna och spanjorskorna gick runt i vinterjackor medan vi gick runt i klänningar och kofta och på nyår låg jag och solade vid poolen, det var inte att leka med. En sådan resa skulle jag inte tacka nej till i vinter!

Guys, I like it!


Bild: thesartorialist.blogspot.com

Guys, I like it!