Greece


Bild: apollo.se

Ojojoj, vad jag var nära på att glömma det viktigaste av allt, solglasögon! Hur hade jag kunnat klara mig i två veckor utan mina Wayfarers eller mina aviators från H&M? Det hade varit illa... Well well, nu är allt packat och klart i alla fall, är riktigt stolt över min packning. Min rosa resväska går att stänga utan att man behöver sätta sig på den eller använda våld. Man brukar nämligen få göra det när jag har packat, men inte denna gång. Nu blir det endast två-tre timmars sömn innan jag ska gå upp igen, men det är det värt. Vårt plan går vid 8-tiden ifrån Landvetter, men mamma vill vara där ca två timmar innan så att man inte behöver att stressa. Denna gång ska vi åka första klass, något jag aldrig gjort förut och det ska bli lite spännande måste jag säga. Skönt att ha en egen incheckning i stället för att stå och vänta i en lång kö med en massa barnfamiljer, hehe.

Vi ses om två veckor igen!

Gossip Girl-feber



Jag hade tänkt att bara kolla på ett avsnitt av Gossip Girl för att jag ville inte lägga mig för sent. Detta kunde jag dock inte hålla för att det blev så otroligt spännade så jag var tvungen att kolla på fler. Efter ett tag blev jag så inne i det så att jag kändes som en av dem. Kanske börjar få lite väl mycket Gossip Girl-feber? haha Efter ett tag kom även mamma in i rummet och kollade. Hur kan man motstå och inte göra det? haha
Nu har jag endast tre avsnitt kvar att se denna säsong, vilket känns både positivt och negativt. Positivt för att då kan jag se hur första säsongen slutar redan nu, men negativt då de kommer ta ett väldigt bra tag innan jag får se andra säsongen. De är ju i fullgång med att spela in andra säsongen nu.
Well well, man kan inte både äta kakan och ha den kvar.

Gossip Girl-mood


Bild: thesartorialist.blogspot.com

För att komma i Gossip Girl-mood så måste jag ju lägga upp en bild som jag tycker utstrålar det! Gossip Girl var dtet första jag tänkte på när jag såg bilden, tror det är klänningen som gör det. Tycker verkligen detta skulle kunna vara något som Serena skulle bära, eller vad säger ni? Hela outfiten skulle jag mer än gärna bära imorgon när jag träffar mina vänner!

En riktigt härlig dag!

Det har varit en riktigt bra dag idag! Först så var Louise/ Lollo hemma hos mig, vi gjorde cupcakes, åt mat och kollade på Breakfast at Tiffanys. Åh, vad bra den filmen var! Jag kommer att tillägna ett helt inlägg åt den. Efter att jag vart med Lollo så åkte min moster Lotta och jag och tränade ett friskispass ute på Almenäs, väldigt skönt. Sedan jag kom hem nu har jag inte gjort så mycket. Har bland annat skrubbat kroppen som en tok och gjort hårinpackning. Jag brukar peela kroppen, men nu körde jag en rejäl omgång med en borste i stället, haha. Allt för att få en bra solbränna, haha. Självklart ska jag peela mig under tiden där nere. Jag vill ju ha med mig brännan hem, haha.

Nu så är jag nyduschad och insmord, härligt. Har jag bunkrat upp med ett stort glas vatten, honungsmelon och Gossip Girl. Ett stort tack till Anders som hjälpt mig att fixa VLC, vad skulle jag gjort utan den grabben? haha

Jag kan konstatera att livet ändras

Jag satt och läste igenom gamla inlägg sedan augusti och september. Under början av den tiden mådde jag helt fantastiskt bra, kunde nästan inte må bättre. Jag hade börjat gymnasiet och träffat en massa nytt folk, minnena ifrån sommaren var levde kvar inombords och jag hade en fantastiskt pojkvän. I mitten av september sedan så mådde jag som sämst. Jag lyckades bli sjuk flera gånger och blev aldrig riktigt frisk, hösten hade börjat komma, sommaren var bortblåst, samt att min pojkvän och jag gjorde slut.
Ja, det var inte den bästa tiden jag haft, men nu i efterhand var den väldigt lärorik. Just då fanns det inte inom denna värld att det skulle vara lärorik att må som jag gjorde just då. Nu när jag satt och läste igenom de inläggen insåg jag att det var det. Att försöka lappa ihop ett brustet hjärta var ibland det svåraste jag gjort. Det tog oerhört lång tid, men jag klarade det. Just den dagen min pojkvän och jag gjorde slut vi, rasade min värld samman och jag trodde aldrig att den skulle byggas upp igen. Men det gjorde den för jag sitter ju här idag och mår fantastiskt bra.

När jag tänker tillbaka så känns det faktiskt som om jag har ett helt nytt liv. Jag faktiskt inte tänkt på det förens nu, idag. Jag har helt nya och fantastiska vänner. Sandra, Elin och Fanny har blivit några av mina allra närmaste vänner. Vem trodde att vi skulle vara så tajta som vi är idag första dagen i skolan? Att umgås med vänner konstant varje dag i skolan, ringa varandra efter skolan, umgås om dagarna och helgerna har jag aldrig gjort innan. Det har mest varit att man umgåtts i skolan och sedan var det inte så mycket mer med det. Man träffades någon gång då och då när någon fyllde år, men inte så mycket mer. Självklart har jag haft bästa vänner som jag umgåtts med, men inte på samma sätt som jag gör med Fanny, Sandra och Elin. Det känns verkligen som jag har träffat min soulmates, som Sandra säger. Jag är verkligen glad att jag träffar sådana underbara vänner. Ni betyder obeskrivligt mycket tjejer! Det känns som om de varit en del i förändringen av mitt liv. Nu så skulle jag inte kunna föreställa mig ett liv utan dem, det finns inte i denna värld. När jag menar att jag har ett nytt liv menas inte med att jag har ändrat min personlighet, jag är fortfarande samma gamla vanliga Emma. Jag har fått ett nytt liv genom nya vänner, mer erfarenheter, syn på olika saker, upplevt andra saker, skapat andra vanor m.m. Efter ett år på gymnasiet kan jag konstatera att livet ändras, vem trodde det när man tog sitt första steg i Bäckängskorridorer? Dels blir det en helt annan skolgång i gymnasiet, man får ta mer ansvar och man är inte längre behandlad som ett barn, utan anses vara på väg in i vuxenlivet.

Det är väldigt fascinerande att se tillbaka på vad man upplevt och hur man förändrats. Förändringen som gjorts i mitt liv har verkligen varit positiv och jag är glad att ha det liv som jag lever idag. Det som innefattar det livet är en fantastisk familj, underbara vänner, resor, erfarenheter, glädje, upplevelser, dans, styrka, fikor, kärlek, fester, skratt, musik, ja hundratals saker egentligen.

Ät och njut!

Idag har jag ätit min ranson av godsaker för denna vecka! När vi fikade på Espresso House åt jag en choklad- och hasselnötsmuffins, som nästan är den godaste muffinsen jag ätit, till det drack jag en stor moccafrapino. Efter nästan hela muffinsen och halva frapinon måde jag ganska illa, men jag drack nästan upp hela ändå tillslut, haha. Så en liten moccafrapino hade räckt för min del.

Efter att jag fikat med mina söta vänner så mötte jag upp några av de andra tränarna i Flugan, Royal Cheer & Dance. Vi frossade i massa musik och sedan gick vi till Grand Hotel där två grymt duktiga tjejer hade en liten mini uppvisning för oss. De var ett år yngre än mig och verkligen grymt duktiga! De hade hittat på all koreografi själva och jag blev hur sugen som helst på att dansa.
Senare sedan gick några av oss och satte oss för att ta något att dricka och en efterrätt. Alla valde chokladmousse med jordgubbsgrej ovan på, kanon gott! Vi satt där ett bra tag Anna, Sanna, Ulle och jag. Jag kom inte därifrån förens kl. 22 och då började vi vårt möte kl. 18.30, haha. Det var i alla fall det mysigaste tränarmötet jag varit på.

Efter alla dessa godsaker som jag ätit idag så får jag väl ta mig en powerwalk eller en jogging tur imorgon innan jag träffar Louise, haha. Vi som ska ha Cupcake-dag och allt! Jag kommer att rulla fram på stranden nu i sommar, haha. Nej, skämt och sido jag behöver inte ha någon större ångest för att ha ätit en massa goda saker idag. Man ska äta gott och bara njuta, men lever endast en gång!


Sandra, jag saknar dig!

None
Bild: Fanny, jag, Elin och Sandra = Världen bästa fyro
 
Om en liten stund ska jag traska ner till stan för att fika med Elon och Fannü, blir att vi fikar på Espresso House. Vet ej ifall det blir sista gången jag ser dem innan jag åker, buhuu. Sandra, måste du jobba så mycket, vi saknar ju dig!

Fixat inför resan

Förresten, jag kom faktiskt riktigt långt med packningen igår! Det enda som ska läggas ner är underkläder och några klänningar, men de lägger jag ner på onsdag för att annars kommer de att bli skrynkliga. Jag älskar att packa inför en utlandsemester för att man behöver inte ha med sig några tjocka tröjor som tar en massa plats, utan man får mer plats för söta klänningar, yeey!

Lade nyss in en massa nya låtar på min iPod. Jag älskar att ha en massa nya låtar i den så att jag bara kan välja och vraka utifrån vad man känner för. Ytterligare en sak jag fixat inför resa, bra där Emma!Fic


Vädret tillåter inte shortsdress


Bild: thesartorialist.blogspot.com/

Ja, som ni vet så är jag helt insnöad på shortsdressar och cravingsen efter en blir ju inte mindre när man ser denna bild. Såhär hade jag mer än gärna sett ut idag, men det tillåter verkligen inte vädret till. I stället så blir det mina Lord Richard jeans som jag inte använt på alldeles för länge och sedan tror jag att jag slänger på mig en Ralph Lauren skjorta till, men innan dess ska jag ta mig en välbehövlig dusch, ciao!

Konsten att bära hatt


Bild: thesartorialist.blogspot.com/
 
Jag gick in på The Sartorialist och blev helt förtrollad av alla bilder som finns. Så ni kan räkna med att det kommer att läggas upp en herrans massa bilder framöver!

Fanny och jag pratade om att vi ville ha varsin hatt och tjejerna ovan vet verkligen hur man bär upp det med stil! Älskar hur det på en och samma bild visar hur man kan bära upp hatten på två olika sätt. Att bära hatt och långklänning som tjejen till höger gjort skulle jag mer än gärna göra en solig dag i Grekland. Eller så skulle jag vilja bära hatten som tjejen till vänster gör en lite kyligare sommardag. Jag tror jag gillar den kombinationen bäst, eller nej, eller jo. Nej, jag gillar båda!

Killar, se och lär!


Bild: thesartorialist.blogspot.com/

Om en kille med outfiten ovan skulle komma fram till mig, skulle jag falla direkt, eller ja nästan... Precis såhär tycker jag att killar ska klä sig på sommaren, i stället för skjorta och cardigan får de gärna ha en piké när solen skiner. 
Killar, se och lär!

Packa, not my cup of tea

Det som jag ska ta tag i nu är att packa, för att jag har insett att dagarna innan jag åker antagligen kommer att vara fullspäckade med att träffa vänner innan jag åker. Så då är det lika bra att ta tag i det redan nu, för jag är alltid ute i sista minuten annars. Jag och packa har en väldigt speciell relation till varandra, något som beskriver det är en konversation som Henke och jag hade i somras:

Jag: "Jag tycker inte att det är så svårt att packa faktiskt!"
Henke: "Nej, det är väl inte så konstigt, du tar ju med dig hela garderoben"

När jag åkte till Frankrike en vecka i höstas hade jag en perfekt packning. Det enda som jag inte hade använt var en hood och ett linne, så en veckas packningar är inga problem, men när det är flera veckor går jag bananas. Jag tar med mig alla mina favorit plagg i garderoben, de är en del del, plus en massa annat. Ja, ni kan ju lista ut hur det slutar...
Tur i oturen så får vi ha med 30 kg var när vi åker till Grekland för att vi åker första klass ner. Positivt eftersom man får ha med sig mycket och ifall man shoppar där nere så har man plats. Det som är negativt är att man(jag) inte begränsar sig på samma sätt. Well well, jag ska verkligen lyckas att inte packa med mig för mycket denna gång! Jag måste ju öva lite inför de tre veckorna jag är borta som konfirmationsledare, för då tar jag med alldeles för mycket.

Alla dagar förutom onsdag och idag

Jag har umgåtts med vänner alla dagar förutom onsdag och idag denna veckan, det är minsann inte illa. Jag har fått någon knäpp om att jag måste ta vara på varenda dag och hitta på någonting, vet ej varför, haha.
I höstas till exempel så var jag hemma och tog det lugnt varje helg kändes det som, nja inte riktigt, men nästan. Nu i vår så har jag nästan hittat på något varje helg, årstiderna påverkar en mer än vad man tror.
Jag är en sådan person som inte behöver hitta på en massa för att ha en lyckad helg, utan jag kan ha en lyckad helg även fast jag bara är hemma och myser. Tycker att det är otroligt kul att hitta på en massa saker, men jag är också ett stort fan av att bara vara hemma och ta det lugnt, som idag.


Löparfreak

Tanken var att både pappa och jag skulle ut och springa rundan som vi brukar springa igår, men det slutade med att bara jag var ute och sprang. Hann inte vänta på honom så jag tog med mig iPoden ut och sprang, riktigt skönt. Jag sprang dock inte den vanliga rundan, utan en runda som tog ca 30 minuter. Hade inte riktigt tid att ta rundan som tar en timme med tanke på att jag skulle på bio. För omväxlingens skull så sprang jag i tights och oj vad skönt det var. Är faktiskt sugen på att köpa mig ett par löpartights lite senare sedan.

Sen när blev jag ett löparfreak? 


The Mist


Bild: google.se

Igår kväll såg Fanny och jag på bio, inte ofta man gör det. Vi stod i valet och kvalet om vi skulle se "The Mist" eller "What happens in Vegas". Tillslut valde vi att se "The Mist", för man kollar nästan alltid på romantiska kärlekskomedier, haha. Filmen höll på i 2 h och vi satt i mitten på första parkett, haha. Filmen var väldigt bra, men slutet var helt stört. Det förstörde nästan hela filmen, haha. Fanny och jag dröjde oss kvar lite i biosalongen oh då frågde två killar ifall vi var kvar och väntade på slutet. Så antagligen var det inte bara vi som tyckte att filmen slutatde plötsligt med ett dåligt slut, haha.
Fanny och jag ska antagligen hitta på någonting ikväll också, vad vet vi inte än dock.

På väg hem från bion igår så gick vi förbi en väskaffär och då fastnade jag för en väska som fanns i skyltfönstret. Så imorses ringde jag ner till väskaffären och frågade ifall de hade kvar den och hängde undan den. Så vid 14-tiden tog jag bussen ner till stan och köpte den, vet ni vad den kostade? Jo, den kostade 112,50 kr. I vanliga fall kostade den 449 kr, men de hade 75 % på alla väskor, därav det billiga priset. Väskan är svart och lite Balenciaga look-a-like med guldiga detaljer. Det kanske inte låter kanon snyggt, men det är det, haha.
Har nämligen varit ute efter en ny väska enda sedan i höstas, men har inte hittat någon som fallit mig i smaken. Hade inte tänkt att köpa något mer nu innan Grekland, men eftersom väskan var så himla billig så kunde jag inte hålla mig. Den blir perfekt att ha som handbagage, känner inte för att ha min Mulberry då, hehe. Även fast jag köpt mig en ny väska så vill jag gärna hitta någon fin i skinn i när vi åker iväg. Är man väskgalen och alltid varit det så är man...

Karpathos om en vecka


Bild: apollo.se

Om exakt en vecka kommer jag att befinna mig här, Karpathos, Grekland. Jag kommer att tillbringa två veckor där med min kära familj och det kommer att bli helt underbart!

By Malene Birger


Bild: net-a-porter.com
 
Det var inte denna klänning ifrån By Malene Birger som jag köpte igår, men klänningen som jag köpte är i exakt samma tyg. Min klänning är kort med puffärmar, knappar i ryggen samt ett band, otroligt fin är den! Stod i valet och kvalet ifall jag skulle köpa mig en vit Hunky Dory, men sedan hittade mamma Malene Birger klänningen och då blev den ett självklart val! Den är snygg till både strumpbyxor, tights och smala svarta jeans. Den kommer att bli en riktig favorit både nu i sommar och i höst. Precis en sådan där klänning som man alltid känner sig snygg i hur sliten man än är.

Garderoben och rummet tip top

Äntligen är både garderoben och rummet tip top, men det tog 5-6 timmar också. Ja, ni hör ju själva 5-6 h, det är alldeles för mycket att lägga på det när man i stället kan hitta på andra roliga saker. Jaja, det är i alla fall klart och det behöver inte göras än på ett väldigt bra tag. Det som jag hade tänkt att göra var att ta mig en dusch, även fast jag tog en imorses. Blev helt tjock i halsen av allt damm som flög runt och jag vill inte veta hur mycket som satte sig på kroppen och i kläderna. Eftersom som jag har en över hygienisk sida som kommer fram lite då och då, så är det bäst att duscha innan den kommer fram på riktigt!


Hell?

Usch, jag ångrar nästan att jag satte igång med garderobs röjningen. Mitt rum ser ut som en bomb, det är saker exakt överallt och man måste göra små stigar för att hitta en väg in och ut. Ja, ni förstår ju hur det antagligen ser ut, som ett helvete rent utav sagt. Det känns som om jag har mer bråte än kläder i garderoben, och då är det inte så konstigt att jag inte har haft plats med kläderna. Nej, back to hell!

Garderobsrensning på g!

Nu ska jag ta tag i något som jag fruktat länge, nämligen att städa min garderob. Jag ska röja ut en massa gammalt och verkligen få ordning på eländet. För så som det ser ut i den nu kan det inte göra länge till. Ja, nu vet ni vad jag kommer att ägna mig åt de kommande timmarna.

Film fantast

Nu är det dags för te och film i soffan med mami, mys! Jag har börjat bli en riktig film fantast, det blir den andra filmen som jag kollar på nu idag. Filmen vi ska kolla på är Guldkompassen, ciao!

Dagens...

Dagens fundering: På vad jag ska hitta på för trevligt ikväll
Dagens mående: Helt igen täpp i näsan pga pollen, men annars bra.
Dagens frisyr: Nedsläppt, men med luggen uppsatt med hårnål
Dagens smink: Rouge och ögonbrynskugga
Dagens klädsel: Svarta byxor upprullade, vit tee istoppad, svart kort jacka, svarta lack ballerina med silver nitar, sjal och Dior väska. Mycket svart...
Dagens händelse: Rea imorses, tagit vaccin samt haft en hel dag med underbara Anna.
Dagens vill ha: Ett hav att slänga mig i
Dagens inspiration: Hm...
Dagens saknad: Några av mina vänner i Stockholm
Dagens borde: Röja i min garderob...

Dagens köp: Svart Calvin Klein linne m. tillhörade trosor och en mönstrad Malene Birger klänning
Dagens mat: Färsk pasta med köttfärssås samt fika

A day with Fanny!


Bild: Fanny på Café Viskan


Jag trodde att jag bara skulle vara hemma och dega hela dagen, men så blev det inte! Både söta Fanny och jag tyckte att vi var tvugna att göra något denna fina dag, så vi åkte och badade. Dock var det ganska kallt, även fast Fanny och jag inte är några badkrukor så tyckte vi att det var kallt, haha. Efter att vi badat åkte vi in till stan där det vankades ett Friskis och Svettis-pass i Stadsparken, vilket var ett av mina små påhitt. Till en början var båda ganska skeptiska, men det visade sig vara riktigt bra. Jag såg ut som en stucken gris i ansiktet efteråt, medan Fanny var lika gorgeous som alltid!

Imorgon så vankas det rea Jolina och då är det självklart att man måste gå dit! Kl. 05.55 står Elin och jag utanför portarna. Fanny skulle nog också haka på om jag inte missuppfattade det hela. Jag ska klargöra en sak och det är att jag endast går upp tidigt frivilligt när jag ska på rea eller ut och resa. Tänkte så att ni inte får för er att jag är morgonpigg, för då tror ni fel...

Flyga in i en annan värld


Bild: Huvudrollerna i "Kärleken checkar in", google.se

Det har varit en riktigt mysig kväll. Låg ihop kurad under en filt i soffan och kollade på "Kärleken checkar in", medan jag drack te, åt smörgåsar och kexchoklad. Det var faktiskt längesedan jag kollade på film senast, om man bortser från igår då. Jag ser på film alldeles för sällan har jag kommit på, för hur underbart är det inte att bara kunna släppa allt och flyga in i en annan värld?


Kate Moss bag


Bild: En väska jag håller på att sy

Här är ett litet smakprov på en väska som jag hålla på att sy. Hade även tänkt att brodera samma mönster på en T-shirt. Ursprungligen är faktiskt detta en bild på Kate Moss, men det kanske man inte ser, haha.

One last time

Can I hold you one last time?
To fight the fear that is growing in my mind
I know I did us both all so wrong
I know I'm not always that strong

ABCDEF and G
Oh that reminds me of when we were free
Before life began to tear us apart
Remember those classes when we thought we were so smart

And can I hold you one last time?
To fight this fear that is growing in my mind

One last time - The Kooks

Dusch

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan ska jag slå en pling till min kära vän Lovisa!

8 juni

Igår kväll kom Elin hem till mig och vi satt ute på vår altan och drack te. När det blev lite kyligare förflyttade vi oss till vardagsrummet där vi kollade på "Music and lyrics", som är en av mina favorit filmer, och åt popcorn. Ja, det var väldigt mysigt.

Strax hade jag tänkt att jag skulle lägga mig i en solstol i trädgården. Jag har inte orkat vara ute i solen de senaste dagarna, utan jag har legat i soffan på altanen och filosoferat, men nu ska jag lägga mig och försöka få en grundbränna. Ska bli kul att se hur det lyckas, haha. Ciao!

Flickvänner och pojkvänner

Anton och jag pratar om flickvänner och pojkvänner:

Anton: "Jag förstår inte varför du inte har pojkvän"
Jag (förvånad): "Vaddå då?"
Anton: "För att du är så jävla snygg!"
Jag (skrattar generat): "Tack vad gullig du är..."

Tänk att sådana saker kan göra att man blir så glad...

Playsuit


Bild: monkigirl.se

Playsuiten ovan är precis en sådan jag skulle vilja ha. Den finns på Monki och kostar endast 200 riksdaler. Den ser kanske inte så mycket ut för världen, men den schyssta accessoarer tror jag att den blir en hit! Tänk när man skapat sig en härlig bränna också...
Louise och jag är sugna på att ta en sväng till Göteborg innan jag åker till Grekland och då ska jag verkligen spana in denna shortsdress!
Förresten, Louise fick stipendie för rätt entrepenörsanda på sin skola. Grattis ännu en gång Mowgli!

"Tror du verkligen att jag skulle säga nej?!"

Skönt, nu har jag kirrat boende inför konfan! Henke, Tessan och Leo är nämligen iväg på semester, så jag kunde inte bo hos dem som jag brukar göra och då var det bara att gå på jakt och fråga någon av kompisarna. Jag har skjutit upp detta alldeles för länge på grund av att jag tyckt det var pinsamt att fråga ifall jag får sova hos dem. Egentligen är det inte pinsamt alls, men jag vill inte vara påträngande. Idag tog jag i alla fall modet till fånga och frågade en av mina bästa vänner Anton ifall jag fick bo hos honom. Svaret var:


- Det är klart att du får bo hos mig!
- Alltså du får säga nej ifall du inte vill att jag ska bo hos dig...
- Tror du verkligen att jag, Anton, skulle säga nej?!
- Njaa, jag vet inte.
- Det är klart jag inte skulle!


Sofi Fahrmans shortsdress


Bild: aftonbladet.se/sofismode

Shortsdressen, även kallad playsuit, som Sofi Fahrman bär ovan är otroligt snygg. Fö har jag varit lite osäker ifall jag gillar detta allt-i-ett plagg eller inte, men nu har jag kommit underfund med att jag gillar det! Jag skulle mer än gärna vilja ha den blommiga som Sofi bär ovan, som kommer ifrån Topshop! Hon matchar den otroligt snyggt. Sedan så skulle jag vilja ha en som är en färgad och lite slappare. Som man både kan glida runt i på stranden och piffa till när det vankas partaj. Får ta att spana efter detta antingen innan eller efter jag åker till Grekland.

Clean

Första dagen på sommarlovet har jag ägnat åt att städa mitt rum. Det var väl inte så jätteunderhållande, men det behövdes verkligen. Har även varit så duktig så att jag gjort rent mina rougeborstar, borde göra det oftare.
Nu så ska jag strax ta mig en dusch och sedan ska jag kanske träffa Elin.


Booktalk

Härom dagen läste jag ut "Alla var där" av Lauren Weisberger, som även är författare till Djävulen bär Prada. Boken rekomenderas skarpt, om man gillar chiclitt förståss. Eftersom jag läste ut den så var jag tvungen att låna en ny, även fast jag har flera olästa här hemma. Så jag drog med mig stackars Sandra till skolans bibliotek och lånade boken "Modellsommar" av Paulina Porizkova. Tror att boken är riktigt bra.
En av de bästa sakerna med sommaren är att man har tid att läsa böcker. På somrarna ligger jag gärna och plöjer igenom bok efter bok. Både min mamma och jag läser ut en rad olika böcker när vi är utomlands. Det är så otroligt avkopplande att ligga på stranden och läsa en bra bok. Böcker har alltid varit en stor passion, dock har man alldeles för lite tid till att läsa nu för tiden.

Förresten, har ni tips på någon bok som man verkligen inte får missa?

När tiden rinner iväg

Både igår och idag hade jag tänkt att gå ut och springa eller ta mig en powerwalk, men inget av det gjordes. Jag avskyr när tiden bara rinner iväg och man inte hinner med saker...
I stället nu så ska jag måla mina naglar och fixa lite inför imorgon, då det vankas skolavslutning. Blir kanske att jag hjälper mamma lite med min klänning som hon håller på att sy. Klänningen är blåvit rutig med små silvriga knappar med ankar på i ryggen. Till det blir det mammas axelrems väska från Christian Dior. Tanken var först att jag skulle ha mammas Dior bag, men hon hittade sin axelremsväska och då valde jag självklart att ha den.
Tror att det kommer att bli riktigt bra...


Hemma på håltimman

Har varit hemma på håltimman idag, det enda jag gjorde var att sova och äta. Nu är det dags att bege sig mot skolan igen, där väntar spanska och idrott. Efter det ska vi fika i Stadsparken med klassen, ciao!

Jogging? Nej

Pappa och jag skulle ut och springa idag, men det hanns inte med så det får bli imorgon i stället. Skulle även tagit mig en powerwalk med bra musik i lurarna, men så blev det inte heller. I stället pratade jag med Anders i en timma. Han hade ringt mig när jag var i skolan, så när vi var på väg ner till stan ringde jag upp honom, men vi hann aldrig prata klart så vi tog igen det nu ikväll. Känns bra att få update ifrån honom och vad som händer i Saltis, haha.

När jag ringde första gången undrade vad han hade haft på hjärtat när han ringt. Då svarade han att han tyckte det var längesedan vi hördes av och han undrade hur allt var. Blev otroligt glad när han sa det. Det är minsann inte många killar som får impluser och gör så inte! Anders och jag pratade varje dag på msn innan, men nu var det ett tagsen faktiskt, haha.

Svart cab och Gucci solglasögon, se upp!

Min mormor har köpt en ny bil, en svart cab. Den kom hon inglidandes med i fredags till mammas kalas iförd sina Gucci solglasögon, verkligen hel skön! Stolthet lyste i min älskade mormors ögon när hon kom med caben(som blivit hennes nya älskling). Snart får jag hoppas på att hon tar sitt äldsta barnbarn på en åktur.
Så mina vänner, om ni ser en 63-årig dam åka i en svart cab iförd Gucci brillor, se upp!

Sandra, min mormor och din mamma kanske kan bilda klubb med sina cabar och märkesolglasögon? hahaha

Today's


Bild: Tyvärr blev bilden ganska ljus

Såhär såg jag ut idag när jag var i skolan, samt fikade med girlsen och kollade på treornas bal.

Kjol: Gina Tricot
Ribbat linne: Filippa K
Kofta: Zara
Solglasögon: Ray Ban
Armband: Snö
Väska: Vintage fått av mormor
Skor: Vit, blå och röda seglarinspirerade

Pengar är inte allt

Jag sitter och lyssnar på The Kooks och allmänt njuter av tillvaron. Att vi endast har tre dagar kvar tills det nalkas sommarlov, att vädret är helt fantastiskt och att det är två veckor och två dagar tills vi åkter till Grekland. Har man något att klaga på då?

Sommarlovet som snart är på ingång är välbehövligare än någonsin, har nog aldrig varit i mer behov av det än nu. Det ska bli så himla skönt att kunna släppa skolan och inte ha ångest över saker som ska göra. Den enda ångesten jag kommer att tillåta mig själv att ha är val av kläder till kvällen, vad som ska packas, om man ska till stranden eller till stan. Ja, då vet ni ju vilken nivå jag kommer att lägga min ångest på. Det ska bli så skönt att kunna läsa vilka böcker man vill utan att de ska vara utlästa ett visst datum, att helt enkelt kunna släppa skolan i 11 veckor. Ungefär 41 veckor av året tänker vi på skolan, 41 veckor?! När man väl har dessa 11 veckor så får man verkligen ta vara på dem och utnyttja dem på bästa möjliga sätt.

Vissa kommer endast att tillägna sitt sommarlov åt att jobba, men inte jag. Visst, jag ska jobba en vecka på min mammas jobb, samt tre veckor som konfirmationsledare i Saltis(Saltsjöbaden), men inget mer. I och för sig är de fyra veckor, men längre än så  Att jobba som konfaledare gör jag endast för att det är en av de bästa sakerna jag vet, inte för pengarnas skull. Jag har resonerat såhär den senaste tiden - pengar är inte allt. Jag värdesätter hällre att kunna njuta av mitt sommarlov och ta vara på min hälsa, i stället för att ha en rejäl lön i slutet av sommaren. Efter att ha arbetat hårt i skolan ett helt läsår och sedan jobba järnet hela sommaren är inget som lockar mig(om det inte är ett helt fantastiskt jobb vill säga). Kroppen måste ha en chans att kunna varva ner. Visst, det är kanon att få en rejäl lön i slutet av sommaren så att man kan unna sig mycket saker, men är det verkligen allt? Blir man verkligen lyckligare med alla dessa saker? Jag har svårt att tro det...

Dags att krypa ner i en nybäddad säng...

Dator fix

Ska sätta igång att föra över grejer från min bärbara dator till min stationära. Vi ska nämligen lämna in våra datorer imorgon och jag har inte den blekaste vart musen har tagit vägen eller låset, good luck Emma säger jag bara...

Vattenskidor ger träningsvärk

Vilken träningsvärk jag ligger inne med idag! Jag har ont i armarna, magen och rumpan, att åka vattenskidor satte minsann sin spår, men det var det värt. Pappa och jag hade tänkt att gå ut och springa, men i den här värmen och med den här träningsvärken skippar jag det. Nu ska jag fortsätta att läsa min bok hade jag tänkt, ciao!