Stolt

I dag väntade det möte vi gått och väntat på sedan vi lämnade in vårt projektarbete den 1 april, nämligen samtalet där vi skulle få reda på resultatet. Det var med tunga och lite nervösa steg Sandra, Fanny och jag gick de tre våningarna upp för att slutligen komma till Flaggrummet(detta låter väldigt dramatiskt, men det var det...nästan, haha.) Efter ungefär en timmas samtal kunde jag sedan med lätta steg gå ner för samma stentrappor med lyckan av ett MVG. Jag skriver inte ut det här för att på något sätt briljera, även fast det kanske skulle vara tillåtet när man har slitit så ofantligt mycket. Detta är faktiskt det av mina betyg som jag är mest stolt över på grund av att det ligger så obeskrivligt mycket jobb bakom det: skapandet av ett magasin riktat till både kvinnor och män, en rapport, loggböcker, psykisk och fysisk påfrestning.

Projektarbetet har absolut varit en av de mest krävande sakerna jag har gjort i hela mitt liv, men även en av de mest lärorika. Tillsammans med två andra, i det här fallet två av mina närmaste vänner, har jag skapat en tidning från grunden, med vad allt det innebär, samt skapat en rapport som behandlar genusperspektiv, det har verkligen varit obeskrivligt lärorikt. Majoriteten av de problem vi stött på och löst och all kunskap vi samlat på oss tror jag att jag kommer att ha stor nytta utav i framtiden. Som jag nämnde tidigare, har det även varit otroligt krävande både psykiskt och fysiskt. Att hela tiden ha i åtanke att man måste göra en och tusen saker och aldrig riktigt kunna slappna av är väldigt påfrestande, men om man verkligen ger sig fan på det, rent utav sagt, så klarar man det. Man klarar till och med av att gå ut i Göteborg kvällen innan projektarbetet ska vara inlämnat och svänga på sina lurviga både på Handelspuben, Peacock och Nivå. För att sedan sitta och vänta ca 1 h i marsnatten utanför en stängd centralstation i väntat på att ta bussen med avgång kl. 05:00 hem. Väl hemma mötas av kyla och regn en timma senare, ta taxi hem till Sandra, sova 1,5 h, skriva klart det sista på rapporten, gå till skolan, skynda hem efter skolan, göra klart det sista och med andan i halsen 15:50 springa upp för trapporna till tredje våningen och överlämna projektarbetet fem minuter innan deadline. "Idioti" kanske många tycker, men jag ska säga er, att det här var vi minsann värda och det är en händelse i mitt liv jag sent kommer att glömma!

Allting gott, slutet gott, nu sitter jag här och inte behöver bekymra mig över projektarbetet mer i hela mitt liv. Efter kl. 16:00 den 1 april 2010 kunde jag känna den största stenen lyfta från kroppen, men nu är minsann vartenda lilla gruskorn borta!

Kommentarer
Postat av: Louise

Grattis!!! Det förtjänar du verkligen! Själv har jag ju kvar min projektarbetsredovisning... onsdag blir härlig... lätt avundsjuk!

2010-05-22 @ 09:53:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback