Mycket kärlek till en och samma plats

Stranden

Om jag fick välja vilken plats jag skulle vilja befinna mig på just nu så är det i Strömstad. Att komma dit är som att komma till en annan värld. Där finns inga bekymmer och om man hade några sedan innan är de som bortblåsta.
 
Jag har spenderat en stor del av somrarna där enda sedan barnsben. Enda tills jag blev 9 år ungefär så åkte jag dit med hela familjen. Sedan blev jag stor nog att åka dit själv med mormor. Jag minns första gången jag åkte upp dit själv med mormor och hennes dåvarande man, då hade jag hemlängtan första dagen, men sedan försvann den med vinden. Varje år som gått sedan dess har jag spenderat flera veckor av sommarlovet där. En sommar utan att åka upp till Strömstad är verkligen ingen sommar alls.

Det som vi gjort att vi tillbringat somrarna där är bara för att mormor har lagat maten på en kursgård. Tyvärr så var det hennes sista sommar där förra året på grund att hon känner att hon börjar komma upp i åren och vill hitta på annat på somrarna, hon har trots allt jobbat där i ca 16 år.
Även fast hon inte kommer att jobba där i sommar så är jag säker på att hon kommer åka upp dit. Hon precis som jag älskar det här stället!

Jag har väldigt många minnen ifrån denna fantastiska stad vid västkusten. Att sitta på mormors stora altan med utsikt över havet och se solen gå ned medan man sitter där och äter räkor är verkligen oslagbart. Alla dopp man har tagit i havet, promenader på kvällarna, påbörjade jogging rundor som slutat i att man gått sista biten, ligga på klipporna och sola. Gå upp på berget på kvällarna och grilla, åka in till Strömstad och kolla på båtarna som ligger i hamnen och äta glass. Åka in till Godisbolaget och köpa så mycket godis så att man storknar efteråt, ligga inne och läsa tidningar eller en bra bok de dagar som regnet smattrar på rutan. Bada i poolen som egentligen är till för gästerna på Capri. Duscha och fräscha till sig efter en lång dag på klipporna och sedan bege sig in till stan för att gå ut och äta.
Ja, listan på underbara minnen kan göras lång. De två senaste somrarna har jag fått ännu mer minnen där ifrån och platsen har blivit ännu mer betydelse full.

Tänk att man till en plats kan känna så mycket kärlek.

     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback